در حال حاضر انویدیا در حال عرضه کارت های گرافیک سری GeForce RTX 3000 را با ریزمعماری آمپر در سراسر جهان است؛ می دانیم که نسل بعدی آنها یعنی GeForce RTX 4000 هم با کد رمز Ada عرضه خواهند شد؛ اما زمان عرضه این خانواده چگونه است؟
ساعاتی پیش اخباری در رسانه های سخت افزاری منتشر شد که منجر به ایجاد موجی در بازار کارت های گرافیک نیز شده است. انویدیا نسل بعدی کارت های گرافیک خود، موسوم به خانواده GeForce RTX 4000 را تا پایان سال جاری یعنی 2022 معرفی و عرضه می کند. در هفته های اخیر مسئله توان مصرفی-حرارتی آنها در کنار قدرت بسیار بالاتر از نسل کنونی، بارها خبرساز شده بود.
اینک اما داستان چیز دیگری است؛ به گفته چند افشاگر دنیای سخت افزار از جمله Kopite7Kimi، انویدیا به همراه شرکای تجاری خود آزمایش و تست های کارت های گرافیک GeForce RTX 4000 با کد رمز رسمی Ada Lovelace را آغاز کرده است. به گفته این منابع انویدیا کار را با مدل های رده بالایی آغاز کرده است که از تراشه AD102 استفاده می کنند. این تراشه گرافیکی قلب تپنده کارت های گرافیک رده بالا مانند GeForce RTX 4080/4090 خواهد بود.
Related posts:
- به این زودیها منتظر کارتهای گرافیک GeForce RTX 4000 نباشید!
- کارتهای گرافیک GeForce RTX 4000 با لیتوگرافی 5 نانومتری و 50 درصد قویتر!
- این شما و این هم اولین تصویر از خنک کننده RTX 4090 یا RTX 4080
- عرضه کارت گرافیک GTX 1030 و سری GeForce RTX 4000 به تعویق افتاد!
- کارتهای گرافیک GeForce RTX 4000 تشنه به پاورهای غول هستند!
- تست کارتهای گرافیک انویدیا GeForce RTX 3000 در موتور رندر V-Ray RT
این منابع اضافه می کنند که آزمایش کارت های گرافیک جیفورس سری 4000 مقداری با تاخیر انجام شده است؛ به طوری مراحل نهایی و تولید آنها باید از تابستان امسال آغاز می شد اما به تازگی شاهد آغاز آزمایش و تست های آنها هستیم. انتظار میرود که پردازندههای گرافیکی Ada Lovelace سری GeForce RTX 4000 انویدیا با استفاده از یکی از فناوریهای ساخت N5 (کلاس 5 نانومتر) TSMC ساخته شوند.
بنابراین، منطقی است که انتظار داشته باشیم آنها نسبت به پردازندههای گرافیکی «Ampere» سری GeForce RTX 3000 عملکرد بهتری ارائه دهند، هم به دلیل پیشرفتهای معماری و هم به دلیل فناوری ساخت بسیار پیشرفتهتر، که به انویدیا اجازه میدهد تا ترانزیستورهای بیشتری را در یک تراشه جای دهد و در عین حال فرکانس کاری را نیز افزایش دهد.