همانطور که می دانید در روزهای اخیر سرقت اسناد مهم از سرورهای گیگابایت توسط هکرها به شدت در دنیای سخت افزار خبرساز شده است. همچنین به این نکته اشاره کردیم که به دلیل عدم پرداخت باج توسط گیگابایت به هکرها، آنها تعدادی از این اسناد را در اینترنت منتشر کردهاند که دادههای مهمی نظیر موردی که در ادامه خواهیم دید در بین آنها است. اینبار داستان گذرگاه PCI-E 5.0 است.
شرکت AMD پیش از اینتل استفاده از گذرگاه PCI-E 4.0 را آغاز کرد. اگر چه این درگاه در بخش سخت افزارهای اصلی و کارتهای گرافیک تفاوت چندانی با PCI-E 3.0 نداشت، اما در بخش حافظههای SSD بسیار کارآمد بود. اسناد لو رفته از گیگابایت نشان میدهند که این بار اینتل پیش دستی کرده و زودتر از AMD گذرگاه PCI-E 5.0 را در لیست پشتیبانی پلتفرمهای خود قرار داده است.
نسل بعدی پردازندههای AMD با کد رمز Raphael شناخته شده و بعید است که تا اوایل سال 2022 وارد بازار شوند. این اسناد نشان میدهند که AMD قصد ندارد تا از گذرگاه جدید PCI-Express Gen 5 در آنها استفاده کرده و همچنان به استفاده از گذرگاه PCI-E 4.0 در پلتفرمهای خود ادامه میدهد. بر خلاف AMD، شرکت اینتل در نسل دوازدهم از پردازندههای خود، PCI-Express Gen 5 را در لیست پشتیبانی قرار میدهد.
Related posts:
- سامسونگ اولین درایو SSD مبتنی بر PCI-E 5.0 را با نام PM1743 رونمایی کرد
- هیچ خبری از سخت افزارهای مبتنی بر PCI-E 5.0 برای بازی و رندر نیست!
- رمهای گیمینگ و قدرتمند VIPER VENOM RGB از پاتریوت معرفی شدند؛ DDR5 با طعم گیمینگ
- V-Ray 5 برای Cinema 4D Update 2 عرضه شد
- بهترین نرم افزار رندر سه بعدی در سال 2023
- انویدیا جلوی فروش کارت گرافیک MSI GeForce RT 3060 Ti SUPER 3X را گرفت!
طبق دادههای منتشر شده از سوی هکرها، AMD قصد ندارد تا گذرگاه PCI-E 5.0 را به این زودیها مورد استفاده قرار داده و به نظر میرسد که تا سال 2023 خبری از این گذرگاه برای پلتفرمهای AMD نباشد. ایام دی در نسل بعدی از پردازندههای خود با سوکت AM4 خداحافظی کرده و از سوکت جدید AM5 استفاده میکند. این سوکت میتواند تا حداکثر 28 مسیر PCI-Express Gen 4 را در اختیار سیستم قرار دهد که 16 عدد از آنها به کارت گرافیک اختصاص دارد.
تعداد دیگری از این مسیرها به درگاههای M.2 NVMe و USB اختصاص پیدا میکنند. سوکت AM5 به نسبت پردازندههای قدیمیتر یعنی Vermeer و Matisse از 4 بأس بیشتر پشتیبانی میکند. این 4 بأس بیشتر میتواند برای گذرگاه SSD و یا USB توسط سازندگان مادربرد استفاده شود. همچنین AMD در پردازندههای AM5 از رمهای DDR5 استفاده میکند. اینتل نیز در نسل دوازدهم خود به استفاده از رمهای DDR5 پرداخته و این یک خداحافظی با رمهای DDR4 است.