استودیوی پرتغالی Risco مرکز رویدادهای صومعه بیتو را بازسازی کرده است، فضایی که در یک صومعه سابق در لیسبون قرار دارد و بافت موجود خود را با حساسیت به روز کرده و مجموعهای از عناصر معاصر را اضافه کرده است. صومعه Beato António که قدمت آن به قرن پانزدهم بازمیگردد، شامل تعدادی ساختمان مربوط به دورههای مختلف است که از دهه 1980 به عنوان فضای رویداد مورد استفاده قرار گرفتهاند. با مازستا همراه باشید.
ریسکو الحاقات قبلی و نامتجانس به ساختمانهای موجود را حذف کرد و یک سری «عملیات جراحی» را برای ارائه تهویه مطبوع، افزایش تعداد خرپاهای سقف و تغییر پنجرهها انجام داد. توماس سالگادو معمار پروژه میگوید: «بخش بزرگی از کار ما این بود که تعداد زیادی از الزامات فنی را که طبق قوانین ساختمانی امروزی اجباری هستند، مانند علائم خروج اضطراری، درهای ضد حریق، تهویه و دسترسی به صندلی چرخدار را به وضع موجود ادغام کنیم.»
او افزود: «ما تلاش زیادی کردیم تا این عناصر را تا حد امکان محتاطانه کنیم و فکر میکنم به این هدف دست یافتیم. هر زمان که مداخله مقیاس بزرگتری داشت، ما یک نگاه معاصر را انتخاب میکردیم.»
وسایل نورپردازی معاصر از سقف چوبی بالای راه پله سنگی صومعه آویزان شده است، در حالی که یک پله جدید فرار از آتش توسط ستون های فولادی باریک پشتیبانی می شوند. در سرسرا باریک و طولانی، یک سری خرپاهای چوبی ک در معرض دید هستند تقویت شده است، و در کتابخانه، یک سری از پنجره های چوبی با دقت بازسازی شده اند.
در فضای اصلی، که صمعه سابق در آن قرار دارد، سقف لعابدار قبلی با سقفی از نورگیرهای بلند جایگزین شده است که به نسبتهای کلاسیک ساختار تاریخی اشاره دارد. سالگادو میگوید: «سقف صومعه بیان نهایی نگرش ما نسبت به سازه موجود است. در این مورد، هندسه و ریخت قوس ها را در چهار طرف برجسته کردیم و سقف را از قرنیز جدا کردیم تا آن را بر روی صومعه شناور کنیم.»
وی افزود: «ما میدانستیم که باید همزمان بسیاری از مشکلات را حل کنیم – نورگیرهای باز شونده، سطوح مواد جاذب به دلایل صوتی، کانالهای بزرگ برای تهویه و تهویه مطبوع… بیش از همه، میخواستیم یک سقف زیبا و آرام بسازیم».
بازسازی همچنین شامل معرفی دو پارکینگ جدید – یکی در بالای زمین و دیگری در زیر زمین – و یک سری فضاهای بیرونی بین ساختمانهای مختلف صومعه است که با سنگ کم رنگ و گچ سفید ساخته شدهاند.
عکاسی شده توسط کارولینا دلگادو.
برای مقالات بیشتر میتوانید به بخش مقالات «دنیای معماری» در وبسایت مازستا مراجعه کنید.