آنریک انجین یا UE یکی از قدرتمندترین موتورهای رندرینگ،شبیه سازی، تولید بازی و واقعیت مجازی می باشد.این موتور گرافیکی که امروز به عنوان یکی از اصلی ترین انتخاب های استودیوهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد، هم به عنوان موتور ساخت بازی و هم به عنوان موتور رندرینگ در پروژه های معماری و طراحی دکوراسیون، طراحی نما، رندرینگ انیمیشن و تک فریم در پروژه های صنعتی و حتی سینمایی و تلویزیونی به کار می رود. در نتیجه باید توجه داشته باشید که با یک نرم افزار عادی در زمینه گرافیک روبرو نیستیم که بتوانیم سیستم مورد نیاز آنریل انجین را به راحتی تعیین نماییم.
تاریخچه آنریل انجین (UE)
نرم افزار آنریل انجین (Unreal Engine) که در حقیقت باید به آن مجموعه نرم افزار و موتور گیمینگ و رندرینگ لقب داد، برای اولین بار سال 1991 برای ساخت بازی ZZT و Jill of the Jungle خلق شد. اما نسخه اصلی این موتور در سال 1995 برای تولید بازی اول شخص آنریل (unreal) توسعه داده شد و از آن به بعد نام آنریل با این نرم افزار همراه شد.
پیدایش آنریل انجین (Unreal Engine)
این نرم افزار در اوایل به صورت نرم افزاری رندر میکرد. این بدان معنا بود که از کارت گرافیک برای محاسبات گرافیکی استفاده ای نمیکرد و به تدریج برای محاسبات به کارت های گرافیک هم توجه نمود. این موضوع ادامه داشت تا اینکه در حدود سالهای 1995 تا 1998 چندین بار هسته مرکزی این موتور بازنویسی شد تا بتواند از قدرت کارت گرافیک در کنار سی پی یو استفاده نماید.
این موتور آنقدر قدرت داشت که میتوانستید برنامه نهایی را بروی هر یک از سیستم عامل های ویندوز، لینوکس ، یونیکس و مک اجرا کنید.
در سال 1999 بود که بیش از 16 بازی مستقل از این موتور استفاده می کردند و تقریبا هیچ علاقمندی ، نبود که این موتور را نشناسد.
UE2
در همین سالها بود که آنریل انجین (Unreal Engine) به نسخه دوم رسید. این زمان مصادف بود با ورود کارت های voodoo extreme که انقلابی در کارت های گرافیک به حساب می آمد. به تدریج و با همه گیر شدن کارت های گرافیک، به تدریج آنریل انجین (Unreal Engine) نیز تغییرات لازم را برای استفاده بهینه از کارت های گرافیک انجام داد و بالاخره در حدود سال 2002 بود که نسخه دوم نهایی شد و مورد استفاده قرار گرفت.
UE3
تا دو سال آینده، کارت های گرافیک تغییرات بسیار زیادی کردند و نرم افزارها و موتورهای بازی سازی نیز پیشرفت های بسیار زیادی را تجربه کردند. تقریبا انقلابی در این صنعت رخ داده بود و هیچ چیز به قبل شباهت نداشت. بازی های بسیار واقع گرایانه شده بودند و هم از نظر فیزیک و شبیه سازی و هم از نظر گرافیک قابل مقایسه با قبل نبودند. در حدود سال 2004 ، آنریل انجین (Unreal Engine) به نسخه سوم رسید و بازی های جدیدی وارد این صنعت شدند و دنیای بازی های کامپیوتری به صنعتی تبدیل شد که از صنعت فیلم و انیمیشن پیشی گرفت و یکه تاز دنیای گرافیک کامپیوتری شد.
UE4
در حوالی سال 2005 بود که بالاخره شرکت Epic Games که خالق موتور آنریل انجین (Unreal Engine) است، اعلام کرد که این UE4 منتشر خواهد شد. اما خبرهای عجیبی از این شرکت هم به گوش میرسید. به نظر میرسید که خالق اصلی آنریل یعنی آقای Tim Sweeney تصمیم گرفته است که موتور آنریل را به تنهایی توسعه دهد.
بعدها معلوم شد که از حدود سال 2003 و 2004 آقای Tim Sweeney به تنهایی در حال توسعه و تغییرات اساسی در موتور UE بوده و به گفته ایشان افراد دیگری نیز به تدریج به این پروژه اضافه شدند که به گفته تیم توسعه، این افراد نهایتا به سه نفر رسیده بودند. سالاها گذشت و بالاخره در سال 2012، شرکت Epic از نسخه UE4 به عنوان انقلابی در موتورهای گیمینگ رونمایی کرد.
تغییرات بسیار اساسی در این موتور صورت گرفته بود و تقریبا به یک موتور رندرینگ ، گیمینگ، شبیه سازی و … تبدیل شده بود. اینک آنریل همه چیر بود، نه فقط یک موتور تولید بازی .
سیستم مورد نیاز آنریل انجین (Unreal Engine Recommended System)
در بحث سیستم مورد نیاز آنریل انجین ، باید این نکته را در نظر بگیرید که از UE برای چه کاری میخواهید استفاده کنید؟ سطح پروژه های شما در unreal engine چقدر است و چه خروجی از این نرم افزار بدست خواهید آورد؟
اگر در حال ساخت بازی برای دستگاه های همراه مانند گوشی های موبایل ، تبلت ها و بازیهای آنلاین هستید، با در حال ساخت بازی برای کنسول ها و PCها هستید و یا در حال شبیه سازی پروژه های صنعتی یا معماری و دکوراسیون هستید و یا حتی در حال تولید انیمیشن و فیلم بلند و کوتاه، همه و همه نیازمندیهای متفاوتی برای سیستم مورد نیاز آنریل انجین خواهید داشت.
سی پی یو سیستم مورد نیاز آنریل انجین (Unreal Engine Recommended CPU)
شاید تصور کنید که مهمترین بخش در سیستم مورد نیاز آنریل انجین یا UE به دلیل اینکه یک سیستم برای تولید بازی می باشد، کارت گرافیک است. اما در Unreal Engine و سیستم مورد نیاز آن ، پردازنده یا سی پی یو نقش اساسی ایفا میکند. توجه داشته باشید که تولید بازی و فیلم و انیمیشن و شبیه سازی با آنریل انجین بسیار متفاوت با اجرای محصول تولید شده است.
در بخش سی پی یو مورد نیاز آنریل انجین، باید به این نکته توجه کنید که برای این نرم افزار هم فرکانس (سرعت) هسته های CPU مهم است و هم تعداد Core ها.
نوع پروژه،عاملی اساسی در UE
پس شما هم به پردازنده یا سی پی یو با تعداد هسته بالا نیاز خواهید داشت و هم پردازنده ای که فرکانس هسته یا core clock بالایی داشته باشد.
در بخش کا با محیط UE و حرکت و تغییرات در صحنه، سرعت هسته ها نقش اساسی را خواهند داشت و در زمانی که در حال bake و محاسبه نورپردازی و سایه های محیط هستید، هسته های بیشتر به کمک شما خواهد آمد.
هم Intel هم AMD
پس برای Unreal Engine Recommended system CPU، علاوه بر توجه به هر دو عامل سرعت هسته و تعداد آن، باید به نوع پروژه خود هم توجه کنید. برای پژوه های عمومی، نیازی نیست که پردازنده شما بیش از 4 هسته (8thread) داشته باشید.در نتیجه میتوانید بروی Intel Corei7 و AMD Ryzen 3 , 5 حساب باز کنید.
حال اگر پروژه شما یک صحنه بزرگ با پیچیدگی ها و جزییات بالاست، به پردازنده های قوی تر مانند Intel Corei9 ها و AMD Ryzen 7 , 9 نیاز خواهید داشت که در محاسبات صحنه به شما کمک نمایند. بهترین حالت در انتخاب سی پی یوی سیستم مورد نیاز آنریل انجین، مشاوره از کارشناسان مازستا می باشد. در صورتی که از V-Ray در انریل انجین استفاده میکنید، انتخاب سی پی یو با هسته بالاتر را ملاک قرار دهید.
کارت گرافیک سیستم مورد نیاز آنریل انجین (Unreal Engine Recommended VGA)
کارت گرافیک قطعا در یک موتور بازی سازی نقشی اساسی خواهد داشت. اما باید توجه کنید که تا نسخه UE4، کارت گرافیک نقش اساسی در پردازش و محاسبات شما نخواهد داشت و بیشتر برای نمایش نتیجه نهایی و فرایند گرافیکی آن مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر محاسبات از جمله GI Compute, Light Baking و … به صورت عموم با CPU محاسبه می شود و فقط از کارت گرافیک در سرعت بخشی و شتابدهندگی برخی امور استفاده خواهد شد.
UE 4.23 و آینده
بنابراین در انتخاب گرافیک سیستم مورد نیاز آنریل انجین، داشتن یک کارت متوسط گرافیک با حداقل 4 گیگابایت حافظه VRAM شما را در تولید پروژه خود یاری میدهد. اما، در نسخه 4.23 موتور UE، و با معرفی کارت های گرافیک RTX از شرکت Nvidia، فرایند realtime ray tracing با تکیه بر شتابدهنده سخت افزاری کارت های Geforce RTX به آنریل انجین هم وارد شد و نیاز به یک کارت RTX برای اجرای افکت های جدید ray Tracing به صورت realtime توسط این کارت ها مطرح گردید.
nvidia RTX for Unreal Engine
پس اگر از نسخه های جدید UE استفاده میکنید، توجه داشته باشید در انتخاب قطعات سیستم مورد نیاز آنریل انجین، حتما از کارت های گرافیک آر تی ایکس شرکت انویدیا استفاده نمایید. حتی از پایین ترین آنها ، تا بتوانید از توابع جدید پردازشی UE استفاده نمایید.
برای انتخاب کارت مناسب در بخش Unreal Engine Recommended VGA بهتر است که با کارشناسان مازستا در تماس باشید
حافظه رم سیستم مورد نیاز آنریل انجین (Unreal Engine Recommended System RAM)
بر خلاف دیگر برنامه های گرافیکی، که توصیه ما حداقل 16 گیگابایت حافظه RAM برای اجرای پروژه های عمومی است، ما توصیه میکنیم که برای پروژه های عمومی حداقل 24 گیگابایت حافظه رم و در پروژه های بزرگ حداقل 48 گیگابایت و بالاتر حافظه رم داشته باشید.
در نتیجه در بحث سیستم مورد نیاز آنریل انجین، باید توجه داشته باشید که RAM نقشی اساسی برای شما خواهد اش.تاثیر حافظه رم کم بروی پروژه ها را به خوبی حس خواهید کرد پس در این بخش صرفه جویی ننماید.
حافظه ذخیره سازی سیستم مورد نیاز آنریل انجین (Unreal Engine Recommended System Storage)
در حال حاضر و با کاهش قیمت حافظه های SSD، تقریبا تمامی سیستم های مازستا با این حافظه ها عرضه خواهند شد. حافظه های SSD سرعت های بسیار بالاتری را نسبت به هارد دیسک ها عرض میکنند. این سرعت از حداقل 3 برابر در مدلهای SATA و تا چندین برابر در مدلهای M.2 و M.2 Pcie افزایش یافته و در نتیجه سرعت اجرا، لودینگ پروژه ها و کار در محیط آنریل انجین را بسیار لذت بخش تر و سریعتر خواهد کرد. از این رو توصیه میکنیم که حتما و حتما، برای اجرا نرم افزار UE حداقل یک حافظه SSD M.2 بروی سیستم داشته باشید.
در نهایت، چگونه بهترین سیستم را برای اجرای UE انتخاب کنیم؟ کافیست که با کارشناسان مازستا در تماس باشید و از مشاوره رایگان آنها استفاده نمایید.