وضعیت بازار لوازم خانگی در ایران را میتوان تنها با کلمه افتضاح توصیف کرد. بسیاری از برندهای معتبر از بازار ایران خارج شده و یا دست کم حضور آنها کم رنگ شده است. در این میان بازار ایران مملو از تلویزیونهایی است که با برندهای عجیب و ناشناخته به فروش میرسند. در مشاوره خرید تلویزیون، شما را از یک خرید کاملاً اشتباه نجات خواهیم داد.
گنجشک در لباس قناوری؟!
تا همین چند سال پیش میتوانستید سری به بازار لوازم خانگی زده و از برندهای معتبر نظیر سامسونگ، الجی و سونی، تلویزیون مورد علاقه خود را انتخاب کنید. تحریمهای بینالمللی منجر به خروج رسمی تمامی برندهای معتبر از بازار ایران شده اما هنوز هم میتوانید با خرید تلویزیونهای به اصطلاح بانهای، محصول مورد نظر خود را از یک برند معتبر تهیه کنید.
مشاوره خرید تلویزیون در بازار ایران
با خروج برندهای معتبر از بازار تلویزیون ایران، برندهایی ناشناخته جای آنها را گرفتند. از سوی دیگر شرکتهای داخلی نیز دست به کار شده و برندهای خود را در این زمینه عرضه کردند. برندهایی نظیر ایکس ویژن، سام، تی سی آل، هایر، پاکشوما، جی پلاس و… که البته اکثر مدلها از قطعات رده دوم چینی استفاده کرده و تکنولوژی و عملکرد آنها به هیچ وجه قابل رقابت با برندهای معتبر جهانی نظیر LG و SAMSUNG نیست.
از سوی دیگر چند برند دیگر از جمله PHILIPS و Daewoo نیز در بازار ایران قابل تهیه هستند. اما اطلاع از یک نکته بسیار مهم در این میان ضروری است. آیا تلویزیونهای برندهایی نظیر فیلیپس و دوو که در بازار ایران به فروش میرسند به واقع مربوط به دو برند کره و هلندی است؟ آیا Daewoo و PHILIPS موجود در بازار ایران همان کیفیت تلویزیونهایی را دارند که در اروپا و آمریکا و دیگر کشورها فروخته میشوند؟
داستان عجیب برندهای خارجی
بدون شک در بسیاری از موارد که برای خرید یک تلویزیون از برندهایی نظیر PHILIPS و Daewoo به فروشگاهها مراجعه کردهاید، متوجه کیفیت نه چندان مطلوب تصویر شدهاید. خصوصاً اگر تصاویر این تلویزیونها را برندهایی نظیر سامسونگ مقایسه کنیم، میبینیم که تفاوت از زمین تا آسمان است. دانگبو دوو الکترونیکس یک شرکت کرهای سازنده لوازم الکترونیکی است. این شرکت در سال ۱۹۷۱ تأسیس شده و برای سالهای متوالی محصولات صوتی و تصویری و لوازم خانگی را تولید میکند.
شرکت هلندی فیلیپس نیز در ساخت لوازم خانگی و صوتی و تصویری ید طولایی دارد. تلویزیونهای این کمپانی با کیفیت بسیار بالا در کشورهای آمریکایی و اروپایی و حتی کره جنوبی نیز عرضه میشوند. اما باید گفت که سخت در اشتباه هستید؛ تلویزیونهای برندهای جهانی نظیر فیلیپس و دوو و حتی بسیاری از مدلهای شرکت TCL هیچ ارتباطی با کمپانیهای مادر نداشته و شرکتها تنها با پرداخت مبلغی پول، از نام تجاری آنها در تلویزیونهای خود استفاده میکنند.
Related posts:
- سامسونگ دو تلویزیون The Serif و The Frame را برای عاشقان طراحی معرفی کرد
- معرفی بهترین تلویزیون برای PlayStation 5 و Xbox Series X/S
- آمازون تلویزیون های گیمینگ Fire TV Omni را راهی بازار کرد!
- تلویزیون گیمینگ شیائومی OLED با فناوری G-Sync معرفی شد
- بهترین تلویزیونهای جهان در مراسم TV Shootout 2021 انتخاب شدند
- با تلویزیونهای گیمینگ سونی BRAVIA XR و کمپین Perfect for PlayStation 5 بهترین گیمر شوید
شرکتهای ایرانی و چینی با پرداخت مبلغی به کمپانیهای مادر فیلیپس و دوو، از اسم تجاری آنها برای تلویزیونهای خود استفاده میکنند. حتی میتوانید شاهد تفاوتهایی در لوگوی تلویزیونهای داخل ایران با لوگوی کمپانی مادر باشید. قطعات تلویزیونهای فوق از کشور چین تهیه میشوند. تمامی آنها کاملاً مشابه بوده و از انواع قطعات و پنل های بسیار ارزان قیمت استفاده میکنند.
در برخی موارد نیز شاهد استفاده از تکنولوژیهای منسوخ شده در آنها هستیم. به عنوان مثال بسیاری از تلویزیونهای ایرانی و برندهایی نظیر فیلیپس و دوو، فاقد سیستم LVDS بوده و از تکنیکهای قدیمی و ضعیف استفاده میکنند. سیستم پنل تلویزیونهای مورد بحث با کیفیت جهانی فاصله بسیار دارد. شاید بتوان از آنها برای استفاده در دوربینهای امنیتی و نظارتی استفاده کرد؛ اما بدون شک خرید چنین تلویزیونهایی برای منازل کاری کاملاً اشتباه است.
در حال حاضر کمپانیهای جهانی و معتبر مانند پاناسونیک، سونی، الجی و سامسونگ در حال تولید و عرضه تلویزیونهایی هستند که با فناوریهای پیشرفته تصویری نظیر QLED یا همان نقاط کوانتومی، OLED، Micro LED و مواردی از این دست همراه هستند. متأسفانه هیچ یک از محصولات داخلی از فناوریهای فوق بهره نبرده و به تکنیکهای قدیمی LCD مجهز هستند. پس بهتر است که گول برخی از فروشندگان سودجو را نخورده و شاید بهتر باشد که تلویزیون خود را با شیوههای دیگر خریداری کنید تا بتوانید از برندهای معتبر جهانی استفاده کنید.
عدم وجود مدل تلویزیونهایی نظیر دوو و فیلیپس در وب سایت جهانی این دو شرکت هم از جمله اسناد این ادعا است. تلویزیونهای فوق تنها در بازار ایران و کشورهایی نظیر عراق توزیع شده و در هیچ کشور دیگری دیده نخواهند شد.