پردازندههای سری تردریپر شرکت AMD برای پردازشهای سنگین، رندر، تولید محتوا و به طور کلی ایستگاه کاری طراحی شدهاند. پس از مدت نسبتاً زیادی از معرفی آخرین نسل از آنها، حالا اطلاعات جدیدی از خانواده جدیدی موسوم به Ryzen Threadripper 5990X به دست آمده است. در ادامه با جزئیات بیشتر همراه ما باشید.
پردازندههای Ryzen Threadripper 5000 چه زمانی وارد بازار خواهند شد؟ نخستین سؤال مهم در زمینه پردازندههای رندرینگ و ایستگاه Ryzen Threadripper 5000 همین مسئله است. برخی منابع اکتبر و برخی دیگر نیز آگوست و سپتامبر را برای عرضه آنها اعلام کردهاند؛ اما به نظر میرسد که آنها در اوایل پاییز امسال معرفی شده و تا پایان همان فصل وارد بازارهای جهانی خواهند شد.
غول 64 هستهای Ryzen Threadripper 5990X
این خانواده از هستههای ZEN3 استفاده کرده و حالا می دانیم که AMD تعداد هستههای آنها به حداکثر 64 عدد میرسد. طبق دادههای جدید، باید گفت که AMD Ryzen Threadripper 5990X به عنوان پرچمدار گروه شناخته شده و از 64 هسته و 128 رشته پردازشی بهره خواهد برد. این دقیقاً همان تعداد هستهای است که در Threadripper 3990X نیز جای گرفته است. پس پردازندههای تردریپر جدید با همان تعداد هسته در بازار عرضه میشوند.
Related posts:
- به این زودیها در انتظار پردازندههای رندرینگ AMD Ryzen Threadripper 5000 نباشید!
- تاریخ عرضه پردازندههای رندرینگ و ایستگاه کاری AMD Ryzen Threadripper PRO 5000 مشخص شد
- مقایسه تخصصی پردازندههای AMD و Intel در نرم افزار Pix4D 4.6.4؛ بهترین CPU کدام است؟
- AMD پردازندههای رندرینگ و ایستگاه کاری Ryzen Threadripper PRO 5000WX را به طور رسمی معرفی کرد
- مقایسه پردازندههای AMD Threadripper 5000 WX در نرم افزار Blender
- پردازنده های AMD Ryzen Threadripper 9000 با 96 هسته ZEN5 همراه هستند!
اگر چه در تعداد هستهها تغییراتی داده نشده است، اما AMD در بخشهای دیگر از جمله فرکانس کاری و فناوریهای جدید مواردی را لحاظ کرده است. در کنار آنها، ایام دی یک گروه دیگر موسوم به AMD Ryzen Threadripper 5000 PRO را نیز راه اندازی خواهد کرد که با امنیت بالاتر، در سیستمهای سازمانی، اداری و تجاری جا خوش میکنند. شایان ذکر است که پردازندههای AMD Ryzen Threadripper 5000 PRO مقداری بعد از گروه استاندارد یا همان غیر پرو وارد بازار میشوند که کار آنها به اوایل سال 2022 میکشد
.
ویژگی دیگر این خانواده پشتیبانی از حافظههای DDR4 با فرکانس 3200 مگاهرتز به صورت بومی است که با در نظر گرفتن برنامه اورکلاک بیشتر نیز خواهد شد. همچنین AMD تغییر در گذرگاههای PCI-E 4.0 ایجاد نکرده و پردازندههای جدید تردریپر همچنان با 64 مسیر PCI-E 4.0 طراحی شدهاند. اما در مدلهای Pro این مقادیر به 2 برابر میرسد. یعنی 128 گذرگاه PCI-E 4.0 و پشتیبانی از 8 کانال حافظه DDR4.
ایام دی در پردازندههای تردریپر ZEN3 از یک طراحی جدید در بخش حافظههای کش استفاده میکند که AMD 3D V-Cache نام دارند. AMD 3D V-Cache لایه جدیدی از حافظه نهان کش L3 است. در نهایت حالا می دانیم که تعداد هستهها، گذرگاهها، حافظههای رم و کنترلرها از نسل پیش دست نخورده باقی مانده است. با این وجود فرکانس کاری و بهبود در معماری را در CPU های AMD Ryzen Threadripper 5000 شاهد خواهیم بود.