وضعیت بازار لپ تاپ گیمینگ در ایران بسیار عجیب و البته افتضاح است! علت چیست؟ آیا الان زمان مناسبی برای خرید یک لپ تاپ گیمینگ در بازار ایران است؟ با مازستا همراه شده و این مقاله اختصاصی را از دست ندهید.
وضعیت عجیب قیمت ها!
وضعیت بازار ایران از زمان افزایش نرخ ارزهای خارجی تا به امروز شدیدا خراب بوده و تمامی کالاهای موجود با افزایش قیمت حتی 15 برابری روبرو شده اند. لپ تاپ ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. لپ تاپهای گیمینگی که تا همین چند سال پیش با قیمت 5 میلیون و 500 هزار تومان فروخته می شد، امروزه با قیمتی نزدیک به 33 میلیون تومان به فروش می رسد!
از سوی دیگر این در حالی است که یک Gaming Laptop میان رده در خوشبینانه ترین حالت می تواند تا 5 سال آینده بازی های روز را با جزئیات گرافیکی خوب رندر کند. پس نمی توان به یک لپ تاپ بازی میان رده به چشم یک خرید طولانی مدت نگاه کرد. کارت های گرافیکی نظیر GTX 1650/Ti یا GTX 1050 Ti امروزه در لپ تاپ هایی با قیمت های 25 الی 38 میلیون تومان نصب شده اند.
ترکیب سخت افزارهای فوق با پردازنده هایی نظیر Intel Core H و AMD Ryzen H در نسل های اخیر، می توانند تضمین کنند که بازی های روز در زمان کنونی و بازی های روز تا چند سال آینده به خوبی اجرا خواهند شد. اما این ترکیب تا چند سال می تواند پاسخگوی کاربران باشد؟
نبود مدل های جدید و گران فروشی شدید!
یکی از برجسته ترین مشکلات بازار لپ تاپ ها در ایران، نبود مدل های بروز است. در حال حاضر اینتل پردازنده های نسل یازدهم Core H، و AMD پردازنده های Ryzen 5000H را در کنار کارت های گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3000 به دنیای لپ تاپ ها فرستاده اند. ماه ها از حضور این ترکیب ها در لپ تاپ های گیمینگ می گذرد؛ با این وجود تنها چند نمونه انگشت شمار آن هم با قیمت های بسیار بالا در بازار کنونی ایران با سخت افزارهای جدید عرضه می شوند.
دو نمونه از MSI و سه لپ تاپ از ASUS به همراه یک کانفیگ از ACER. قیمت تمام شده آنها نیز به نسبت مدل های جهانی بسیار بالاتر است. اکثر مدل های موجود در بازار ایران با پردازنده های نسل دهم اینتل و یا نسل Ryzen 4000H همراه هستند. کارت های گرافیک نسل پیشین انویدیا نیز بیشترین حضور را در لپ تاپ های گیمینگ داخل بازار ایران دارند.
لپ تاپ های گیمینگ اقتصادی بازار ایران در حال حاضر دارای ترکیب پردازنده های نسل دهم اینتل یا Ryzen 4000H هستند. در آنها از کارت های گرافیک NVIDIA GTX 1650 یا GTX 1650 Ti استفاده شده است. آنها با قیمت حداقل 26 الی 39 میلیون تومان به فروش می رسند.
با این هزینه نمی توان امیدوار بود که بشود از یک لپ تاپ گیمینگ بیش از 5 سال استفاده کرد. پس نبود مدل های جدید در بازار ایران می تواند به خودی خود یکی از برجسته ترین نقاط ضعف باشد؛ متاسفانه در سال های اخیر، ایران جزو آخرین کشورهایی است که مدل های جدید لپ تاپ ها در آن توزیع می شوند.
Related posts:
- شرکت ADATA با لپ تاپ گیمینگ Xenia 15 و رمهای DDR5 به میدان رقابت آمد
- بازی هایی که میتوان با کامپیوتر و یا لپ تاپهای ضعیف انجام داد (قسمت دوم)
- لپ تاپ گیمینگ Gigabyte Aorus 17G با رم DDR5 و پردازندههای قوی اینتل Alder Lake لو رفت
- تریلری جذاب از بازی Rainbow Six Extraction با معرفی سلاحهای پیشرفته منتشر شد
- تاریخ عرضه کنسول PlayStation 5 Pro لو رفت!
- سیستم مورد نیاز بازی Alan Wake Remastered اعلام شدند
از سوی دیگر برخی فروشندگان لپ تاپ های گیمینگ در حد نو را از کشورهایی اروپایی و حاشیه خلیج فارس وارد بازار ایران می کنند. بخش عمده این محصولات از سخت افزارهای قدیمی تر بهره برده و فاقد گارانتی هستند. آنها نیز به دلیل قیمت تمام شده بالا به هیچ وجه ارزش خرید ندارند.
تعدادی از این لپ تاپ های گیمینگ محصولاتی هستند که به صورت اوپن باکس (Open Box) برای مدت طولانی در پشت ویترین قرار داشته و دیگر سخت افزارهای جدید جای آنها را گرفته اند. این فروشندگان ایرانی لپ تاپ های فوق را به داخل ایران آورده و به اسم لپ تاپ گیمینگ درجه یک تبلیغ می کنند. اما کاربران باید آگاه باشند که سخت افزارهای آنها برای نسل های پیش بوده و قیمت های در نظر گرفته شده به هیچ وجه منتقی نیستند!
کامپیوتر گیمینگ اقتصادی، کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ؟
از سوی دیگر می دانیم که با بودجه بین 25 الی 35 میلیون تومان، نمی توانید یک کامپیوتر گیمینگ رده بالا را اسمبل کنید؛ کارت گرافیک گران ترین قطعه ای است که باید تهیه شود. با این وجود یک کامپیوتر با بودجه 35 الی 40 میلیون تومان، می توان یک کامپیوتر مخصوص بازی متوسط را خریداری کرد که توانایی آن 10 تا 20 درصد بیشتر از یک لپ تاپ گیمینگ میان رده است. همچنین امکان ارتقاء و تعویض قطعات نیز برای کاربران وجود دارد.
همچنین کنسول های نسل نهمی نظیر Xbox Series S/X و PlayStation 5 نیز جزو گزینه هایی هستند که شاید خرید آنها بهتر از یک لپ تاپ گیمینگ در وضعیت کنونی بازار ایران باشد.
با توجه به تمام دلایلی که در بالا ذکر شد، پیشنهاد می کنیم که به جای خرید یک لپ تاپ گیمینگ یک کامپیوتر گیمینگ اقتصادی را خریداری کرده و یا کنسول های نسل نهم را مد نظر قرار دهید. اما در صورتی که مشکل مالی نداشته و به یک پلتفرم همراه نیاز دارید که در هر مکان و زمان بتواند بازی ها را برای شما اجرا کند، لپ تاپ های گیمینگ گزینه ای مناسب برای شما هستند.
با این وجود پیشنهاد می کنیم که همچنان از مدل های جدید و نسل یازدهم اینتل خرید خود را انجام دهید.