دوستان و همراهان مازستا بار دیگر با شما هستیم به همراه یک بررسی و مقایسه جذاب و مهم دیگر. این بار به سراغ موتور و برنامه محبوب و نام آشنای V-Ray رفته تا بدانیم که کدام یک از کارت گرافیک های کلاس ایستگاه کاری انویدیا در سری های RTX عملکرد و پرفورمنس بهتری را به نسبت قیمت در رندرهای وی-ری ارائه می دهند. با مازستا همراه باشید.
موتورهای V-Ray در مدل هایی مانند V-Ray RT و V-Ray Advanced که بر پایه پردازنده اصلی سیستم یا همان CPU و پردازشگرهای گرافیکی یا همان GPU هستند، بدون شک یکی از شناخته شده ترین ابزارها در دنیای تولید محتوا، نرم افزارهای مهندسی، رندرینگ، سه بعدی و … هستند که به جرات می توان گفت که توسط میلیون ها کاربر در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مقاله به سراغ تست V-Ray در نسخه GPU Based خواهیم رفت که به واقع برای رندر و پردازش ها به تراشه گرافیکی، GPU یا همان کارت گرافیک متکی است. کارت های گرافیک سری ایستگاه کاری NVIDIA در خانواده RTX که برای دو نسل تا به امروز رونمایی و عرضه شده اند، بدون شک یکی از بهترین سخت افزارها برای استفاده از V-Ray GPU Based هستند. کاربران فعال در این حوزه عمدتا این ویژگی را رندر گرافیکی خطاب می کنند.
کارت های گرافیک ایستگاه کاری انویدیا در 2 نسل با عناوین Quadro RTX و RTX A عرضه شده و می شوند. هر دو خانواده برای مواردی از جمله تولید محتوا، ادیت، انیمیشن، رندرینگ، گرافیک، مهندسی و مواردی از این دست طراحی و تولید شده اند. پرچمدار جدیدترین گروه یعنی RTX A6000 در اوایل سال 2021 عرضه شد و چند ماه بعد A5000 و سپس A4000 مدتی پس از آن عرضه شد.
انویدیا تصمیم به حذف نام Quadro از کارت های گرافیک خود گرفته است؛ همانطور که نام Tesla را از خانواده مشابه خود حذف کرد. در حال حاضر نامگذاری کارت های گرافیک رندرینگ و ایستگاه کاری انویدیا بدین ترتیب است: RTX Axxxx. این نامگذاری در سری جدید نیز لحاظ شده است.
احتمالا از خود می پرسید که کارت های گرافیک رندرینگ و ایستگاه کاری چه تفاوتی با مدل های گیمینگ و GeForce دارند؟ آنها نه تنها در بخش درایور با سری گیمینگ متفاوت هستند، بلکه در مواردی از جمله حافظه گرافیکی نیز تفاوت های بسیاری را یدک می کشند.
حافظه گرافیکی کارت های گرافیک ایستگاه کاری و رندر انویدیا از فناوری هایی مانند ECC به منظور رفع خطا بهره می برد. همچنین ظرفیت VRAM بالاتر نیز جزو دیگر ویژگی های آنها به شمار می رود. در بخش سخت افزاری نیز کارت های گرافیک کوادرو و ایستگاه کاری NVIDIA RTX دارای ضریب خطای بسیار کمتر و اطمینان بالاتری هستند.
بد نیست بدانید که در طول سه سال گذشته (ژانویه 2018 تا ژانویه 2021)، با کارتهای Quadro نسبت به GeForce حدود 3 برابر قابلیت اطمینان بالاتری را در این زمینه مشاهده کردهایم (نرخ خرابی 0.33 درصد در مقابل 0.91 درصد). علاوه بر این، مزیت دیگری برای کارت های Workstation انویدیا آن است که می توانند در پیکربندی Multi GPU نیز شرکت کنند.
در این تست و بررسی به سراغ 6 مورد از کارت های گرافیک ایستگاه کاری انویدیا رفته ایم که شامل مدل های زیر می شوند:
- Quadro RTX 6000 24GB
- Quadro RTX 5000 16GB
- Quadro RTX 4000 8GB
- RTX A6000 48GB
- RTX A5000 24GB
- RTX A4000 16GB
برای بررسی آنها از موتور رندر V-Ray نوع GPU Based استفاده کرده ایم. در ادامه می توانید شاهد نتایج آنها در این رقابت جذاب باشید:
همانطور که می بینید، به وضوح مشخص است که نسل جدید از کارت های گرافیک ایستگاه کاری و رندرینگ انویدیا RTX به شکلی خیره کننده از مدل های مشابه در نسل قبل خود سریع تر هستند؛ به طوری که RTX A6000 به وضوح تا 2 برابر قوی تر از کارت گرافیک RTX 6000 در نسل گذشته است. عملکرد خام این نسل در V-Ray شگفت انگیز است!
RTX A6000 جدید تقریباً دو برابر سریعتر از Quadro RTX 6000/8000 قبلی است. همچنین یک VRAM عظیم 48 گیگابایتی را به همراه دارد که برابر با RTX 8000 بوده و این در حالی که هزینه آن چند صد دلار کمتر است. اگر به دنبال بهترین کارت گرافیک با بالاترین مقدار VRAM هستید، این کارت به بهترین شکلی است که در حال حاضر می توانید تهیه کنید.
در مدل های پایین تر نیز داستان به همین منوال است؛ به عنوان مثال A5000 دو برابر سریع تر از RTX 5000 ظاهر شده است. A4000 قادر به دو برابر کردن قدرت خود به نسبت مدل مشابه در نسل گذشته نبوده اما به هر حال آن هم از RTX 6000 بهتر عمل کرد. انویدیا RTX A6000 با 48 گیگابایت VRAM و پشتیبانی NVLink برای رندر صحنه های بزرگ ایده آل است.
تقریباً دوبرابر کردن عملکرد نسل قبلی Quadros، نشان دهنده یک ارتقاء اساسی در هر جنبه است. در نهایت می توان گفت که این بررسی در نهایت سادگی به خوبی می تواند راهنمای شما در خرید یک کارت گرافیک مناسب برای رندرهای V-Ray باشد.