چگونه می توان کیفیت صدای لپ تاپ و کامپیوترها را بهتر کرد؟ چگونه می توان صدای لپ تاپ یا کامپیوترها را افزایش داد؟ آیا از کیفیت پایین خروجی صدای سیستم و لپ تاپ خود ناراضی هستید؟ ساده ترین راه ها برای افزایش حجم و کیفیت صدای کامپیوتر و انواع لپ تاپ ها در ویندوز چیست؟ آیا سیستم عامل ویندوز اجازه افزایش کیفیت و حجم صدا را به ما می دهد؟ در این مقاله به سراغ ساده ترین ترفندها با هدف بهبود صدای خروجی از لپ تاپ و کامپیوترهای ویندوزی خواهیم رفت. با افزایش کیفیت و حجم صدا در لپ تاپ و روشهای حل مشکلات صوتی در ویندوز همراه مازستا باشید.
کیفیت صدای پایین خروجی در کامپیوتر و لپ تاپ ها، لذت های بسیاری را از ما می گیرد؛ از گوش دادن به موسیقی گرفته تا مشاهده فیلم و …در برخی موارد نیز کیفیت تنها مسئله نبوده و با کاهش کیفیت، با مشکل حجم خروجی هم روبرو هستیم. برای افزایش کیفیت در خروجی صدا چه باید کرد؟ اگر شما هم از یک کامپیوتر یا لپ تاپ ویندوزی استفاده می کنید، این مقاله را دنبال کرده تا ساده ترین راه ها جهت رفع این مشکلات صوتی در ویندوز را به شما بگوییم.
برای افزایش کیفیت صدا در ویندوز، Audio Enhancement ها را فعال کنید
در ابتدا، ساده ترین راه افزایش کیفیت خروجی صدا در Windows، می توانید از طریق تنظیمات Audio Enhancement چندین پارامتر مهم صوتی را بهبود بخشیده و یا تقویت کنید. به عنوان مثال، می توانید Bass Boost را برای تقویت صداهای با فرکانس پایین فعال کنید. این یک پیشرفت ایده آل برای ژانرهایی مانند هیپ هاپ یا راک است که دارای باس سنگین هستند.
همچنین میتوانید Virtual Surround را فعال کنید، که مخصوصاً هنگام بازی مفید است، زیرا نشانههای صوتی جهتگیری مانند رد پا یا تیراندازی را بهبود میبخشد. ه همین ترتیب، اگر نوسانات صدا را در فیلمها یا ویدیوها آزاردهنده میدانید، میتوانید Loudness Equalization را فعال کنید، که سطح صدا را ثابت نگه داشته و همچنین حجم کلی صدا را افزایش می دهد.
برای دسترسی به این بخش از تنظیمات صدای ویندوز، به مسیر Settings > System > Sound > More Sound Settings رفته و سپس به بخش Playback رفته و بر روی Audio Output Device کرده و در نهایت Properties را انتخاب کنید. سپس در تب Enhancements می توانید ویژگی های فعال برای هدفون و خروجی صدای لپ تاپ یا کامپیوتر خود را مشاهده کنید.
برای مثال، اگر در حال پخش یک فایل با کیفیت CD هستید، تنظیم 44.1 کیلوهرتز 16 بیت ایده آل است. اگر فایلی با وضوح بالاتر (High Resolution) دارید، میتوانید ترکیبی از عمق بیت و Sample Rate بالاتر را انتخاب کنید. برای استفاده از این بخش، به تب Advanced و پنجره Properties رفته و bit depth را انتخاب کنید.
فعال کردن Windows Sonic و Dolby Atmos در ویندوز 10 و 11
خوشبختانه ویندوزهای 10 و 11 از صدای فضایی پشتیبانی می کند که در ویندوز شامل استانداردهای Windows Sonic به صورت پیشفرض بوده اما از فناوری Dolby Atmos نیز برای هدفون و اسپیکرهای سازگار پشتیبانی می کند. بر خلاف Windows Sonic، فناوری Dolby Atmos به اسپیکرها و هدفون های سازگار با این فناوری نیاز دارد.
برای انتخاب فرمت صدای فضایی دلخواه خود، به تب Spatial Sound رفته و Windows Sonic for Headphones یا Dolby Atmos for Headphones را امنوی کشویی انتخاب کنید.
استفاده از تنظیمات و اکولایزرهای پخش کننده های صوتی در ویندوز
یکی از ساده ترین شیوه هایی که می توانید کیفیت خروجی صدا را در ویندوز بهبود بخشیده و همچنین در برخی موارد اقدام به افزایش صدا کنید، استفاده از تنظیمات صوتی و اکولایزر Player ها است. بسیاری از پلیر و پخش کننده های صوتی دارای تنظیمات صوتی تخصصی هستند. از اکولایزر با باندهای متعدد گرفته و تا تنظیمات فرکانسی و خروجی. سرویسهای پخش جریانی مانند Spotify همچنین دارای یک اکولایزر هستند که حتی میتواند صدای با کیفیت استودیو را به خروجی منتقل کنند.
حتی برخی از بازی ها نیز دارای تنظیمات صوتی تخصصی برای خروجی کیفیت و تنظیم فرکانسی هستند. برنامههای ارتباطی مانند Discord ویژگیهای سرکوب نویز و تنظیمات لغو اکو را برای صدای واضحتر دارند. به واقع تنظیمات درون برنامه ای همواره یکی از ساده ترین راه های رسیدن به خروجی صوتی مطلوب هستند.
از فایل های صوتی با کیفیت بالا استفاده کنید
کیفیت فایل صوتی منبع بر تجربه صوتی شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، فایل های MP3، به دلیل فشرده سازی، می توانند کیفیت صوتی قابل توجهی را از دست بدهند، به خصوص اگر نرخ بیت آنها زیر 192 کیلوبیت بر ثانیه باشد. در مقابل، فرمتهای بدون کاهش کیفیت مانند FLAC و ALAC کیفیت صوتی بالایی را حفظ کرده و بهترین تجربه شنیداری را ارائه میکنند.
درایور صوتی را در ویندوز نصب و آپدیت کنید
ویندوزهای 10 و 11 به صورت خودکار اقدام به نصب درایورهای صوتی می کنند. اما بهتر است که درایور خود کمپانی سازنده مادربرد را نیز نصب کنید. باورش کمی سخت است اما درایور صوتی نیز می تواند دچار مشکل بوده و یا حتی سازنده، طی آپدیت هایی کیفیت خروجی را بهبود بخشد. گر از هدفون برند خاصی استفاده میکنید، بهطور منظم وبسایت رسمی آنها را برای بهروزرسانیها بررسی کنید و به محض در دسترس شدن، آنها را نصب کنید.
اگر از بلندگوهای داخلی لپ تاپ خود استفاده می کنید، می توانید درایور را از طریق Device Manager به روز کنید. آخرین درایورها را از وب سایت سازنده دانلود کنید. سپس، Device Manager را باز کنید، بخش Sound, Video and Game Controllers را باز کنید، روی دستگاه صوتی خود کلیک راست کرده و Update Driver را انتخاب کنید.
استفاده از کارت صدای اکسترنال در ویندوز 10 و 11
امروزه بسیاری از مادربردهای رده بالا دارای مدار صوتی بسیار قدرتمندی هستند که کیفیت و حجم خروجی بالایی را ارائه داده و حتی دارای آمپلی فایرهای داخلی جهت افزایش صدای خروجی در هدفون و حتی پری آمپ برای اسپیکرها هستند. با این وجود لپ تاپ ها و برخی دیگر از مادربردها، چنین مدار و سیستم صوتی خوبی را به همراه ندارند.
در این مورد خاص تنظیمات صوتی گفته شده در بالا نیز شاید نتواند کیفیت و حجم خروجی مد نظر شما را ایجاد کند. در نتیجه ما نیازمند یک کارت صدا و خروجی بهتر نیاز داریم که پری آمپ نیز درون آن تعبیه شده باشد. یک مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) سیگنال های صوتی دیجیتال را برای پخش از طریق هدفون به سیگنال های آنالوگ تبدیل می کند.
اگرچه DAC های داخلی این کار را به خوبی انجام می دهند، اما مستعد تداخل الکتریکی هستند. این می تواند باعث ایجاد نویز و اعوجاج شود که بر کیفیت صدا تأثیر می گذارد. یک DAC اکسترنال می تواند به رفع این مشکل کمک کند.
در بسیاری از مواقع، کیفیت خروجی یک کارت صدای اکسترنال به شدت بهتر بوده و حتی برای کاربردهای حرفه ای نیز مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بسیاری از کارت های صدای اکسترنال دارای آمپلی فایر و پری آمپلی داخلی هستند که به طور قابل ملاحظه ای اقدام به بالا بردن حجم صدای خروجی می کند.