عرضه پردازنده های نسل دوازدهم اینتل موسوم به Alder Lake اساسا سیاست و وضعیت های AMD را کاملا بهم ریخته است؛ از سویی کاهش قیمت و از سوی دیگر تغییرات استراتژیک عجیب از جمله مواردی است که AMD برای سرپا نگاه داشتن خود از آنها استفاده می کند و آپدیت عجیب مادربردهای AMD سری 300 برای پذیرایی از پردازنده های AMD Ryzen 5000 نیز ازجمله همین موارد است.
نمی توان منکر آن شد که پردازنده های اینتل آلدر لیک به طور قابل توجهی بهتر و سریع تر از CPU های AMD Ryzen 5000 هستند؛ به همین علت AMD که بازار خود را در وضعیت چندان جالبی نمی بیند، دست به کار شده و پس از ارائه تخفیف های گسترده در برخی کشورها نظیر آمریکا و اروپا، این بار به سراغ یک آپدیت جالب توجه و عجیب رفته است.
به تازگی خبر رسیده است که دو کمپانی GIGABYTE و ASUS آپدیتی را در سطح بایوس مادربردهای سری A320 منتشر کرده اند که بدین ترتیب آنها می توانند از پردازنده های AMD Ryzen 5000 پشتیبانی کنند.
مادربردهای سری 300 مربوط به چند سال پیش بوده و مدت زمان نسبتا زیادی از انتشار آنها می گذرد. این خانواده به عنوان مادربردهای میان رده و اقتصادی شناخته می شدند که به دلیل حجم پایین تراشه بایوس، محدودیت زیادی را برای پشتیبانی از پردازنده ها به همراه داشتند.
آنها جزو اولین مادربردهایی بودند که پشتیبانی از CPU/APUهای نسل جدید ZEN را به سرعت از دست داده و به دو نسل در خانواده ذن محدود شدند. اما به با پردازنده های سری Ryzen 5000 AMD، برای اجرای آخرین نسل به چیپست سری 400 یا 500 نیاز داشتید. اما حال برخی گزارش ها از آمادگی تعدادی از مادربردهای سری 300 برای پشتیبانی از CPU های ZEN3 است.
Related posts:
- مقایسه پردازندههای AMD از 9 سال پیش تا کنون؛ Ryzen در برابر Bulldozer
- MSI اولین مادربردهای AMD X570S خود را معرفی کرد؛ جان سخت و پیشرفته
- با مادربرد خوش قیمت GIGABYTE X570S Gaming X آشنا شوید
- تست پردازندههای AMD Ryzen در بازیها با ویندوز 11 قدیمی و بهبود یافته
- مقایسه تخصصی پردازندههای AMD و Intel در نرم افزار Pix4D 4.6.4؛ بهترین CPU کدام است؟
- آخرین درایور کارت گرافیک AMD به شماره Adrenalin 22.4.2 منتشر شد
با توجه به وضعیت کنونی دو مسئله مطرح است؛ نخست آنکه چرا AMD پیش از این چنین رفاه مناسبی را برای کاربران خود مهیا نکرده و آنها را ناچار به تغییر مادربرد برای آپدیت پردازنده کرده بود؟
دوم آنکه حالا می دانیم که اوضاع برای AMD چندان جذاب نبوده و این شرکت نگران فروش بالای پردازنده های نسل دوازدهم اینتل به دلایلی از جمله پشتیبانی از رم های DDR5، گذرگاه PCI-E 5.0 و عملکرد به مراتب بهتر است. در نتیجه با راه اندازی بایوس جدید برای مادربردهای سری 300، خواهان آن است که کاربران با امکان ارتقاء پردازنده های خود، فروش را به طوری قابل توجه افزایش دهند. حال باید دید که آیا AMD می تواند از این سیاست ها استفاده کند یا خیر؟