تصاویر و اکثر مشخصات مادربردهای ASUS Z690 Prime به شکلی جالب توجه منتشر شده است. تاخیر در معرفی پلتفرم نسل دوازدهم اینتل منجر به نشت فوری اطلاعات بسیاری از آن شده است. اینک تصاویر و مشخصات مادربردهای ASUS Z690 Prime نیز به عنوان یک داده مهم در اختیار کاربران و رسانه ها قرار گرفته است.
تاخیر یک تا دو ماهه از پردازنده های نسل دوازدهم اینتل منجر به انتشار داده های مهمی شده است. تمامی 4 مادربرد اصلی ASUS Z690 با تصاویر دقیق و مشخصات فنی در دسترس کاربران و رسانه ها قرار گرفته است.
پردازنده های بعدی Intel Alder Lake از حافظه های DDR4 و DDR5 پشتیبانی می کنند. از آنجایی که پلتفرم آلدر لیک برای اولین بار از رم های DDR5 در جهان پشتیبانی می کند، یک مورد میان نسلی است؛ در نتیجه اینتل تصمیم به پشتیبانی از رم های DDR4 نیز در این پلتفرم گرفته است.
از این رو سازندگان مادربرد، مادربردهای خود را به دو دسته DDR4 و DDR5 تقسیم می کنند. با این وجود در اکثر موارد مادربردهای رده بالا و پرچمدار به پشتیبانی از رم های DDR5 مجهز هستند.
Related posts:
- مادربردهای ASUS Z690 رونمایی شدند؛ زیبا، متفاوت و حرفهای
- مشکل ناسازگاری خنک کننده ها با مادربردهای ASUS Z690 کاملا جدی شده است!
- اولین تصاویر از مادربردهای گیمینگ GIGABYTE AORUS Z690 منتشر شدند
- مادربردهای جذاب و گیمینگ MSI Z690 در 17 مدل لو رفتند؛ هم DDR4 و هم DDR5
- گیگابایت غولهای Z690 را در غالب GIGABYTE Z690 AORUS ها معرفی کرد
- مادربرد ASRock Z690 Taichi Razer Edition در CES 2022 رونمایی شد؛ متفاوت و زیبا
چیپست Intel Z690 بالاترین چیپست اینتل در این نسل است. ایسوس به مانند همیشه مادربردهای خود را تقسیم بندی کرده است. مادربردهای سری پرایم جزو مدل های میانی از بین نسخه های گران قیمت هستند که امکانات مناسبی را در کنار قیمت خوب در اختیار کاربران قرار می دهند. البته ASUS Z690 Prime برای اورکلاک سنگین تولید نشده اند.
داده های فوق 4 مادربرد از سری ASUS Z690 Prime را نمایش می دهد؛ البته ایسوس 10 مادربرد را از این خانواده رونمایی می کند که تعدادی از آنها رم های DDR4 و تعدادی دیگر رم های DDR5 را پشتیبانی می کنند.
اسامی مادربردهای فوق در جدول درون متن مشهود است. متاسفانه باید گفت که از تمامی مدل های این خانواده تنها دو مادربرد هستند که از شبکه Wi-Fi 6 بهره می برند.
در این خانواده می توانید بین 2 تا 3 ماژول SSD M.2 را نصب کنید. ظاهرا چیپست Z690 دارای طراحی کم نظیری است چرا که با وجود پشتیبانی از گذرگاه PCI-E 5.0 و رم های DDR5، دارای توان حرارتی ناچیزی بوده و سازندگان مادربرد با یک هیت سینک کوچک آن را خنک می کنند. پردازنده های آلدر لیک به همراه مادربردهای Z690 در روزهای آینده معرفی شده و در نیمه نخست آبان ماه سال جاری وارد بازارهای جهانی می شوند.