کارت های گرافیک در بدترین دوره خود در تاریخ جهان هستند؛ از سویی کمبود موجودی، از سویی افزایش شدید قیمت و از سوی دیگر هجوم ماینرها. حالا هم مشکلات عجیب خط تولید که منجر به بروز اتفاقات و مشکلات عجیب کارتهای گرافیک شده است!
تصور کنید که کارت گرافیک چند ده میلیونی شما بر اثر یک اشتباه در بخش تولید به فنا برود؛ چه حسی پیدا می کنید؟ در روزهای اخیر این مسئله بین کاربران و رسانه ها نگرانی هایی را در پی داشته است. در ابتدا داستان با محافظ چسب سیلیکون کارت های گرافیک شرکت پاورکالر در سری AMD Radeon RX 6000 آغاز شد.
مشکلات عجیب کارتهای گرافیک
پس از آن پاورکالر اعلام کرد که این مسئله یک اشتباه انسانی در خط تولید بوده و تنها چند سری از محصولات این شرکت با چنین مشکلی همراه هستند. کاربرانی که نگران حرارت بالا و غیر معمول کارت گرافیک خود بوده اند، دست به باز کردن آنها زده و با برچسب های باقی مانده بر روی چسب سیلیکون مواجه شدند که از سوی کارگران خط تولید کنده نشده بود.
در گام بعدی کاربری دیگر تکه ای از دستکش یک کارگر خط تولید را زیر کولر کارت گرافیک گران قیمت خود پیدا کرده و حالا هم یک مشکل جدید! دست کم 2 نفر از کاربران Redditor متوجه شدند که کارت گرافیک آنها با دمای بالا و غیر معمول همراه است.
این در حالی است که کارت های گرافیک فوق به تازگی خریداری شده و دلیلی برای این گرمای بالا وجود نداشت. در همین حالا این کاربران به این نتیجه رسیدند که بهتر است اقدام به باز کردن کارت گرافیک خود کرده و دلیل را جویا شوند.
Related posts:
- با پُر فروشترین کارتهای گرافیک بازار آشنا شوید؛ NVIDIA در برابر AMD؟
- بیشترین آمار خرابی در کارتهای گرافیک مربوط به کدام برندها بوده است؟
- بزرگترین فروشنده کارت گرافیک در جهان کیست؟
- قیمت وحشتناک کارت های گرافیک جدید AMD خرید آنها را غیر ممکن می کند!
- کارت گرافیک گیمرها: تمایل گیمرها به کدام کارتهای گرافیک بیشتر است؟
- مشخصات کارت گرافیک RTX 4090 منتشر شد!
آنها پس از باز کردن کارت های گرافیک خود و یا به بیان بهتر پس از جدا کردن کولر و خنک کننده از مدار کارت گرافیک، با منظره ای عجیب روبرو شدند. آنها متوجه شدند که بخشی از قطعات نظیر تراشه های حافظه فاقد پدهای حرارتی هستند. همچنین برخی دیگر از کاربران نیز با پدهای حرارتی بسیار باریک و بی کیفیت روبرو شدند. همگی آنها در گام بعدی پدهای حرارتی را تعویض کرده و یا بخشی که فاقد پدهای سیلیکون حرارت بود را به پد حرارت گیر مجهز کردند.
در نهایت متوجه شدند که مشکل کاملا برطرف شده است. به عنوان مثال یک کاربر Redditor متوجه شده بود که دمای تراشه های حافظه کارت گرافیک آن به رقم باورنکردنی 110 درجه سانتی گراد رسیده است. وی پس از باز کردن کارت گرافیک متوجه شده بود که هیچ پد حرارتی در این بخش وجود ندارد. پس از نصب پد حرارتی دمای تراشه ها با کاهش 30 درجه سانتی گرادی به 80 درجه سانتی گراد رسید.
در صورتی که کارت گرافیک شما هم با مشکلات عجیب حرارتی دست و پنجه نرم می کند بهتر است که همین حالا فکری بکنید. برخی سازندگان برای کاهش هزینه های خود به استفاده از پدهای نامرغوب و کم کیفیت دست زده و یا در بخش هایی از کارت گرافیک پد حرارتی نصب نمی کنند. این دو مسئله ارتباطی با مشکلات خط تولید ندارد.