در نهایت پس از مدت ها انتظار، شایعه و … شرکت AMD به طور رسمی پردازنده های حرفه ای Ryzen Threadripper PRO 5000WX را برای ایستگاه کاری، رندر، تولید محتوا، انیمیشن، سه بعدی و به طور کلی کاربردهای تخصصی و پردازش های سنگین معرفی کرد. برای آشنایی با پردازنده های Ryzen Threadripper PRO 5000WX با مازستا همراه باشید.
پس از گذشت مدت زمان نسبتا زیاد و دور از انتظار، در نهایت AMD نسل جدید پردازنده های تردریپر خود را که با پردازنده های ایستگاه کاری اینتل Extreme رقابت می کنند، معرفی کرد. CPU های Ryzen Threadripper PRO 5000WX که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
پردازنده های Ryzen Threadripper PRO 5000WX را بشناسیم
پردازنده های رایزن Threadripper PRO 5000WX از هسته های ZEN3 بهره می برند؛ این پردازندهها که برای سازگاری با ایستگاههای کاری و مادربردهای مبتنی بر چیپست AMD WRX80 طراحی شدهاند، دارای حداکثر 64 هسته و 128 رشته هستند. آنها فاقد پشتیبانی از رم های DDR5 بوده و از رم های DDR4 پشتیبانی می کنند. آنها از حداکثر 8 کانال رم DDR4 با فناوری ECC پشتیبانی کرده و 128 خط PCI-Express 4.0 را در اختیار کاربران و مادربرد قرار می دهند.
مجموعه کامل ویژگی های مدیریتی و سازمانی AMD PRO از Ryzen PRO در این پردازنده ها، از جمله PRO Security، PRO Management، و یک کانال پشتیبانی ویژه که شامل قطعات برنامه ریزی شده و در در اختیار داشتن مانورهای نرم افزاری است، در CPU های رایزن ترد ریپر PRO 5000WX تعبیه شده اند. علاوه بر این، AMD از نسل گذشته Ryzen Threadripper PRO با ISV های اکثر نرم افزارهای حرفه ای تولید محتوا همکاری کرده است تا بدین ترتیب پردازش و رندر را با آنها بهینه سازی کند.
Related posts:
- تست پردازندههای رندرینگ AMD Threadripper PRO 5000 WX در موتور رندر V-Ray
- مقایسه پردازندههای AMD Threadripper 5000 WX در نرم افزار Blender
- مقایسه تخصصی پردازندههای AMD و Intel در نرم افزار Pix4D 4.6.4؛ بهترین CPU کدام است؟
- AMD Threadripper Pro
- به این زودیها در انتظار پردازندههای رندرینگ AMD Ryzen Threadripper 5000 نباشید!
- تمامی مشخصات پردازندههای رندرینگ و تولید محتوای Ryzen Threadripper Pro 5000 منتشر شد
پردازنده های رندرینگ و تولید محتوای تردریپر جدید، دارای توان حرارتی محدوده 280 تا 320 وات است. سری Threadripper PRO 5000WX دارای آخرین نسخه AMD PRO Security بوده که در پردازنده های سرور این شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. به مانند همیشه البته ابعاد این CPU ها یا همان die آنها بسیار بزرگ است. به طور کلی، AMD تعداد هسته های CPU را افزایش نداده است.
آنچه که تغییر کرده است افزایش قدرت پردازشی IPC از معماری ZEN3، بهبود عملکرد چند رشته ای از طراحی CCX 8 هسته ای (همه 8 هسته روی یک CCD دارای یک حافظه نهان 32 مگابایتی L3) و افزایش فرکانس مهم ترین عوامل بالا رفتن قدرت پردازشی این در این خانواده، به نسبت نسل قبل است.
پردازنده های Ryzen Threadripper PRO 5000WX در پنج مدل شامل مدل های زیر هستند:
- پردازنده 64 هسته ای Ryzen Threadripper Pro 5995WX
- پردازنده 32 هسته ای Ryzen Threadripper Pro 5975WX
- پردازنده 24 هسته ای Ryzen Threadripper Pro 5965WX
- پردازنده 16 هسته ای Ryzen Threadripper Pro 5955WX
- پردازنده 12 هسته ای Ryzen Threadripper Pro 5945WX
شرکت AMD بنچمارک هایی را از نرم افزارهای مهم تولید محتوا، رندرینگ، مهندسی، انیمیشن، گرافیک، ادیت و … را با پردازنده های رندرینگ و ایستگاه کاری Ryzen تردریپر PRO 5000WX منتشر کرده است. در بنچمارک های فوق پردازنده های Ryzen Threadripper PRO 5000WX با مدل هایی از اینتل و نسل قبل خود مقایسه شده اند.
همه مدلهای این سری با حداکثر فرکانس بوست تا 4.50 گیگاهرتز و فرکانس پایه آنها نیز بین 2.7 تا حداکثر 4.1 گیگاهرتز است. به واقع با افزایش تعداد هسته ها در هر CPU، فرکانس پایه آنها کاهش پیدا می کند که این اقدام در راستای کنترل مصرف جریان و توان حرارتی بوده است.
به هر حال AMD در بخش دسکتاپ و لپ تاپ از پردازنده های نسل دوازدهم اینتل موسوم به آلدر لیک شکست خورده و ادعا می کند که پردازنده های جدید تردریپر با هسته های ZEN3 از پردازنده های جدید Xeon Scalable شرکت اینتل قوی و سریع هستند. باید دید در آینده و با عرضه رسمی آنها به بازار این مسئله تا چه حد واقعی است.