به نظر شما کدام کنسول بازی قابل حمل در اجرای بازی ها عملکرد بهتری دارد؟ MSI Claw یا ASUS ROG Ally؟ با بررسی های جدیدی که به تازگی منتشر شده است، و همچنین توزیع کنسول جدید MSI Claw در بین برخی رسانه ها، حالا خواهیم فهمید که کدام کنسول بازی قابل حمل و پرتابل در اجرای بازی ها به نرخ فریم بالاتری می رسد. با مازستا همراه باشید.
MSI Claw یا ASUS ROG Ally؟ کدام ارزش خرید بیشتری دارد؟
شرکت MSI در جریان نمایشگاه CES 2024 به طور رسمی کنسول بازی MSI Claw را به عنوان اولین کنسول بازی قابل حمل خود معرفی کرد. پیش از آن نیز ایسوس ASUS ROG Ally را که محصولی مشابه است، وارد بازار کرده بود. با ارائه نسخه های اولیه از کنسول بازی MSI Claw به بازار، اینک زمانی فراهم شده است تا به مقایسه MSI Claw با ASUS ROG Ally بپردازیم.
نکته ای که در همین ابتدا باید به آن اشاره کنیم آن است که Intel هنوز و در زمان این بررسی و مقایسه، درایور مناسب برای تراشه مورد استفاده در MSI Claw را عرضه نکرده است. MSI Claw از تراشه های ساخت اینتل استفاده کرده و ASUS ROG Ally نیز با تراشه های Z1 و Z1 Extreme عرضه می گردد.
MSI Claw به پردازنده های سری Meteor Lake مجهز شده و مانند رقیب خود با 2 پردازنده عرضه می گردد که یکی Core Ultra 7-155H و دومی نسخه ارزان تر با پردازنده Ultra 5-135H است. دو سیستم رقیب هر دو بر روی ویندوز 11 اجرا می شوند و همچنین اندازه صفحه نمایش، وضوح، فناوری نمایشگر (IPS) و پیکربندی حافظه 16 گیگابایتی LPDDR5-6400 یکسان دارند.
اما باید گفت که به نظر می رسد دستگاه دستی ایسوس که تقریباً هشت ماه از عمرش می گذرد، از رقبای نزدیک به عرضه خود بهتر عمل کرده است. 2 تیم چینی یعنی Please و Xiao Fengfeng موفق به تست و آزمایش این 2 کنسول بازی قابل حمل شده اند.
همانطور که گفته شد ASUS ROG Ally با دو پردازنده Z1 و Z1 Extreme در نسخه های Extreme یا Standard عرضه می شود. Z1 Extreme یک APU در سری Phoenix است که به واقع تراشه اصلی Ryzen 7 7840U است که توسط AMD کمی تغییر یافته است. MSI Claw با پردازندههای Core Ultra 7-155H یا Ultra 5-135H عرضه میشود که بر خلاف AMD تغییری در نامگذاری آنها ایجاد نشده است.
نکته جالب توجه آن است که کاربران می توانند در هر دو کنسول بازی، توان حرارتی یا همان TDP را به صورت دستی تنظیم کرده تا میزان توان باتری را حفظ کنند و یا از افزایش حرارت جلوگیری کنند. تست ها نیز در توان های حرارتی گوناگون صورت گرفته است.
تست های اولیه گروه Xiao Fengfeng به مقایسه مدل های بالا یعنی Ultra 7-155H در مقابل Z1 Extreme پرداخته است. باید اشاره کنیم که باتری قدرتمندتر MSI Claw از نظر تئوری می تواند زمان بازی بیشتر یا TDP بالاتری را با باتری یکسان ارائه دهد. MSI Claw می تواند در سطح 40 وات TDP کار کند (اما در واقعیت بین 35 تا 40 وات است).
می توان گفت که در اکثر بازی ها مانند Shadow of the Tomb Raider، کنسول بازی ASUS ROG Ally از رقیب خود یعنی MSI Claw عملکردی بهتر را ارائه می دهد. حتی در حداکثر توان حرارتی نیز همچنان MSI Claw از رقیب خود عقب می ماند. بخشی از این ضعف را می توان به عدم ارائه درایور جدید نسبت داد اما نمی توان تمام تقصیرها را به دوش درایور انداخت
باید گفت که تراشه های نسبتا اختصاصی Z1 و Z1 Extreme به مراتب بهتر از Core Ultra 7-155H یا Ultra 5-135H هستند. البته در یک بخش مهم برتری با MSI Claw است. خنک کننده کمی بهتر و البته باتری قدرتمندتر که می تواند محدودیت های TDP و نرخ فریم را بیش از پیش از MSI Claw دور کند. انتظار میرود که MSI Claw در ماه آوریل عرضه شده و همان زمان درایورهای مناسب نیز از سوی اینتل منتشر شوند.