دو سال پیش از شیوع ویروس کرونا بود که روابط تجاری چین با غرب رو به سردی نهاد؛ پس از انتشار ویروس کرونا، تعداد زیادی از کمپانی ها کارخانه های تولیدی خود در چین را تعطیل کرده و به کشورهای دیگر نظیر هند، ویتنام، مالزی و حتی کشورهای مادر منتقل کردند. اینک به نظر می رسد که دولت آمریکا به شدت بر کاهش روابط خود با چین پایبند بوده و اجازه نمی دهد که اینتل تولید CPU تراشه را در خاک چین افزایش دهد.
درست همین چند ماه پیش بود که اینتل به طور رسمی اعلام کرد که ساخت خطوط تولید جدید تراشه و پردازنده های نیمه هادی را در خاک آمریکا آغاز کرده است. این خطوط تولید بیش از 7 میلیارد دلار سرمایه گذاری را از سوی اینتل در پی داشت.
اینتل بزرگ ترین تولید کننده تراشه های نیمه هادی و CPU در جهان است؛ با این وجود شرکت های تایوانی و کره ای مانند Samsung و TSMC نیز بخش های بزرگی از بازار تراشه ها را به خود اختصاص داده اند.
نگرانی از احتمال نظامی چین به تایوان و سپس مشکل کمبود تراشه در جهان منجر به ایجاد خطوط تولید جدید در آمریکا شده است. جهان اعتماد خود به چین را از دست داده و در نتیجه شرکت های آمریکایی، اروپایی و حتی کره ای در حال خارج کردن خطوط تولید خود از چین هستند. در حال حاضر جهان با کمبود تراشه در تمام سطوح دست و پنجه نرم می کند؛
خطوط تولید جدید اینتل نیز دست کم در چند سال آینده راه اندازی شده و به مرحله بهره برداری می رسند؛ در نتیجه اینتل خواهان افزایش سطح تولید در کشور چین، به صورت موقت بود.
Related posts:
- قدرت هستههای Golden Cove در پردازندههای اینتل Alder Lake-S لو رفت؛ سرعت خیره کننده
- پردازنده Core i9-12900K موفق به شکست سنگین Ryzen 9 5950X شد
- پردازنده Intel Xeon W-3300 در خانواده آیس لیک لو رفت!
- رقابت بین AMD و Intel با رشد 99 درصدی فروش AMD جدیتر شد
- اینتل تاج و تخت پادشاهی AMD را با کمک CPU های جدید نابود می کند
- اولین مقایسه تکنیکی و تاکتیکال بین پردازندههای AMD و Intel در ایران
این تصمیم به سرعت از سوی دولت آمریکا رد شده است. به بیان ساده تر، دولت آمریکا طرح اینتل برای تقویت تولید تراشه در چین را متوقف کرد. کاخ سفید به شدت طرح اینتل برای تقویت تولید نیمه هادی در چین را رد کرده است که به گفته دولت بایدن، حفظ امنیت ملی مهم ترین علت این مسئله است.
اینتل در ابتدا قصد داشت تا ویفرهای سیلیکونی را در کارخانه ای در چنگدو، چین تولید کند؛ با این وجود دولت بایدن پیشنهاد اینتل برای افزایش تولید تراشه در چین را به دلیل تردید شدید در مورد امنیت ملی رد کرده است. دست کم در یک مورد دولت بایدن با دولت پیشین هم نظر است؛ افزایش تولید داخل و کاهش وابستگی به خطوط تولید در چین.