به نظر شما یک کارت گرافیک تولید محتوا و ایستگاه کاری مانند NVIDIA RTX A4000 در بازی ها چگونه است؟ آیا می توان با یک کارت گرافیک رندرینگ هر از چند گاهی بازی های روز را تجربه کرد؟ با تست این کارت مازستا همراه باشید.
بسیاری از کاربران حرفه ای که برنامه های رندرینگ، تولید محتوا، ادیت، گرافیک، مهندسی، سه بعدی، برنامه نویسی تخصصی و … را انجام می دهند، از کارت های گرافیک مخصوص این بخش که برای سیستم های ایستگاه کاری طراحی شده است استفاده می کنند.
از جمله این کارت های گرافیک می توان به NVIDIA RTX RTX A2000, A4000, A5000 و A6000 اشاره کرد. کارت های گرافیک فوق برای مواردی که در ابتدای متن ذکر شد خریداری می شوند. آنها با مصرف پایین تر انرژی و گرمای کمتر، به طور خاص برای پردازش های غیر گیمینگ طراحی شده اند. البته این مسئله به این معنی نیست که امکان اجرای بازی برای آنها وجود ندارد.
طراحی مدارات الکترونیکی، کولر و درایور اصلی و تنها تفاوت کارت های گرافیک ایستگاه کاری با سری گیمینگ یا همان جیفورس هستند. با این وجود کارت های گرافیک رندرینگ و تولید محتوای RTX نیز امکان اجرای بازی های روز را دارند. در نتیجه کاربران می توانند هر از چندگاهی به اجرای بازی ها بپردازند.
البته باید متذکر شویم که با توجه به قیمت، عملکرد آنها در بازی نسبتا ضعیف بوده و به هیچ وجه نباید یک کارت گرافیک مانند RTX A4000/5000 را به منظور بازی خریداری کنید؛ منتهی اگر از کار خسته شده و خواهان یک تفریح موقت باشید، می توانید از یک کارت گرافیک مانند RTX A4000 هم انتظار اجرای بازی ها را داشته باشید.
Related posts:
- بررسی کارت گرافیک Radeon RX 6600 در بازی و برنامههای رندر؛ ارزش خرید آن چقدر است؟
- تست کارت های گرافیک AMD و NVIDIA در بازی God of War
- تست و مقایسه کارتهای گرافیک در بازی Dying Light 2؛ برنده کیست؟
- تست و بررسی کارتهای گرافیک AMD و NVIDIA در بازی Elden Ring
- مقایسه RTX 3060 12GB با RTX 4060 Ti 16GB: کدام پردازنده گرافیکی برتر است؟
- مشخصات کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti
در این مقاله به سراغ یک تست و بررسی جذاب خواهیم رفت. در این مطلب کارت گرافیک NVIDIA RTX A4000 را در برابر دیگر کارت های گرافیک قرار داده و تعدادی از جدیدترین بازی های روز را با آن اجرا خواهیم کرد. شایان ذکر است که در حال حاضر موجودی RTX A4000 در سراسر جهان تعریفی ندارد.
انویدیا در دو سال اخیر با چند نام تجاری از جمله سری کوادرو و تسلا خداحافظی کرده و در حال حاضر از نام RTX A برای کارت های گرافیک تولید محتوا استفاده می کند. RTX A4000 نیز از جمله همین موارد است. RTX A4000 را می توان با قیمتی در حدود 1300 دلار یا حدود 30 درصد بیشتر از RTX 3070 خریداری کرد.
کارت گرافیک RTX A4000 به وضوح باریک تر از کارت های گرافیک جیفورس بوده و خنک کننده اختصاصی خود را یدک می کشد. این کارت گرافیک تنها توسط انویدیا تولید شده و هیچ نمونه کاستوم و سفارشی ندارد. یک اسلات تا یک اسلات و نیم از مادربرد شما توسط کارت گرافیک RTX A4000 اشغال می شود که این یک مزیت جذاب برای آن به شمار می رود.
کارت گرافیک RTX A4000 از هسته های CUDA، Tensor و RT به همراه فناوری های پیشرفته RTX برای رندرینگ و تولید محتوا یا مدل سازی استفاده می کند. RTX A4000 با تراشه GA104 از 6144 هسته CUDA بهره برده و دارای 192 واحد TU به همراه 96 واحد ROP و فرکانس پایه 735 مگاهرتز است که در فرکانس بوست می تواند به 1560 مگاهرتز دست پیدا کند. کارت گرافیک RTX A4000 از 16 گیگابایت حافظه GDDR6 نوع 14 گیگابیتی به عنوان VRAM استفاده می کند که دارای فناوری ECC یا سیستم ضد خطا است.
رابط 256 بیتی به همراه پهنای باند 448 گیگابایت در ثانیه نیز از جمله دیگر ویژگی های آن به شمار می روند. حال که با تمام جزئیات فنی و توضیحی در مورد این آزمون و کارت گرافیک RTX A4000 آشنا شدید، به سراغ تست های گیمینگ می رویم. از آنجایی که هدف اصلی محک کارت گرافیک RTX A4000 در اجرای بازی های روز با جزئیات گرافیکی نسبتا بالا است، تست ها را در وضوح 2K یا همان 1440p انجام می دهیم.
شایان ذکر است که کارت گرافیک RTX A4000 با توان 140 وات کم مصرف و کم حرارت ترین کارت گرافیک حاضر در این تست است. همچنین خنک کننده آن به مراتب کوچک و ضعیف تر از دیگر کولرهای موجود در این تست بوده و با توجه به مطالب یاد شده بدون شک می دانید که کارت گرافیک RTX A4000 برای اجرای بازی تولید نشده است. حال با این توضیحات به سراغ تست ها می رویم:
همانطور که مشاهده می کنید، در مجموع کلی کارت گرافیک RTX A4000 که یک کارت گرافیک رندرینگ و تولید محتوا است، در بخش بازی ها می تواند در محدوده RTX 3060 Ti یا RX 6700 XT ظاهر شود. البته به وضوح روشن است که با استفاده از فرکانس اورکلاک یا وضعیت OC شاهد افزایش نرخ فریم به شکلی قابل توجه هستیم. مادامی که پای توان مصرفی به میان می آید، کارت گرافیک RTX A4000 از تمام مدل های AMD و NVIDIA برتر است. این کارت گرافیک در فرکانس های میانی به توان 312 رسیده و پس از اورکلاک تنها 320 وات توان را به خود اختصاص داده است.
با این تست متوجه شدیم که کارت گرافیک RTX A4000 می تواند در کنار دست مهندسان، طراحان، تولید کنندگان محتوا و … هر از چند گاهی شریک خوبی برای اجرای بازی های روز باشد. شایان ذکر است که تست های فوق با 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 صورت گرفته و با رزولوشن 2K در بالاترین جزئیات گرافیکی همراه است. در صورتی که رزولوشن را به FHD کاهش دهیم بدون شک نرخ های فریم بالاتری به دست می آید.