شبیه سازی سیالات یکی از اساسی ترین بخش های جلوه های ویژه می باشد. تقریبا فیلم یا انیمیشنی را نمی توانید پیدا کنید که در آن از Fluid Simulation استفاده نشده باشد. آتش، دود، مه، آب و دیگر مایعات همیشه در صحنه های وجود دارند و افکت هایی که از شبیه سازی آنها بوجود می اید بسیار زیبا و هیجان انگیز است. Phoenix FD یکی از این شبیه سازهاست که توسط یکی از معروف ترین شرکت های دنیا یعنی Chaos group تولید شده است.
Phoenix FD
فونیکس اف دی، یک شبیه ساز تمام عیار و همه فن حریف است. آتش ، دود، مایعات، موج دریا و اقیانوس، ذرات و اسپری و مه و دود همگی از توانایی های شبیه سازی این پلاگین قدرتمند می باشد. بر خلاف RealFlow، اولین چیزی که در این پلاگین شبیه سازی مورد نظر بود است، راحتی استفاده و دوری از پیچیدگی های اغلب شبیه سازها می باشد.
Phoenix FD کاملا برای کاربر بهینه شده است و با موارد از قبل آماده و کنترلهای بسیار ساده و در عین حال حرفه ای، به شما اجازه می دهد که به خوبی از آنها استفاده نمایید.
فونیکس اف دی، قابلیت پیش نمایش در پنجره دید را در اختیار کاربر قرار میدهد. تا زمانی که در حال نگارش این مطلب هستم، این پلاگین برای Autodesk 3ds Max و Autodesk Maya در دسترس بوده و میتوانید از قابلیت های آن در هر دو برنامه استفاده نمایید..
شما میتوانید تمای افکت های سیالات را به صورت فیزیکی در Phoenix FD کنترل نمایید، زمان بندی شبیه سازی را تغییر داده، بهبود ببخشید و رندر نمایید. خوب از آنجایی که این افزونه تولید کمپانی Chaos Group، خالق V-Ray می باشد، انتظار میرود که به خوبی در موتور رندرینگ ویری ساپورت شود که دقیقا به همین صورت است.فونیکس اف دی به خوبی از OpenVDB, Alembic, Krakatoa پشتیبانی میکند. همچنین از پلاگین بی نظیر و قدرتمند thinkingParticles نیز پشتیبانی کرده و در نتیجه میتوانید از Particle System ها و شبیه سازی های دیگر پلاگین ها در این شبیه ساز استفاده نمایید.
Fluid Simulation
در این شبیه ساز، قابلیت های بسیار زیادی برای شبیه سازی fluid dynamics. Simulate fire, smoke, liquids, ocean waves, splashes, spray, mist و دیگر سیالات وجود دارد که به شما اجازه میدهد هر چیزی در این بازه را تجربه نمایید.
یکی از این قابلیت های ACTIVE BODIES می باشد که به شما اجازه میدهد به سادگی یک موضوع را بروی سطح یک سیال به حرکت درآورده و شبیه سازی حرکت آن را به سرعت بدست آورد. به عنوان مثال حرکت یک کشتی روی سطح آب، بدون نیاز به دانستن جزییات ، با تنظیم چند پارامتر به خوبی انجام خواهد شد.
در Phoenix FD یکی از ساده ترین کارها، شبیه سازی مایعات و فوم آن است. تنظیمات ساده این شبیه ساز در محاسبات حرکت مایعات و SPLASHES & FOAM آنها، باعث شده است که بسیاری از کاربران از RealFlow به سمت این نرم افزار جذب شوند. همچنین انفجار دود و آتش جز تخصص های فونیکس اف دی به حساب می آید
از قابلیت های محبوب Phoenix FD این است که این شبیه ساز میتواند از کار گرافیک به عنوان شتابنده استفاده کند. GPU-acceleration به این معناست که شبیه سازی های انجام شده توسط این پلاگین، با استفاده از قدرت کارت گرافیک ، با سرعت بسیار خوبی در viewport نمایش داده می شود. این موضوع سبب می شود که کاربر، خیلی سریع به نتیجه برسد و بتواند تنظیمات شبیه سازی را تغییر داده و به نتیجه دلخواه برسد.
Simulation Techniques
فونیکس اف دی به شما قابلیتی را میدهد که بدون نیاز به تغییر در شکل و رفتار شبیه سازی، به راحتی جزییات را کم و یا زیاد کنید. در نتیجه فقط کافی است که فرم اولیه شبیه سازی را تولید کرده و جزییات را در طول کار به آن بیافزاید
همانطور که عرض شد به وابسته پشتیبانی از سیستم های ذره ای ، حتی از دیگر پلاگین ها، امکان رندر و شبیه سازی bubbles, drops, points برای مه و دود وجود دارد. همچنین امکان Import & export برای Mesh و Particles ها به دیگر پلاگین ها و برنامه های وجود دارد.
از آنجایی که دود و آتش و سیستم های ذره ای در افکت های بسیاری استفاده می شوند، باید کنترل کاملی بر نحوه حرکت آن ها داشته باشیم. فونیکس اف دی امکان VORTICITY یا چرخش سیستم های ذره ای را فراهم کرده که افکت هایی چون گردباد و گردآب و … را میتوانید به سادگی تعریف نمایید.
Phoenix FD، به کاربرانش اجازه میدهد که هر مدل سه بعدی و موضوعی را به عنوان پخش کننده سیالات انتخاب کنند. حتی میتوانید مدلها و Mesh های در حال حرکت، Texture Map ها و Particleها را نیز به عنوان یک Emitter انتخاب کنید.
رندرینگ سیالات از شبیه سازی آنها بیشتر زمان میبرد. به دلیل وجود افکت های زیاد و نوع متریال سیالات، باید حتما بهینه سازیهایی در این خصوص در زمان رندرینگ لحاظ شود. Phoenix FD در زمان رندرینگ با V-Ray بشدت سریع و خوب عمل میکند. اما در موتورهای دیگر زیاد قابل قبول نیست. البته با توجه به اینکه VRay و Phoenix FD هر دو از یک شرکت هستند، جای تعجب هم ندارد.