پس از دوره پُر فراز و نشیب در دنیای سخت افزارها که به دلیل شیوع ویروس کرونا از چین آغاز شده بود، همچنان کمپانی ها با مشکلات بزرگ عرضه و تقاضا روبرو هستند. در همین حال قیمت کارت های گرافیک مقداری کاهش یافته و به نظر می رسد که روندی مشابه در انتظار حافظه های نیمه هادی، یعنی SSD و RAM ها است.
قیمت حافظههای نیمه هادی در دو سال اخیر در چند نوبت افزایش و کاهش نسبی را تجربه کرده است. افزایش شدید تقاضا در این بخش که به دلایلی از جمله بالا رفتن درخواست خرید SSD، کنسولهای نسل نهم با حافظههای نیمه هادی جدید، افزایش تقاضا برای حافظههای رم، استفاده از تراشههای نیمه هادی در صنایع خودرو سازی و … صورت گرفته بود، منجر به بالا رفتن قیمتها شده بود.
Related posts:
- کدام سازنده درایوهای SSD بیشترین فروش را در سراسر جهان دارد؟
- قیمت درایوهای SSD سامسونگ افزایش یافت!
- اینتل اولین لپ تاپهای گیمینگ خود با نام NUC X15 را معرفی کرد؛ زیبا و قدرتمند
- شرکت ZY Optics لنز جدید Mitakon Creator را برای عکاسی پرتره معرفی کرد
- مانیتور جدید WUXGA ایسوس برای خالقان و تولیدکنندگان معرفی شد
- ربات CyberOne شیائومی با قابلیت تشخیص احساسات انسان معرفی شد
شرکتهایی نظیر Samsung، Toshiba و SKhynix که تولید تراشههای نیمه هادی را بر عهده دارند، با چالشهای بزرگی مواجه شده و حتی برای یک دوره طولانی خبری از ارائه فناوریهای جدید در این زمینه نبود. حال به نظر میرسد که کمپانیهای سازنده تراشههای نیمه هادی تا حدودی به بازار مسلط شده و خطوط تولید جدید آنها وارد کار شده است. گزارشهای جدید حاکی از آن هستند که قیمت درایوهای SSD و ماژولهای RAM تا پایان سال 2021 با کاهش نسبی روبرو خواهند شد.
بهبود توزیع و تقاضا در این بخش منجر به بهبود وضعیت بازار شده است. در نتیجه این مسئله قیمت تمام شده حافظههای نیمه هادی کاهش یافته است. در این میان با ورود حافظههای DDR5 تا پایان سال جاری میلادی، احتمال کاهش قیمت حافظههای رم DDR4 نیز مطرح شده است. در نتیجه باید گفت که تا پایان سال 2021 قیمت حافظههای SSD و رم از 2 الی 18 درصد کاهش خواهد داشت. این در صورتی است که وضعیت به همین منوال ادامه یابد.