چند ماهی از معرفی رسمی و عرضه دو کنسول بازی نسل نهمی مایکروسافت با اسامی Xbox Series S و Xbox Series X به بازارهای جهانی میگذرد. در صورتی که اجرای بازیهای روز با رزولوشن FHD برای شما کافی است، میتوانید به سراغ گزینه ارزان و جذاب مایکروسافت یعنی ایکس باکس سری اس بروید. در این مطلب قصد داریم تا سفری را به درون Xbox Series S آغاز کرده و در ادامه شاهد کالبدشکافی این کنسول جذاب و اقتصادی خواهیم بود.
کنسول ایکس باکس سری اس برای اجرای بازیها در رزولوشنهای FHD و QHD طراحی شده است. این کنسول که قیمت آن تقریباً نصف کنسول Xbox Series X است، امکان اجرای بازیها با رزولوشن UHD/4K را نداشته اما در بخش CPU، از پردازندهای کاملاً مشابه با Xbox Series X استفاده میکند. کاربران بسیاری در سراسر جهان، خصوصاً کشوری مانند ایران خواهان خرید کنسولی هستند که بتواند بازیهای روز را دست کم تا چند سال آینده اجرا کرده و از سوی دیگر، رزولوشن FHD برای آنها کاملاً کافی است.
Related posts:
- آیا خرید کنسول Xbox Series S کار درستی است؟ چه کنسولی برای من مناسب است؟
- مایکروسافت تکذیب کرد: خبری از بازی و اپلیکیشن های اندرویدی در Xbox Series S/X نیست
- آخرین آمار از فروش کنسولهای بازی؛ دیگر زمان خرید کنسولهای نسل هشتم به پایان رسیده است!
- سیگیت SSD های جدید Game Drive را برای کنسولهای Xbox Series S/X رونمایی کرد
- مایکروسافت به مشکل خاموش شدن کنسولهای Xbox واکنش نشان داد؛ علت چیست؟
- مایکروسافت یخچال گیمینگ ایکس باکس را با نام Xbox Mini Fridge رونمایی کرد!
در نتیجه باید گفت که Xbox Series S برای آنها بهترین گزینه است. در این مطلب قصد کالبدشکافی کنسول ایکس باکس سری اس خواهیم داشت. در ابتدا باید بگوییم که طراحی Xbox Series S بسیار متفاوت از کنسول Xbox Series X است. این کنسول طراحی مینیمالیستی و سادهای دارد؛ اما در عین حال مایکروسافت به خوبی به جزئیات آن دقت کرده است. به عنوان مثال باید گفت که حتی در جزئیترین بخشها نیز مایکروسافت به قسمت تهویه اهمیت زیادی داده است.
بر خلاف کنسول پلی استیشن 5، مایکروسافت به جای استفاده از خمیر دارای فلزات، از خمیر سیلیکون معمولی بهره گرفته است که عملکردی بهتر داشته و طول عمر آن نیز بالاتر است. خنک کننده شامل یک هیت سینک بزرگ است که وسط آن بر روی تراشه یا همان APU ساخت AMD قرار گرفته و چند لایه مسی نیز تراشههای حافظه و مدار تغذیه را به آن متصل میکنند.
در بالای خنک کننده شاهد یک فن بزرگ با پروانههای به شدت منحنی هستیم. علت استفاده از این نوع فن گردش هوای بالا است. فن در زیر یک توری، درست در بالای کنسول نصب شده است. باید به یاد داشته باشید که به هیچ وجه بر روی Xbox Series S چیزی قرار ندهید. این کنسول دارای ابعاد (27.5×15.1×6.5 cm) بوده و وزن آن تنها 1.93 کیلوگرم است. مایکروسافت حتی سیستم تغذیه یا همان PSU را در محفظهای مجزا قرار داده است.
پردازنده کنسول ایکس باکس سری اس از 8 هسته ZEN2 بهره برده و گرافیک آن نیز با معماری RDNA 2 طراحی شده است. این دستگاه به 10 گیگابایت حافظه رم نوع GDDR6 مجهز است که برای رم دستگاه و حافظه گرافیکی به طور مشترک استفاده میشود. خوشبختانه کنسول Xbox Series S از طراحی کاملاً ماژولار بهره برده و حتی ماژول Wi-Fi آن نیز به مانند مدلهای لپ تاپی طراحی شده است.
باید گفت که تعمیر پذیری این کنسول بسیار بالا بوده و میتوان به سادگی تمامی بخشهای آن را به لطف طراحی ماژولار تغییر داد.