همانطور که احتمالا می دانید، پردازنده های نسل دوازدهم اینتل با نام Alder Lake به تازگی وارد بازارهای جهانی شده اند؛ آنها برای اولین بار به سوکت LGA 1700 مجهز بوده و بدین ترتیب خنک کننده های جدیدی چه در بخش بادی و چه در بخش مایع برای این سوکت معرفی شد. اما به نظر می رسد که تعدادی از مادربردهای ASUS Z690 با کولرهای موجود مشکل اساسی دارند!
داستان از این قرار است که پردازنده های آلدر لیک با سوکت LGA 1700 دارای ابعادی متفاوت با نسل پیشین بوده و میانگین توان حرارتی آنها نیز به نسبت قبل افزایش نسبی داشته است.
مشکل خنک کننده ها با بردهای Asus Z690
بدین ترتیب بهتر است که برای استفاده پرچمداران گروه مانند سری Core i9 و Core i7 خصوصا در مدل های سری K به فکر استفاده از کولرهایی توانمند باشید. اما حالا شاهد یک مشکل اساسی در مادربردهای ایسوس هستیم.
بدون شک با توجه به تغییر شکل سوکت پردازنده های نسل دوازدهم اینتل و استفاده از حالت عمدتا مستطیل شکل، خنک کننده هایی متفاوت برای آنها طراحی شد. در نتیجه سازندگان خنک کننده های بادی و مایع به سرعت دست به کار شده و محصولات جدید خود، سازگار با سوکت Intel LGA 1700 را معرفی کردند.
متاسفانه در این میان ایده جذاب ایسوس چندان به کار نیامد. ایسوس برای مادربردهای Z690 و به احتمال زیاد تمامی مادربردهای سری 600 خود که آنها هم به زودی عرضه می شوند، طراحی را در نظر گرفت که کاربران بتوانند از خنک کننده های قدیمی و جدید، یعنی کولرهای سازگار با سوکت LGA 1200 و سوکت LGA 1700 به طور همزمان استفاده کنند.
Related posts:
- مادربردهای ASUS Z690 رونمایی شدند؛ زیبا، متفاوت و حرفهای
- ASUS ROG STRIX Z690-G GAMING WIFI معرفی شد؛ حرفهای کوچک و زیبا
- تعداد بالای مادربردهای Intel Z690 خبرساز شده است!
- MSI MEG Z690 GODLIKE بزرگترین مادربرد Z690 جهان، یک غول به تمام معنی!
- مادربرد گیمینگ Coloful CVN Z690 GAMING FROZEN V20 با الهام از ناوهای هواپیمابر معرفی شد
- مادربرد GIGABYTE Z690I AORUS ULTRA معرفی شد؛ کوچک اما پرچمدار
این برای اولین بار بود که یک مادربرد از سری Z690 با هر دو سوکت در بخش خنک کننده ها سازگار بود. اما متاسفانه این طراحی ایسوس مشکلاتی را در پی دارد که حالا متوجه شده ایم که ابعاد آن نسبتا هم بزرگ است. تعداد زیادی از خنک کننده های قدیمی و حتی جدید، با مادربردهای ASUS Z690 سازگاری نداشته و امکان نصب آنها وجود ندارد.
محل قرارگیری هیت سینک های مدار تغذیه و پوشش I/O منجر به ایجاد این عدم ناسازگاری شده است. تعدادی از خنک کننده های شرکت هایی نظیر ARCTIC، be quiet و Noctua و چندین کمپانی دیگر، در این لیست جای گرفته اند. البته در برخی از مادربردها، محل قرارگیری هیت سینک اسلات های SSD M.2 نیز دردسر شده است. به هر حال باید دید که ایسوس در آینده چه راهکاری را برای رفع این مشکل بزرگ در نظر خواهد گرفت.