در روزهای اخیر شاهد انتشار آمارهای مالی AMD و NVIDIA، از میزان درآمد آنها از بازار کارت های گرافیک و GPU بودیم؛ در گزارشی جدید اینک به سراغ آمار فروش کارتهای گرافیک خانگی، در سال 2022 خواهیم رفت. آیا سقوطی مرگبار این بازار را تحدید می کند؟ با مازستا همراه باشید.
میزان فروش کارتهای گرافیک خانگی
می دانیم که این روزها بازار کارت های گرافیک بسیار متفاوت از چند سال گذشته است. موسسه JPR به تازگی گزارشی مفصل را در حوزه آمار فروش کارت های گرافیک دسکتاپ و خانگی، در سال 2022 منتشر کرده است. از آنجایی که داده های موسسه JPR بسیار دقیق هستند، این نتایج کاملا قابل استناد است.
در گزارش JPR ذکر شده است که آمار فروش کارت های گرافیک مستقل کلاس دسکتاپ در سال 2022 تا 35 درصد کاهش را به نسبت سال پیش نشان می دهد. این در حالی است که وضعیت فروش کامپیوترهای دسکتاپ نیز با کاهشی قابل توجه روبرو شده است. این را می توان به کاهش تقاضا برای کامپیوترهای شخصی نسبت داد که منجر به کاهش فروش CPU در همان دوره شد.
از آنجایی که اکثر سیستم های کامپیوتری امروزه دارای دارای گرافیک یکپارچه یا همان مجتمع هستند، فروش پردازنده های گرافیکی نیز کاهش یافته است. البته کاهش شدید تب و تاب استخراج رمزارزها نیز این بازار را به سمت سرازیری سوق داده است. این تحقیق تخمین میزند که 64.2 میلیون GPU مجزا و یکپارچه در سه ماهه گذشته فروخته شده است که نشان دهنده کاهش 15.4 درصدی متوالی و کاهش 38 درصدی نسبت به سال گذشته است.
در حالی که انویدیا کارت های گرافیک گران قیمتی را به شکل GeForce RTX 4080 و 4090 عرضه کرد، AMD نیز کارت های گرافیک جدید Radeon RX 7900 XT/XTX خود را در اواخر سه ماهه سال گذشته معرفی کرد. فروش پردازنده های گرافیکی دسکتاپ نسبت به سه ماهه قبل رشد قابل توجهی نداشته است. علاوه بر این، محمولههای پردازندههای گرافیکی نوتبوک در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۲ نیز با کاهش 43 درصدی روبرو است.
اینتل بیشترین کاهش را در فروش CPU و GPU در این دوره تجربه کرد که نشان دهنده این واقعیت است که اینتل بزرگترین تامین کننده پردازنده در جهان است. با وجود این شرکت، جایگاه خود را به عنوان بزرگترین فروشنده GPU در جهان با 71 درصد سهم بازار حفظ کرد. باورش سخت است اما به دلیل استفاده از گرافیک های مجتمع، اینتل در صدر فروش قرار دارد.
انویدیا با 17 درصد سهم در رتبه دوم قرار گرفت، در حالی که سهم AMD در حدود 12 درصد باقی ماند، که پایین ترین رقم برای این شرکت است. AMD و Nvidia توانستند سهم بازار خود را نسبت به سه ماهه سوم با هزینه اینتل اندکی افزایش دهند. کاهش کلی تقاضا برای انواع پردازنده های گرافیکی نیز در سه ماهه گذشته به 15.3 درصد رسید که این مسئله کاهش قیمت کارت های گرافیک AMD در روزهای اخیر را توجیه می کند.
Related posts:
- قیمت پردازندههای AMD Ryzen 5000 کاهش یافت؛ بهترین زمان برای خرید
- نگاهی به کارتهای گرافیک AMD RX 6600 XT از GIGABYTE و BIOSTAR
- افزایش قیمت کارت گرافیک مجددا آغاز شد
- قیمت کارتهای گرافیک بار دیگر روند صعودی به خود گرفت؛ همه چیز به چینیها باز میگردد!
- کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 3080 Noctua OC Edition 10 GB به طور رسمی معرفی شد
- قیمت کارتهای گرافیک انویدیا Founders Edition هم سقوط کرد!