برای بررسی دمای CPU خود در ویندوز 11 بدون نرم افزار ثالث، باید به BIOS/UEFI خود دسترسی داشته باشید و به دنبال گزینه “CPU Core Temperature” باشید. از سوی دیگر، میتوانید دمای CPU خود را با استفاده از برنامههای رایگان مانند Core Temp، Speccy و Open Hardware Monitor پیدا کنید. در نتیجه با استفاده از یک روش داخلی و چند برنامه ثالث رایگان، میتوانید به سرعت و به راحتی از دمای پردازنده سیستم خود در ویندوز 11 مطلع شوید. با مازستا همراه باشید.
بررسی دمای CPU
با استفاده از BIOS/UEFI
یکی از روشهای داخلی برای بررسی دمای CPU در برخی از سیستمها، استفاده از منوی UEFI دستگاه است که اغلب به آن BIOS میگویند. این منو اطلاعات مختلفی را در مورد سیستم شما ارائه داده و دمای CPU شما را زمانی که ویندوز 11 بارگذاری نمیشود نشان میدهد. در نتیجه اگر میخواهید بفهمید که آیا یک برنامه یا بازی خاص باعث گرم شدن CPU شما شده است، نمیتوانید با این روش این مشکل را بررسی کنید. علاوه بر این، همه منوهای BIOS دمای CPU را ارائه نمیدهند، بنابراین بستگی به دستگاه شما دارد.
برای دسترسی به منوهای BIOS کافی است تا Windows+i را فشار دهید و در نوار کناری سمت چپ، روی System کلیک کنید. در نهایت از سمت راست Recovery را انتخاب کنید.
در صفحهی Recovery روی Advanced Startup کلیک کنید و Restart Now را انتخاب کنید. سپس روی گزینهی Restart Now کلیک کنید.
وقتی سیستم شما دوباره روشن شد به مسیر Troubleshoot بروید و وارد UEFI Firmware Settings شوید و روی Restart کلیک کنید تا وارد منوی BIOS/UEFI شوید.
برای مشاهدهی اطلاعات مربوط به دمای پردازنده باید گزینهای مشابه PU Core Temperature را پیدا کنید. اگر این گزینه را در صفحه اصلی BIOS/UEFI خود پیدا نکردید، برگههای دیگر مانند “Advanced” را بررسی کنید. در نهایت اگر هیچ گزینهای برای بررسی دمای پردازنده وجود نداشت، باید از برنامههای ثالث استفاده کنید.
استفاده از نرم افزار Core Temp
برنامه Core Temp یک برنامه رایگان است که به شما اجازه میدهد تا دمای CPU خود را از صفحه اصلی برنامه بررسی کنید. همچنین دمای هر هسته CPU شما را نمایش خواهد داد.
برای استفاده از برنامه، به سایت Core Temp در مرورگر وب خود مراجعه کرده و برنامه را دانلود و بر روی سیستم خود نصب کنید. هنگام نصب، مطمئن شوید که گزینه “Build Your Kingdom” انتخاب نشده باشد.
برنامه Core Temp را اجرا کنید و در بخش Temperature Readings دمای CPU را خواهید دید.
اعداد دما دائماً به روز میشوند، زیرا دمای CPU شما همچنان در نوسان است. هچنین از نوار نوتیفیکیشن یا system tray نیز میتوانید دمای پردازنده را بررسی کنید و وقتی از نرم افزارهای مختلفی استفاده میکنید، دمای پردازنده را چک کنید.
استفاده از نرم افزار Speccy
یکی دیگر از برنامه های محبوب و رایگانی که می توانید از آن برای بررسی دمای CPU خود در ویندوز 11 استفاده کنید Speccy است. برای استفاده از آن، مرورگر وب خود را باز کرده و به سایت Speccy بروید. سپس برنامه را دانلود و نصب کنید.
برنامه Speccy را اجرا کنید و در بخش CPU، اطلاعات مربوط به پردازنده را مشاهده خواهید کرد که دمای پردازنده نیز جزو این اطلاعات خواهد بود.
برای بررسی دمای هر هسته در قسمت سمت راست وارد بخش Cores شوید.
نرم افزار HWiNFO در ویندوز 11
HWiNFO یکی دیگر از برنامههای خوبی است که به شما اجازه میدهد تا دمای CPU خود را مشاهده کنید. میتوانید HWiNFO را نصب کنید یا از نسخه portable استفاده کنید. هنگامی که برنامه را اجرا کردید، “Sensors-only” را انتخاب کنید و سپس روی “Start” کلیک کنید.
به طور کلی روشهای مختلفی برای بررسی دمای CPU وجود دارد. برای مثال نرم افزار Open Hardware Monitor نیز یک گزینهی مناسب برای بررسی حرارت پردازنده است.