اولین بنچمارک ها از تست پردازنده Snapdragon X Elite در یک لپ تاپ، حاکی از آن است که عملکرد Snapdragon X Elite در بازی ها و ورک استیشن، حتی نزدیک به تصورات ما هم نبوده است!
وب سایت نوت بوک چک موفق به دسترسی به اولین لپ تاپ با پردازنده Snapdragon X Elite شده است. لپ تاپ ASUS Vivobook S 15 OLED که به جای استفاده از پردازنده های اینتل و ای ام دی، به پردازنده Snapdragon X Elite به عنوان قلب تپنده مجهز شده است.
در ابتدا باید گفت که نتایج بنچمارک های فوق از اسنپدراگون ایکس لایت به هیچ وجه در حد و اندازه گفته های کوالکام نیست؛ اما باید یاد آور شد که این لپ تاپ هنوز به طور رسمی عرضه نشده و شاید در یک آپدیت بایوس یا موارد مشابه، بتواند عملکردی مقداری بهتر را ارائه دهد که بعید به نظر می رسد که تنها با یک آپدیت بتواند سطح توقعات بالا را برآورده سازد.
لپ تاپ Vivobook S 15 OLED با نمایشگر 15.6 اینچی OLED، از یک باتری 70 وات ساعتی بهره برده که به آن امکان می دهد عمر باتری بهتری نسبت به بسیاری از نوت بوک های AMD یا اینتل ارائه دهد. البته به نظر می رسد که Apple MacBook Air 15 M3 همچنان می تواند طول عمر باتری بهتری را به نسبت محصول جدید کوالکام، یعنی اسنپدراگون ایکس لایت ارائه دهد. وبگردی یا تماشای فیلم واقعاً برای اسنپدراگون ایکس الیت سخت نیست، اما تحت بارهای سنگین تر، عمر باتری به شدت کاهش می یابد.
وقتی صحبت از عملکرد برنامه به میان میآید، Snapdragon X Elite عملکرد چند هستهای خوبی را در بنچمارکهایی مانند Cinebench 2024 و PCMark 10 ارائه میکند، اما در اکثر تستهای دیگر، از کدگذاری ویدیو گرفته تا استخراج فایل و تبدیل سند، به شدت بازی را به پردازنده کار کشته ای مانند Intel Core Ultra 7 155H واگذار می کند!
Intel Core Ultra 7 155H در بخش های فوق عمدتا تا 50% سریع تر از اسنپدراگون ایکس لایت ظاهر می شود. Snapdragon X Elite علیرغم مجهز بودن به حافظه LPDDR5X-8448، در مقایسه با لپتاپهای مجهز به اینتل در تستهای کپی و نوشتن حافظه در AIDA64 عقبتر است. با این حال، همه چیز بد و تاریک نیست.
پردازنده Snapdragon X Elite در بخش تایمینگ تاخیر، تاخیر ناچیزی را ارائه می دهد. تاخیر 8.1 نانوثانیه ای در برابر تاخیر بیش از 100 برای لپ تاپ های AMD و Intel. همچنین زمان تاخیر دسترسی به حافظه رم نیز در Snapdragon X Elite کمتر است. نتایج در اجرای بازی ها هم چنگی به دل نمی زند؛ نمی توانید بازی های روز را با نرخ بیش از 40 فریم اجرا کنید.
البته باید اشاره کرد که ایسوس در این لپ تاپ از یک اس اس دی ابتدایی مدل Micron 2400 که یک درایو مبتنی بر Phison بدون DRAM بوده استفاده کرده است که ظاهرا همین امر نیز در کاهش سرعت Snapdragon X Elite تاثیر گذار بوده است. برخی از بازی ها عملا روی Snapdragon X Elite اجرا نمی شوند و اکثر بازی ها با وضوح FHD روی نرخ 30 فریم در ثانیه می ایستند.
با توجه به اینکه Vivobook S 15 OLED با قیمت 1300 دلار آمریکا با 16 گیگابایت رم و 1 ترابایت SSD عرضه می شود، انتظار می رود از نظر پرفورمنس عملکرد خوبی داشته باشد، اما به نظر می رسد که کوالکام و مایکروسافت کارهای زیادی برای انجام دادن برای بهینه سازی دارند!