بین دو شرکت AMD و Intel در حوزه فروش پردازنده (CPU) رقابتی بزرگ در جریان است. پس از آنکه تیم سرخ پردازندههای سری ZEN را از سال 2016 معرفی کرد، قواعد بازی به شدت تغییر کرد. حال بد نیست بدانید که سهم AMD رکورد این کمپانی از سال 2006 تا به امروز شکسته شد!
در سالهای اخیر بخش اعظم بازار در اختیار شرکت اینتل قرار داشت؛ چه در بخش دسکتاپ های خانگی و چه در بخش لپ تاپ و سرور. در سال 2016 بود که شرکت AMD برای اولین بار پردازندههای مبتنی بر معماری جدید خود موسوم به ZEN را در لیتوگرافی دو رقمی معرفی کرد. از آن به بعد، این شرکت با چند نسل از پردازندههای AMD Ryzen که دسکتاپ، لپ تاپ، سرور و ایستگاه کاری را هدف قرار میدادند، موی دماغ Intel شد.
حال موسسه تحقیقاتی مرکوری (Mercury Research) به تازگی گزارشی را از وضعیت بازار پردازندهها منتشر کرده است که به نظر این گزارش به سفارش شرکت AMD تدارک دیده شده است. به گزارش Mercury Research، سهم AMD از بازار پردازندهها به بالاترین حد خود از سال 2006 تا کنون رسیده است. این گزارش تنها به پردازندههای بخش مصرف کننده پرداخته و پردازندههای کلاس سرور این شرکت یعنی خانواده EPYC را پوشش نمیدهد.
Related posts:
- مشخصات غول جدید انویدیا لو رفت: GeForce RTX 3080 Ti به عنوان قدرتمندترین در جهان
- لغو حضور تعداد زیادی از شرکتهای مطرح سخت افزاری در نمایشگاه CES 2022؛ علت چیست؟
- ایسوس با تبلت گیمینگ ROG Flow Z13 و لپ تاپ کوچک مخصوص بازی ROG Flow X13 به CES 2022 آمد
- بنچمارک های خیره کننده Core i5-12400 در برابر Core i5-11400
- اینتل Arc Pro A60M و Arc Pro A60 را برای کامپیوترهای ورک استیشن معرفی کرد
- جدیدترین بنچمارک پردازنده اپل M2 Ultra کاربران را شوکه کرده است!
در حال حاضر شرکت AMD تا 16.9 درصد از بازار پردازندههای مصرف کننده، یعنی لپ تاپ و دسکتاپ را در اختیار دارد. این مقدار از سال 2006 تا به امروز بی سابقه بوده است. اگر چه همچنان بخش اعظم بازار در اختیار اینتل است، اما باید گفت که پیشرفت AMD بسیار خوب بوده و به نسبت سال گذشته، 7.3 درصد افزایش داشته است. پیشرفت پی در پی این شرکت در این بازار نیز 0.8 درصد ذکر شده است.
سهم AMD از بازار پردازندههای سرور و ایستگاه کاری نیز 11.6 درصد است که به نسبت سال گذشته با رشدی نزدیک به 2 درصد روبرو است. در حال حاضر AMD در بخش پردازندههای دسکتاپ خانگی و ایستگاه کاری، بالاترین میزان فروش را دارد. اما در حوزههای سرور و لپ تاپ، اینتل همچنان با قدرت صدرنشین جداول است. با تمام این موارد باید گفت که AMD دیگر آن شرکت 10 سال پیش نبوده و حالا با رشدی توقف ناپذیر به راه خود ادامه میدهد.