در دنیای همیشه درحال تحول امروز، حوزه معماری همچنان به اختراع مجدد خود ادامه میدهد. نوآوری شاهد ظهور فناوریهای ساختمانی جدید و روشهای جدید برقراری ارتباط با مشتریان بوده است، با این حال از برخی جهات، اکثریت بزرگ صنعت معماری هنوز قدیمی است – معماران برای اداره شرکتهای معماری خود به هزینههایی که از مشتری دریافت میشود تکیه میکنند. شاید در نتیجه ظهور استارتآپها در بخش فناوری و افزایش رقابتپذیری اقتصاد جهانی، معماران اخیراً ترجیح دادهاند خود را به دنیای معماری محدود نکنند و از مجموعه مهارتها و تواناییهای منحصربهفرد خود در زمینه راههای کارآفرینی استفاده کنند. موارد زیر نمونههایی از افرادی هستند که در معماری آموزش دیده و کار کردهاند و در عین حال به کارآفرینی نیز وارد شدهاند. با مازستا همراه باشید.
Eric Reinholdt – 30 x 40 Design Workshop
یکی از شناخته شدهترین کانالهای معماری یوتیوب، کانال کارگاه طراحی ۳۰ در ۴۰ اریک رینهولد است که بیش از ۸۰۰۰۰۰ مشترک داشته است. راینهولت که پس از مجبور شدن به کاهش دستمزد در شرکت قدیمی خود، دفتر خود را تأسیس کرد، از کانال یوتیوب خود برای ارائه بینشی کلی از دنیای معماری استفاده میکند. رینهولد بهعنوان تنها مالک کسب وکار، همچنین میتواند با روشهای تمرینی جایگزین آزمایش کند – مانند فروش پلانهای طبقه توسط بسته یا فروش الگوهای طراحی AUTOCAD و SketchUp در وبسایت خود. کتاب او معمار + کارآفرین، بینشی درمورد شروع یک تجارت طراحی، با پشتوانه تجربیات شخصی او در سفر کارآفرینیاش، ارائه میدهد.
Safia Qureshi – CupClub
صفیه قریشی، معمار، طراح، دوستدار محیطزیست و برنده جایزه CupClub را در سال ۲۰۱۵ تاسیس کرد. یک سرویس بستهبندی قابل بازگشت که برای نوشیدنیهای سرد و گرم طراحی شده است، CupClub یک سرویس سفارشی و سرتاسر است که به کاهش بستهبندیهای پلاستیکی یکبار مصرف کمک میکند. با ۱۶ میلیارد فنجان قهوه یکبار مصرف که روزانه دور ریخته میشود، CupClub یک جایگزین اقتصاد دایرهایی ارائه میدهد، به طوری که هر یک از فنجانهای CupClub را میتوان ۱۳۲ بار قبل از بازیافت در نقاط رهاسازی اختصاص داده شده استفاده کرد. CupClub این فنجانهای استفاده شده را جمع آوری میکند، سپس آنها را با استفاده از ماشینظرفشویی صنعتی تمیز میکند و آنها را دوباره در کافیشاپها نوزیع میکند. آموزش و تفکر صفیه قریشی به عنوان یک معمار بدون شک کاتالیزوری برای ایجاد کسب و کار -سرمایهگذاری در خارج از دنیای معماری برای ایجاد محصولی است که افراد روزمره از آن استفاده کنند.
TestFit – Clifton Harness and Ryan Griege
TestFit که توسط معمار Clifton Harness و توسعه دهنده نرم افزار Ryan Griege تأسیس شد، یک ابزار نرم افزاری است که فرآیند طراحی پروژه ها را ساده میکند. این نرمافزار قادر به ارائه تنظیمات سایت و شهری بر اساس متغیرهای دنیای واقعی، حل هندسه بر اساس محدودیتها است. متغیرها و محدودیتهایی رقیب کدهای ساختمان. هژمونی نرمافزار معماری خاص در عمل معماری به عنوان یک موضوع بحث فزاینده باقی میماند و ظهور ابزارهایی مانند TestFit چالشی برای آن هژمونی است که پتانسیل همکاری گستردهتر بین نرمافزار و معماری را نشان میدهد.
بحث گستردهتری وجود دارد که آیا برای مثال، دانشکدههای معماری میتوانند آموزش کارآفرینی بهتری را با رفتن دانشآموزان به دنیای حرفهای ارائه دهند یا خیر. با این حال، یک واقعیت اساسی که باقی میماند، ارزش همکاریهای بین رشتهاي در معماری است. افراد و سفرهای کارآفرینی آنها که در بالا به آنها اشاره شد، تخصص خاصی را که معماران میتوانند در هنگام ورود به کارآفرینی به ارمغان بیاورند، برجسته میکند.
آنچه در مثالهای بالا گفته شد نمونههای کوچکی بود در گسترهی پهناور تواناییهای معماران و دانشجویان معماری که به اقتضای تخصصشان کسب کردهاند، با توجه به پتانسیلهای جوامع امروز و ابزارهای در دست، معماری کردن حداقل کاریست که از معماران انتظار میرود و شاید گاهی با کمی تغییر زاویهی نگاه و پاسخ دادن به مسائلی در زمینههایی غیر ازمعماری اما از دریچهی نگاه معماری میتوان به بسیاری از خلاءهای موجود پاسخ مناسب داد.