در دو الی سه سال گذشته در زمینه یافتن باگ های امنیتی پردازنده های AMD و Intel هنگامه ای در سراسر جهان به راه افتاده است؛ شرکت ها، دانشگاه ها، موسسات تحقیقاتی-امنیتی و … همگی به دنبال یافتن باگ های امنیتی از پردازنده های هر دو کمپانی هستند تا بدین ترتیب نه تنها نام خود را بر سر زبان ها بیندازند، بلکه مبالغی پول را از آن خود کنند. به نظر شما آیا CPU های AMD امن تر هستند یا Intel؟ برای فهمیدن این مسئله با مازستا همراه باشید.
جالب است بدانید که بسیاری از باگ های یافت شده در پردازنده های Intel و AMD هیچگاه توسط هکرها استفاده نشده بود؛ حتی پس از پیدا شدن آنها نیز هیچ هکری از باگ های فوق برای نفوذ به سیستم کاربر و شرکتی استفاده نکرده است. همچنین تعدادی از حفره های امنیتی یافت شده توسط هکرها، موسسات امنیتی، دانشگاه ها و … به قدری ضعیف هستند که عملا امکان استفاده از آنها برای نفوذ به سیستم قربانی امکان پذیر نیست.
در هر حال همانطور که گفته شد، پیدا کردن حفره های امنیتی در پردازنده های این دو شرکت بیش از آنکه به نفع کاربران باشد، به نفع شرکت ها، موسسات و اشخاصی است که آنها را کشف کرده اند. در نتیجه باید گفت که پیدا کردن حفره های امنیتی به یک مسابقه مبدل شده است! به هر حال با وجود تمام این موارد باید بدانیم که پردازنده های کدام شرکت دارای امنیت بیشتری هستند؟ AMD یا Intel؟
Related posts:
- مقایسه پردازندههای AMD و Intel در نرم افزار فتوشاپ؛ کدام CPU در فتوشاپ عملکرد بهتری دارد؟
- AMD و Intel هم روسیه را تحریم کردند! دیگر به این کشور CPU نمیفروشیم
- کارتهای گرافیک اینتل از پلتفرمهای AMD پشتیبانی نمیکنند؟!
- گزارش مقایسه فروش پردازندههای AMD و Intel در سراسر جهان
- پشتیبانی از Windows Dynamic Lighting ایسوس در مادربردهای AMD 600 و Intel 700
- AMD و Intel هم از رابط تغذیه 12V-2×6 برای کارت های گرافیک خود استفاده می کنند؟!
شاید در ابتدا تصور کنید که به دلیل اخبار بیشتر از حفره های امنیتی یافت شده در پردازنده های شرکت اینتل، CPU های این کمپانی آسیب پذیری بالاتری را به نسبت رقیب دارند؛ اما باید گفت که اتفاقا کاملا برعکس است. شرکت Intel به تازگی AMD را به سیاه نمایی علیه این کمپانی متهم کرده است. تیم آبی معتقد است که AMD با سیاه نمایی در بخش پیدا شدن حفره های امنیتی قصد دارد تا پردازنده های این شرکت را در بخش امنیت ضعیف جلوه دهد.
اینتل گزارش های مفصلی را در این راستا منتشر کرده است؛ به عنوان مثال بد نیست بدانید که در سال 2021 تعداد 16 حفره امنیتی در پردازنده های اینتل کشف و ثبت شد؛
این در حالی بود که در پردازنده های AMD شاهد کشف و ثبت 33 حفره امنیتی بوده ایم. در نتیجه می توان گفت که ادعای اینتل در این زمینه تا حدودی درست به نظر می رسد. یکی از بخشهای گزارش به مقایسه آسیبپذیریها و میزان مواجهه مشترک اینتل و AMD میپردازد. از 16 آسیب پذیری CPU که اینتل در سال 2021 گزارش کرد، 10 مورد در داخل کشف شده و شش مورد از باگ بوونت ها به دست آمده اند.
اما از 33 حفره آسیب پذیری که از پردازنده های AMD کشف شده است، 31 عدد از آنها از خارج شده گزارش شده و به دست دیگران کشف شده است.
وقتی صحبت از پردازندههای گرافیکی یا گرافیک مجتمع به میان می آید، 51 آسیبپذیری برای اینتل گزارش شده است که 15 آسیبپذیری داخلی و 36 آسیبپذیری ناشی از باگها بود. در مقایسه این تعداد برای AMD به 27 عدد می رسید.
البته اینتل در سال های اخیر در چند مورد از پردازنده های خود از گرافیک مجتمع ساخت AMD موسوم به Radeon RX Vega M استفاده کرده بود که بخشی از باگ های این قسمت از سوی همین گرافیک مجتمع Radeon RX Vega M گزارش شده است که این مورد هم عملا مرتبط با ضعف کاری AMD است.
در نهایت باید گفت که ظاهرا پردازنده های Intel به نسبت AMD از امنیت بالاتری برخوردار هستند. به نظر شما کدام پردازنده عملکرد بهتری را در این بخش ارائه کرده است؟