قیمت کارتهای گرافیک در اروپا و آمریکا رو به افزایش نهاده است؛ این خبری است که در روزهای اخیر برای شما عزیزان منتشر کردیم. اما حالا بد نیست بدانید که خاورمیانه و چین نیز درگیر این بحران شده و متأسفانه پایانی برای آن نیست.
آخرین گزارشها حاکی از آن هستند که قیمت کارتهای گرافیک در چین در حال افزایش است. افزون بر چین، بازار کشورهایی نظیر هند و خاورمیانه نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. جالب است بدانید که این افزایش قیمت در برخی مدلها حتی به ماهیانه 92 دلار نیز میرسد! در نتیجه باید گفت که وضعیت این صنعت به هیچ وجه خوب نبوده و اوضاع برای کاربران و گیمرها مناسب نیست.
این سایت تغییرات قیمت ماهانه برای کارتهای گرافیک مختلف را ارائه میدهد. این سایت همچنین اخیراً از کاهش 30 درصدی کل محموله GPU و 50 درصد کاهش کمتر از سری RTX 3060 خبر داده است. افزون بر آن، تحویل کارتهای گرافیکی نظیر GeForce RTX 2060 و GTX 1660 SUPER در چین و خاورمیانه به شدت کاهش یافته و در نتیجه مسئله کاهش موجودی نیز به خودی خود در افزایش قیمت مؤثر بوده است.
Related posts:
- دلالان نگران کاهش قیمت کارت گرافیک ها در سراسر جهان هستند
- افزایش قیمت کارت گرافیک مجددا آغاز شد
- قیمت کارتهای گرافیک بار دیگر روند صعودی به خود گرفت؛ همه چیز به چینیها باز میگردد!
- قیمت کارتهای گرافیک به شکلی عصبانی کننده باز هم بالا رفت!
- کارت گرافیک RTX 4090 Ti تا 10 برابر قویتر از کنسول پلی استیشن 5 است!
- قیمت کارت گرافیک GeForce RTX 4060 Ti 16GB کاهش یافت!
محمولههای RTX 3060 Ti و RTX 3060 و حتی RTX 3070 اگرچه رو به کاهش هستند، اما به مراتب در وضعیت بهتری قرار دارند. اما این سه مدل نیز به زودی با افزایش قیمت شدیدتر روبرو خواهند بود. شرکت AMD هیچ تلاشی برای کاهش قیمت کارتهای گرافیک خود در بازار نمیکند؛ حتی برای افزایش تولید نیز برنامهای ندارد! بسیاری از شرکای تجاری AMD کارتهای گرافیک تولید شده را مستقیماً به دست ماینرها میرسانند.
از آن سو اما NVIDIA با اقداماتی از جمله کاهش عملکرد در استخراج رمزارز، افزایش تولید و اجرای برخی قوانین برای جلوگیری از سودهای کلان کمپانیهای سازنده کارتهای گرافیک، تا حدودی جلوی افزایش قیمت در خاورمیانه و کمبود موجود را گرفته است.
در شرایط سخت است که میتوان متوجه شد که کدام شرکت همیار کاربران عادی بوده و کدام شرکت تنها به فکر منافع خود است. در نهایت باید گفت که بسته شدن تعدادی از خطوط تولید به دلیل شیوع نوع جدید ویروس کرونا نیز از جمله عوامل کمبود و افزایش قیمت است.