دوستان و همراهان مجموعه مازستا، با یک مقاله تخصصی دیگر در خدمت شما هستیم. در این مقاله آموزشی قصد داریم تا به بررسی سیستم های سخت افزاری در ویندوز 11 و ویندوز 10 پرداخته و آنها را برای برنامه های عکاسی و ادیت عکس و یا فتوشاپ و … مورد تحلیل قرار دهیم. با ما همراه باشید.
مایکروسافت به تازگی ویندوز 11 را در نسخه اولیه منتشر کرده است. این سیستم عامل دارای تفاوت هایی با ویندوز 10 بوده و بخشی از این تفاوت به پرفورمنس و عملکرد CPU های AMD و Intel باز می گردد. بسیاری از کاربرانی که به صورت حرفه ای با سیستم های خود کار می کنند، خواهان اطلاع از عملکرد سخت افزارها در ویندوز 10 و 11 هستند. برای همین منظور تا کنون در چند نوبت مقاله هایی را در این زمینه منتشر کرده ایم.
این بار به سراغ عکاسان، ادیتورها و … خواهیم رفت. عکاسان، ادیتورهای تصاویر، کاربرانی که با نرم افزارهایی نظیر فتوشاپ و … کار می کنند، هدف اصلی این مقاله هستند.
در این مطلب قصد داریم تا عملکرد سیستم های AMD و Intel را در دو ویندوز 10 و 11، برای عکاسان محک بزنیم. سیستم تست ما از کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3080 10GB استفاده می کند. همچنین پردازنده هایی نظیر Intel Core i9 11900K، AMD Ryzen 9 5950X، AMD TR 3970X، Intel Xeon W-3375، Intel Xeon W-3365، AMD TR Pro 3995WX و AMD TR Pro 3975WX حضور دارند.
Related posts:
- چگونه بدانیم که لپ تاپ یا کامپیوتر ما از ویندوز 11 پشتیبانی میکند؟
- اگر از پردازندههای AMD Ryzen استفاده میکنید ویندوز 11 را نصب نکنید!
- برای رندرینگ کدام ویندوز مناسب است؟ ویندوز 10 یا 11؟
- داستان مشکل CPU های AMD Ryzen در ویندوز 11 چه زمانی به اتمام میرسد؟
- داستان عجیب اجرای ویندوز 11 با پردازنده قدیمی پنتیوم 4 چیست؟
- قسمت دوم: مقایسه ویندوز 10 با ویندوز 11 در برنامهها
همچنین سیستم تست از خانواده کولرهای Noctua NH-U14S به همراه 128 گیگابایت حافظه رم DDR4 استفاده می کند. آخرین نسخه از تمامی درایورها به همراه آخرین نسخه از دو ویندوز 10 و 11 نیز برای تست در نظر گرفته شده است. بایوس تمامی مادربردهای مورد استفاده در این تست، از جمله Supermicro X12SPA-TF 64L و Gigabyte TRX40 AORUS PRO WIFI نیز به آخرین نسخه آپدیت شده است.
در ابتدا کار را با بنچمارک و تست برنامه Adobe Photoshop آغاز می کنیم. همانطور که در تصویر زیر نیز پیداست، برخی از CPU ها در ویندوز 10 و برخی دیگر در ویندوز 11 عملکردی بهتر را ارائه می دهند.
البته تفاوت پرفورمنس آنها در این دو سیستم عامل چندان انقلابی نبوده و دست کم در فتوشاپ و برنامه های مشابه، تفاوت سنگینی بین ویندوز 10 و 11 دیده نمی شود.
البته مایکروسافت ادعا می کند که برای برنامه های گرافیکی و بازی، ویندوز 11 عملکردی بهتر از ویندوز 10 را در اختیار کاربران قرار خواهد داد. شایان ذکر است که تا 5 درصد تفاوت در چنین بنچمارکی می تواند به منزله خطای سیستمی در نظر گرفته شده و نتیجه نهایی را چندان بالاتر نمی برد.
همچنین عملکرد ضعیف پردازنده های مبتنی بر هسته های ZEN شرکت AMD نظیر AMD Threadripper Pro 3995WX به دلیل مشکل آنها با ویندوز 11 است که هنوز برطرف نشده و ادامه دارد. به هر حال امیدواریم که این مشکل به زودی برطرف شود. AMD Threadripper Pro 3995WX با عملکرد 6 الی 10 درصد کمتر در ویندوز 11 مشاهده می شود.
یکی دیگر از برنامه های پُر استفاده عکاسان، ادیتورها و به طور کلی کاربرانی که با تصاویر دیجیتال سر و کار دارند، Adobe Lightroom Classic است. بدون شک در تست دوم که مربوط به بنچمارکی برای Adobe Lightroom Classic است، تفاوت عملکرد CPU و سیستم ها بین دو ویندوز 10 و 11 به وضوح بالاتر است. به عنوان مثال تفاوت Threadripper Pro 3995WX به شکلی ویژه و تا 29 درصد در ویندوز 11 بالاتر از ویندوز 10 است. همچنین Intel Xeon W-3375 نیز تا 40 درصد عملکرد بهتری را در ویندوز 11 به ثبت رسانده است که بدون شک قابل چشم پوشی نیست.
اما در مدل های دسکتاپ خانگی نظیر Core i9-11900K این تفاوت به 2 الی 4 درصد می رسد. در مورد AMD Ryzen 9 5950X نیز همینطور است. به طور کلی این تست به ما نشان می دهد که اگر CPU سیستم ما در بخش ایستگاه کاری نبوده و جزو پردازنده های دسکتاپ خانگی است، دست کم برای این دو کاربرد نیازی به تعویض ویندوز نداشته و بهتر است که برای نسخه های بهتر از ویندوز 11 مقداری صبر کنید. اما اگر از CPU های ایستگاه کاری نظیر سری زئون یا تردریپر استفاده می کنید، با توجه به نوع آن می توانید برای تعویض ویندوز اقدام کنید.