دیگر زمان آن رسیده است تا به ویندوز 11 درود بگوییم؛ اما در ابتدا باید بدانید که آیا لپ تاپ و یا کامپیوتر شما از ویندوز 11 پشتیبانی می کند یا خیر؟ برای فهمیدن این مسئله مهم با ما همراه باشید.
مایکروسافت به تازگی سیستم عامل ویندوز 11 را معرفی کرده و انتشار نسخه اولیه آن نیز به زودی اتفاق خواهد افتاد. این سیستم عامل دارای تفاوت هایی با دیگر نسخه های ویندوز است؛ به عنوان مثال تنها نسخه های 64 بیتی از ویندوز 11 در دسترس هستند. همچنین برای نصب آن به سیستم امنیتی TPM 2.0 نیاز داشته و بدون آن امکان نصب این سیستم عامل در لپ تاپ یا کامپیوترتان وجود ندارد.
برای فهمیدن این مسئله که آیا لپ تاپ و یا کامپیوتر شما امکان نصب ویندوز 11 را دارا است یا خیر، چند راه حل وجود دارد که در ادامه به سراغ آنها خواهیم رفت.
استفاده از نرم افزار PC Health Check
مایکروسافت برای فهمیدن این مسئله که آیا کامپیوتر و یا لپ تاپ شما از ویندوز 11 پشتیبانی می کند، در ابتدا یک نرم افزار را منتشر کرد. اما این شرکت به تازگی و در روز گذشته این نرم افزار را با نسخه بهتر و جدیدتر PC Health Check بروزرسانی کرد.
با نصب PC Health Check این نرم افزار شروع به چک کردن سخت افزارهای سیستم کرده و در پایان به شما اعلام می کند که آیا امکان نصب ویندوز 11 را دارید یا خیر.
البته در صورتی که با کمی جزئیات بتوانید ویندوز 11 را مهمان سیستم خود کنید، PC Health Check به شما هشدار می دهد که به عنوان مثال با تغییر در حافظه رم و … می توانید این سیستم عامل را در سیستم خود نصب کنید.
Related posts:
- اگر از پردازندههای AMD Ryzen استفاده میکنید ویندوز 11 را نصب نکنید!
- داستان عجیب اجرای ویندوز 11 با پردازنده قدیمی پنتیوم 4 چیست؟
- داستان مشکل CPU های AMD Ryzen در ویندوز 11 چه زمانی به اتمام میرسد؟
- کدام ویندوز برای برنامههای عکاسی و ادیت مناسب است؟ ویندوز 10 یا ویندوز 11؟
- هر سیستمی از ویندوز 11 پشتیبانی نمیکند!
- آپدیت ویندوز 11 مشکل CPU های AMD Ryzen در ویندوز 11 را حتی بدتر کرد!
البته باید گفت که Windows 11 با برخی از پردازنده یا همان CPU های قدیمی از AMD و Intel سازگار نبوده و برای چک کردن این مسئله هم می توانید از PC Health Check استفاده کرده و یا با رفتن به صفحه رسمی مایکروسافت نام CPU خود را جستجو کرده و از پشتیبانی آن از ویندوز 11 مطمئن شوید.
کدام پردازنده ها از ویندوز 11 پشتیبانی می کنند؟
مایکروسافت در ابتدا تنها تعداد محدودی از CPU های رده بالای AMD و Intel را در زمره پشتیبانان از ویندوز 11 قرار داده بود. با این وجود به دلیل انتقادات بسیار زیاد به این مسئله، در نهایت Microsoft از موضع خود کوتاه آمده و تعداد بیشتری از CPU های AMD و Intel را در زمره پردازنده هایی قرار داد که می توانند ویندوز 11 را هندل کنند.
در حال حاضر پردازنده های نسل هشتم (Coffee Lake) و به بعد (تا نسل دوازدهم که به زودی موجود خواهند شد) می توانند از ویندوز 11 پشتیبانی کنند. در بین پردازنده های AMD نیز پردازنده های نسل دوم AMD Ryzen به بعد امکان نصب ویندوز 11 را خواهند داشت. البته باید گفت که همچنان تاکید می کنیم که نسخه 32 بیتی از Win 11 وجود ندارد. پس فقط باید به دنبال حداقل 4 گیگابایت حافظه رم باشید.
به عنوان مثال باید گفت که پردازنده های 10 هسته ای Intel Broadwell-E امکان پشتیبانی از ویندوز 11 را ندارند اما پردازنده های 2 هسته ای نسل هشتم می توانند ویندوز 11 را هدایت کنند! به نظر این تصمیم از سوی مایکروسافت بسیار عجیب بوده اما شاید بتوان آن را بهبود امنیت در نسل های جدیدتر توجیه کرد.
برای نصب ویندوز 11 به چه سخت افزارهایی نیاز داریم؟
راه دیگری که برای بررسی امکان نصب ویندوز 11 وجود دارد، چک کردن سخت افزارها است. شاید بخواهید تا بدون نصب برنامه اختصاصی PC Health Check سیستم یا لپ تاپ خود را از نظر امکان نصب Windows 11 بررسی کنید.
برای نصب ویندوز 11 دارا بودن قابلیت امنیتی TPM 2.0 در لپ تاپ و یا کامپیوترتان اجباری است. در اولین اقدام باید مطمئن شوید که آیا سیستم شما از قفل امنیتی TPM 2.0 پشتیبانی می کند یا خیر.
سپس پردازنده سیستم یا لپ تاپ خود را در وب سایت مایکروسافت چک می کنید. برای این منظور می توانید از بخش دوم همین مقاله هم استفاده کنید. در گام بعدی باید مطمئن باشید که حداقل 4 گیگابایت رم از نوع DDR4 را در سیستم خود دارید. رم های DDR3 و DDR2 برای نصب ویندوز 11 مناسب نیستند.
استفاده از درایو SSD برای نصب ویندوز 11 اجبار نبوده اما برای نصب Windows 11 و درایورها به حداقل 40 گیگابایت فضای خالی هم نیاز خواهید داشت. امیدواریم تا با استفاده از راه های معرفی شده در این مقاله بتوانید مطمئن شوید که سیستم یا لپ تاپ شما از ویندوز 11 پشتیبانی می کند یا خیر.