متاسفانه شاهد یک خبر بد برای بسیاری از گیمرها هستیم؛ شرکت AMD مجوزهای فناوری FreeSync را با تغییراتی همراه کرده است که به طور خاص مانیتورهای QHD و FHD را هدف قرار می دهد؛ دیگر نمی توانید از FreeSync استفاده کنید، مگر آنکه مانیتور شما 144 هرتز و بالاتر باشد! با مازستا همراه باشید تا قوانین FreeSync را در اختیارتان قرار دهیم.
قوانین FreeSync
فناوری FreeSync با هدف بهبود عملکرد فریم ها طراحی شده است؛ این فناوری مانند فناوری NVIDIA G-Sync، جلوی لکنت فریم ها را گرفته و با ایجاد یک ثبات زمانی بین فریم و رندر، از مشکلات فریم در بازی ها جلوگیری می کند. از سوی دیگر امکان رسیدن به نرخ فریم بالاتر و بدون مشکل نیز با FreeSync ممکن است. در حال حاضر تعداد زیادی از کارت های گرافیک AMD و کنسول های بازی نسل نهم از FreeSync پشتیبانی می کنند.
AMD در اطلاعیه ای که در روز سه شنبه منتشر شد، تغییراتی را در مورد پیش نیازهای صفحه نمایش AMD FreeSync خود اعلام کرد. تا به امروز فناوری FreeSync را می توانستید در مانیتور و یا تلویزیون هایی با نرخ رفرش ریت 75 هرتز نیز مورد استفاده قرار دهید. اما از این به بعد، پشتیبانی از FreeSync به محدوده 144 هرتز افزایش یافته است. به بیان ساده تر، تنها مانیتورهایی می توانند از کیت FreeSync استفاده کنند که دارای نرخ بروزرسانی 144 هرتز و بالاتر باشند.
این تغییرات شامل تمامی مانیتورهای FHD و QHD یا 1080p و 1440p است. AMD دارای سه سطح FreeSync بر اساس نرخ تازه سازی و ویژگی هایی مانند HDR است. ویژگی پایه FreeSync اکنون به یک مانیتور دسکتاپ یا تلویزیون با نرخ تازه سازی حداقل 144 هرتز نیاز دارد، اگر وضوح افقی آن کمتر از 3440 پیکسل باشد. سطح نخست ابعاد 2560 در 1600 تا 2560 در 1440 تا رزولوشن محبوب 1920 در 1080 و رزولوشن های فوق عریض خاصی مانند 2560 در 1080 را پوشش می دهد.
سطح بالاتر یعنی FreeSync Premium یک مانیتور دسکتاپ یا تلویزیون با وضوح افقی زیر 3440 پیکسل اکنون به حداقل 200 هرتز نرخ تازه سازی نیاز دارد. برای استفاده از FreeSync Premium به نمایشگرهایی با حداقل نرخ بروزرسانی 120 هرتز نیاز دارید. سطح پایانی نیز FreeSync Premium Pro است که نمایشگر شما باید باید دارای نرخ بروزرسانی بالا به همراه HDR باشد. البته همه نمایشگرها به پشتیبانی سخت افزاری FreeSync نیاز دارند (که اساسا بر روی VESA Adaptive Sync ساخته می شود).