کارت گرافیک GEFORCE RTX 4090 قدرتمندترین کارت گرافیک جهان و انویدیا در حال حاضر است. بسیاری از شرکت ها به دنبال تزریق GEFORCE RTX 4090 به آمپلی فایرهای گرافیکی یا همان کارت های گرافیک اکسترنال هستند. با این وجود تست های اولیه حاکی از آن است که استفاده از GEFORCE RTX 4090 به معنی از دست رفتن بخشی از توان است. با مازستا همراه باشید.
کارت های گرافیک اکسترنال یا eGPUها برای لپ تاپ های فاقد کارت گرافیک قدرتمند، مینی کامپیوترها و کامپیوترهایی با کارت های گرافیک ضعیف یا فاقد کارت گرافیک استفاده می شوند. پردازندههای گرافیکی خارجی در چند سال گذشته پیشرفت زیادی کردهاند البته این محصول در بین گیمرها چندان محبوب نیست چرا که اکثر آنها دارای کارت های گرافیک رده بالا در سیستم خود هستند.
روشهای زیادی برای eGPU در سیستم های مورد نظر وجود دارد: Express Cards، M.2، mini PCIe یا Thunderbolt. گزینه دوم به دلیل سادگی و سرعت، محبوب ترین در بین طرفداران eGPU است. گیمرها همچنین میتوانند از میان محفظههای eGPU از پیش ساخته شده با کارتهای گرافیک سفارشی به دلخواه خود انتخاب کنند.
در بسیاری از موارد کارت های گرافیکی که برای استفاده در کارت های گرافیک اکسترنال انتخاب می شوند، مدل های میان رده هستند. اما یکی از اعضای انجمن های eGPU یک غول به تمام معنی یعنی RTX 4090 را به عنوان یک eGPU انتخاب و تست کرده است. وی یک کارت گرافیک رفرنس یا همان RTX 4090 Founders Edition را برای این منظور انتخاب کرده است.
یک لپ تاپ مدل ASUS Zenbook 14X Space Edition با پردازنده Core i9-12900H نیز برای تست انتخاب شده است. در این میان Razer Core X با درگاه خروجی Thunderbolt 3 نیز میزبان کارت گرافیک RTX 4090 Founders Edition بوده است. این کارت گرافیک برای کار با توان 450 وات TDP به حداقل سه کانکتور برق 8 پین نیاز دارد.
در تست های نهایی مشخص شد که RTX 4090 Founders Edition به خوبی با باکس کارت های گرافیک اکسترنال مدل Razer Core X سازگار است؛ لپ تاپ نیز از آن به عنوان پردازنده گرافیکی خود استفاده می کند. اما متاسفانه باید گفت که RTX 4090 در وضعیت کارت گرافیک اکسترنال، 20 درصد از توان و پرفورمنس خود را از دست می دهد. بدون شک پهنای باند PCI-E و قرار گرفتن در باکس با تاندربولت و همچنین در نظر گرفتن تغذیه، بخشی از عملکرد RTX 4090 را کاهش می دهند.