در قسمت قبل 5 فیلم و مستند با موضوع معماری به شما معرفی کردیم که امیدواریم از تماشای آنها لذت برده باشید؛ حالا با قسمت دوم و 6 عنوان دیگر از سری فیلم و مستندهای معماری در خدمت شما هستیم تا بیشتر و بیشتر به تماشای معماری و تاریخچه و علم و هرآنچه که به آن مربوط است بنشینیم. با مازستا همراه باشید تا مواردی دیگر از بهترین معماری در سینما بپردازیم.
معماری در سینما
- ایمز: معمار و نقاش (2011) (Eames: The Architect and the Painter)
این مستند که توسط جیمز فرانکو روایت می شود، نگاهی اجمالی به ازدواج چارلز و ری ایمز، ازدواج هنر و صنعت، و تاریخچه طراحی ناشی از آن دارد. در این مستند زندگی هنری این زوج که با طراحی صندلی آغاز و تا معمار، عکاسی و فیلمسازی ادامه پیدا میکند روایت میشود.
- شادی بینهایت (2015) (The Infinite Happiness)
ایلا بیکا و لوئیز لمواین برای یک ماه در خانههایی که معمار مشهور «بیارک اینگلز» طراحی کرده زندگی میکنند. جایی که به آن دهکده عمودی هم گفته میشود. سپس بعد از این زمان، تجربیات خود و رابطهای که با خانه برقرار کردند را بازگو میکنند و این مستند در قالب روایت خاطره وار آنها از این خانهها و فضاهایی که در آن زندگی کردند میباشد.
شیوه روایت در این مستند این امکان را به بینند میدهد تا خانهها را با نگاهی نزدیکتر و زبانی صمیمیتر درک کند.
- وزن ساختمان شما چقدر است آقای فاستر؟ (2010) (How Much Does Your Building Weigh, Mr Foster?)
در این فیلم به ظهور یکی از بزرگترین و مشهورترین معماران عصر حاضر یعنی «نورمن فاستر» میپردازد. همچنین در این مستند نشان میدهد که فاستر چگونه تلاش میکند تا کیفیت زندگی را به کمک افزایش کیفیت معماری ارتقا دهد.
- کوچو: معماری ژاپنی (2010) (Kochuu: Japanese Architecture)
KOCHUU، که به «درون کوزه» ترجمه میشود، به «سنت ژاپنی در ساختن فضاهای فیزیکی کوچک و محصور شده که تصویر یک جهان مجزا را ایجاد میکند» اشاره دارد. این مستند نه تنها معماری معاصر ژاپن را بررسی می کند، بلکه تأثیر قوی آن بر معماری اسکاندیناوی و به طور کلی معماری مدرن را نیز نشان میدهد.
- فیلیپ جانسون: خاطرات یک معمار عجیب و غریب (1997) (Philip Johnson: Diary of an Eccentric Architect)
این مستند برای هر معماری لذت بخش است: یک تور با راهنما از آثار فیلیپ جانسون توسط خود مرد عینکی، شامل نگاهی دقیق به “دفترچه خاطرات” جانسون. خانه شیشهای معروفی که او طراحی کرده و در آن زندگی می کند. مستندی که نگاهی شگفتانگیز به فرآیند خلاقانه عجیب و غریب این معمار استاد ارائه میکند.
- رِم (1998) (REM)
REM، فیلمی به کارگردانی پسر کولهاس، توماس است که ساخت و فیلمبرداری آن بیش از یک دهه به طول انجامیده است. همانطور که توماس در مصاحبهای گفته “ده سال فیلمبرداری پروژههای مختلف طول کشید تا اینکه احساس کردم آماده هستم این کار را با رم مطرح کنم. باید مطمئن میشدم که آماده هستم زیرا میدانستم که رم به سادگی آن را قبول نخواهد کرد. او از آن دسته آدمها نیست که صرفا چون من پسرش هستم این کار را بپذیرد..” پس چه چیزی آن را متمایز میکند؟ به گفته توماس، این فقط مجموعهای از تصاویر زیبا نیست، بلکه “نگاهی نادر از واقعیت زندگی پنهان داخل ساختمان ها” است.