بدون شک می دانید که هوش مصنوعی (AI) این روزها در حال درنوردیدن دنیای دیجیتال است. در این مقاله قصد داریم تا به صورت علمی، به معرفی بهترین کارت های گرافیک در حوزه هوش مصنوعی بپردازیم. تولید کنندگان محتوا، مهندسان، ادیتورها، گرافیست ها، کاربران برنامه های سه بعدی، توسعه دهندگان و حتی گیمرها، این مقاله را از دست ندهند.
بر خلاف تصورات عمومی هوش مصنوعی تنها محدود به چند بخش اولیه نخواهد شد. امروزه صدها نرم افزار با اکوسیستم هوش مصنوعی سازگار شده و باری بزرگ را از دوش کاربران برداشته اند. Artificial intelligence ابزاری بزرگ برای تمامی کاربردها نظیر تولید کنندگان محتوا، مهندسان، ادیتورها، گرافیست ها، کاربران برنامه های سه بعدی، توسعه دهندگان و حتی گیمرها است.
بار اصلی پردازش یا همان پروسس سیستم AI روی دوش کارت های گرافیک است. کمپانی های برجسته نظیر NVIDIA برای سیستم های بزرگ تر، شتاب دهنده های گرافیکی قدرتمندی نظیر H100 را طراحی و تولید کرده اند. اما می دانیم که بسیاری از کاربران قادر به خرید سرور و سیستم هایی با شتاب دهنده های گرافیکی گران قیمت هوش مصنوعی نیستند. پس چاره چیست؟
انویدیا از سال ها پیش چنین روزهایی را پیشبینی کرده بود. در نتیجه با صرف هزینه های بزرگ در بخش هایی مانند R&D، توسعه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داد. انویدیا تلاش کرد که پردازش های Artificial intelligence را به حوزه های خانگی و اداری نیز وارد کند. پس داستان با معرفی کارت های گرافیک GEFORCE در این حوزه ادامه یافت.
بهترین کارت های گرافیک برای هوش مصنوعی (AI)
به واقع باید گفت که دست کم اگر از کاربران خانگی و ادارات کوچک هستید که قادر به خرید شتاب دهنده های گرافیکی رده بالای هوش مصنوعی نیستید، جای هیچ نگرانی وجود ندارد؛ کارت های گرافیک NVIDIA GEFORCE با انبوهی از ویژگی و قابلیت های توسعه یافته در حوزه هوش مصنوعی، این پردازش ها را برای شما انجام خواهند داد. البته این داستان محدود به کارت های گرافیک NVIDIA GEFORCE RTX و نه سری GTX می شود.
سازندگان از هوش مصنوعی برای تصور مفاهیم جدید، خودکارسازی کارهای خسته کننده و خلق آثار هنری خیره کننده استفاده می کنند. انویدیا به صورت زیرپوستی در سال های اخیر با سازندگان نرم افزارهای کاربردی در این زمینه همکاری کرده و امروزه بیش از 100 نرم افزار تخصصی در حوزه هایی نظیر ویرایش عکس، ویرایش ویدیو، پخش و برنامه های سه بعدی و … با کارت های گرافیک GEFORCE RTX به صورت کامل سازگار شده اند.
البته بخشی از این سازگاری بابت کیت های توسعه و ویژگی های الحاقی است. برای مثال می توان به فناوری DLSS اشاره کرد که بازی ها نیز نیازمند سازگاری با آن، به منظور بالا بردن نرخ فریم هستند. کارت های گرافیک سری RTX سرعت تولید تصویر هوش مصنوعی را در ابزارهایی مانند Stable Diffusion تا 4.5 برابر به نسبت کارت های گرافیک AMD Radeon بالاتر برده اند.
در صورتی که هوش مصنوعی را به نرم افزارهای سه بعدی نظیر Blender ببریم، کارت های گرافیک انویدیا RTX تا 5.4 برابر پردازش سریع تری را به نمایش می گذارند که در نوع خود ستودنی است! البته همانطور که گفته شد، سرعت های یاد شده در وضعیت فعال بودن هوش مصنوعی در پچ و افزونه های نرم افزارهای فوق روی می دهد.
از سوی دیگر، ویرایش ویدیو در DaVinci Resolve با استفاده از هوش مصنوعی سرعت آن را دو برابر میکند و کارهای ویرایش عکس Adobe Photoshop سه برابر سریعتر در کارت های گرافیک GEFORCE RTX صورت می گیرند. فناوری NVIDIA RTX AI سرعت خیره کننده 10 برابری را به طور میانگین در نرم افزارهای مشابه دارد؛ 10 برابر سریع تر از کارت های گرافیک AMD.
در حال حاضر فناوری NVIDIA DLSS که با استفاده از AI اقدام به بالا بردن نرخ فریم می کند، در بیش از 300 بازی اعمال و پیاده سازی شده است. به بیان دیگر، امروزه دیگر نمی توان با ساخت کارت گرافیک ساده و بهبود عملکرد آن در بازی ها به رقابت پرداخت.
از سوی دیگر انویدیا دارای یک فناوری دیگر با نام RTX Video Super Resolution است که از هوش مصنوعی برای افزایش وضوح و بهبود کیفیت ویدیوی پخششده استفاده میکند و تجربه ویدیوی خانگی را ارتقا میدهد. ویژگی دیگر کارت های گرافیک انویدیا در بخش AI، شامل کنفرانس از راه دور و یادگیری از راه دور با پخش NVIDIA RTX تقویت می شود. هوش مصنوعی کیفیت ویدیو و صدا را بهبود میبخشد و جلوههای منحصربهفردی را برای روانتر کردن تعاملات مجازی و کارآمدتر کردن همکاری اضافه میکند.
به لطف پلتفرم و فناوری پیشرو در توسعه هوش مصنوعی انویدیا که توسط مایکروسافت و انویدیا به نام CUDA در زیرسیستم ویندوز برای لینوکس توسعه یافته است، توسعه دهندگان اکنون می توانند توسعه و آموزش هوش مصنوعی اولیه را از راحتی ویندوز انجام دهند و به راحتی برای دوره های آموزشی بزرگ به سرورها مهاجرت کنند.
NVIDIA ابزارهای هوش مصنوعی، برنامه ها و کیت های توسعه نرم افزار مختلفی را ارائه می دهد که به طور خاص برای سازندگان طراحی شده اند. این موارد شامل گزینه های انحصاری مانند NVIDIA Omniverse، OptiX Denoiser، NVIDIA Canvas، NVIDIA Broadcast و NVIDIA DLSS است.
فراتر از بازی و تولید محتوا، پردازندههای گرافیکی RTX هوش مصنوعی را برای همه انواع کاربران به ارمغان میآورند. انویدیا با مایکروسافت وارد همکاری شده تا اکوسیستم هوش مصنوعی را به بیش از 100 میلیون کامپیوتر مبتنی بر کارت های گرافیک RTX و ویندوز 11 برساند.
هوش مصنوعی در حال گسترش به کامپیوترهای خانگی و عادی
Generative AI یا هوش مصنوعی مولد، کاربران را قادر میسازد تا به سرعت محتوای جدید را بر اساس ورودیهای مختلف (متن، تصاویر، صداها، انیمیشنها، مدلهای سهبعدی یا انواع دیگر دادهها) تولید کنند. Large Language Models (LLMs) قلب تپنده اکثر این پردازش ها است. حتی سرویس دهنده های ابری هوش مصنوعی نظیر چت جی پی تی نیز از جمله این موارد هستند.
بسیاری از این LLM ها اکنون مستقیماً بر روی کامپیوترهای شخصی کاربران اجرا شده و برنامه های کاربر نهایی جدید مانند تهیه خودکار اسناد و ایمیل ها، خلاصه کردن محتوای وب، استخراج بینش از داده های صفحه گسترده، برنامه ریزی سفر و تقویت دستیارهای هوش مصنوعی همه منظوره را امکان پذیر می کنند.
با توجه به گسترش LLM ها، انویدیا نیز کارت های گرافیک جدید خود را با این بخش سازگارتر کرده تا پردازش ها سریع و بهتر از گذشته انجام شوند. به نظر شما GPU چه نقشی در فعال کردن هوش مصنوعی در فضای ابری ایفا کرد؟
جالب است بدانید که NVIDIA اولین ابررایانه NVIDIA DGX AI را به شرکت OpenAI تحویل داد. پردازنده های گرافیکی انویدیا قلب تپنده سرورهای بزرگ هوش مصنوعی نظیر چت جی پی تی است. حتی نیمی از سرورهای شرکت Fortune 100 به سخت افزارهای قدرتمند DGX AI مجهز شده است.
آینده هوش مصنوعی در زندگی روزمره ما چیست؟
هوش مصنوعی فقط یک روند نیست، بلکه بر بسیاری از جنبه های زندگی روزمره ما تأثیر خواهد گذاشت. با پیشرفت تحقیقات و توسعه انتظارات کاربران، عملکرد هوش مصنوعی گسترش خواهد یافت. انویدیا با استفاده از ابزارهای جدیدی مانند NVIDIA NeMo LLM و RTX Remix در تلاش است تا هوش مصنوعی را برای کاربران عادی بیش از پیش گسترش داده و قابل استفاده کند.
از سوی دیگر، با توجه به تمام موارد یاد شده و پیشرفت های انویدیا در حوزه هوش مصنوعی، باید گفت که این شرکت غول بلامنازع Artificial intelligence در بخش خانگی و سرور بوده و کارت های گرافیک GEFORCE RTX آن بهترین پردازنده گرافیکی برای کاربران عادی هستند. اگر به دنبال یک کارت گرافیک قدرتمند برای این منظور هستید، RTX 4090 می تواند بهترین گزینه برای پر و بال دادن شما در دنیای هوش مصنوعی باشد. به طور کلی کارت های گرافیک مبتنی بر معماری Ada و یا سری GEFORCE RTX 4000 بهترین گزینه برای کاربران هوش مصنوعی در حوزه خانگی و اداری به شمار می روند.
درود.
آیا کارت گرافیک rtx 3060 12gb هم جزو همین کارت هاست؟ یا حتما باید سری ۴۰۰۰ باشه؟
گرافیک 3060 هم خوبه مخصوصا که رم 12 گیگ داره. فقط سری 40 سریعتر پردازش میکنن. وگرنه با سری 20 و30 هم میشه کار کرد