استودیوی هلندی OMA از تصاویری از برج هندسی داکا، اولین پروژه خود در بنگلادش، که “آرزوهای یک ملت پویا را بیان می کند” رونمایی کرده است. این آسمان خراش 150 متری دارای دفاتر است و در ساحل دریاچه Hatirjheel در یک منطقه تجاری جدید در لبه Tejgaon، داکا واقع شده است. برج داکا برای توسعه دهندهگان Shaka Holdings و توسط شریک OMA در بنگلادش، ایاد آلساکا طراحی شده است و اولین پروژه این استودیو در این کشور جنوب آسیا خواهد بود.
برج داکا قرار است تا در کنار دریاچه هتیرجیل قرار گیرد. این آسمان خراش دارای یک پایه هرمی و یک فرم اکسترود شده خواهد بود. یک هسته مستطیل شکل با بالابرهای پانوراما که منظرهای از دریاچه را به نمایش میگذارند، دو صفحه کف مثلثی را به هم متصل میکنند.
آلساکا میگوید: «طراحی ما برای برج داکا از روح اقتصاد پر رونق بنگلادش الهام گرفته شده است. شکل آن بیانگر آرزوهای یک ملت پویا است که به صورتی برجسته و نمایان در افق خط آسمان شهر قراردارد.»
این دو برج بر روی دو قاعده مثلثی شکر گرفتهاند. در پایه ساختمان، OMA یک فضای نمایشگاهی به ارتفاع 40 متر ایجاد کرده است، در حالی که سطح بالای برج یک رستوران با صندلی های داخلی و خارجی و همچنین یک سکوی مشاهده دو طبقه را در خود جای داده است.
تجگان، که برج داکا در کنار آن قرار خواهد گرفت، یک منطقه صنعتی سابق در داکا است که اکنون شرکتهای محلی و چند ملیتی را در خود جای داده است.
دفتر معماری OMA توسط معمار شهره، رم کولهاس تاسیس شده و اداره میشود. این دفتر معماری همواره به طراحی پروژههای بلند پروازانه و جالب توجه و پایدار معروف است و در جایجای جهار میتوان پروژههای آن را مشاهده کرد. از این میان یکی از مهمترین پروژههای این دفتر در چین قرار دارد که مرکز تلویزیونی صدا و سیمای چین است.
توجه این معمار به کشورهای آسیایی و در حال توسعه همچون بنگلادش، قطر، امارات و غیره جالب توجه است. شاید افق توسعه آینده را در این کشورها یافته و به رشد آنها کمک میکند.
نظر شما در مورد همکاری OMA با کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه آسیایی و اجرای پروژههای بزرگ مقیاس چیست؟ تصور میکنید چه موضوعی کولهاس را برای کار در این کشورها مجذوب میکند؟
برای مقالات بیشتر میتوانید به بخش مقالات «دنیای معماری» در وبسایت مازستا مراجعه کنید.