یکی از بیشترین سوالات و درخواست های کاربران در حیطه ویرایش و افکت ویدیویی راه کارهای افزایش سرعت رندر افتر افکت و بهبود سرعت در زمان کار و افکت گذاری در این نرم افزار قدرتمند است.
After Effects یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای ویرایش و افکت ویدیویی است که در بین کاربران بسیار محبوب و پر استقبال می باشد. تقریبا نمیتوان در حیطه افکت گذاری ، موشن گرافیک و … کسی را پیدا کنید که با افتر افکت کار نکرده باشد یا این نرم افزار را نشناسد. این نرم افزار همانطور که محبوب است، دردسرساز نیست هست، که یکی از درگیرهای ذهنی بسیار کاربران آن، کندی کار و سنگینی این نرم افزار در زمان اجرا، افکت گذاری و رندرینگ نهایی است.
افزایش سرعت عمومی افتر افکت
توجه داشته باشید که همیشه تنظیمات داخلی افتر افکت باعث افزایش سرعت و بهبود کارایی نمی شود. شما اول از همه باید بدانید که چه سیستمی برای کار باAfter Effects مورد نیاز شماست. این نرم افزار بر خلاف بسیاری از همرده های خود، نیاز به حافظه، پردازنده و کارت گرافیک های مناسب داشته تا بتوانید به خوبی از آنها در زمان اجرا و رندرینگ نهایی ویدیوها استفاده نمایید.
از چه نسخه ای استفاده کنیم؟
به منظور افزایش سرعت رندر افتر افکت، اول مطمئن شوید که نسخه مناسبی از این نرم افزار را در اختیار دارید. اگر شما از کارت گرافیک های روز دنیا استفاده میکنید، حتما می بایست که از آخرین نسخه After effects استفاده نمایید. شما نمیتوانید انتظار افزایش سرعت رندر افتر افکت را با وجود کارت های گرافیک نسل جدید، در نسخه های قدیمی این نرم افزار داشته باشید.
همیشه نرم افزارها، مدتی زمان می برد تا با سخت افزارهای روز دنیا مطابقت پیدا کنند ، از این رو شما می بایست همیشه آخرین نسخه را در اختیار داشته باشید تا همخوانی درستی با قطعات سخت افزاری شما داشته باشد. متاسفانه این موضوع عمومیت ندارید و اگر شما سیستم نچندان جدیدی در اختیار دارید، شاید نیازی نداشته باشید که از نسخه های جدید استفاده کنید. در برخی موارد، در سیستم های قدیمی، استفاده از نسخه های قدیمی این برنامه، باعث افزایش سرعت رندر افتر افکت خواهد شد.
درایورها، عاملی حیاتی
یکی از مهمترین عوامل در اجرای درست و بدون خطای برنامه های گرافیک کامپیوتری استفاده از درایورهای مناسب سخت افزاری است. یکی از مهمترین قطعات در این زمینه کارت های گرافیک هستند. اگر به دنبال افزایش سرعت رندر افتر افکت و بهبود سرعت کارکردن در محیط این برنامه هستید، مطمئن باشید که درایور درست کارت گرافیکی را نصب کرده اید. اگر از کارت های گرافیک شرکت Nvidia استفاده میکنید بهتر است که از Nvidia Studio Driver به جای Game Ready Driver ها استفاده نمایید.
این درایورها که برای نرم افزارهای تخصصی و گرافیکی بهینه شده اند، به شما کمک میکنند که بالاترین بازده را در نرم افزارهای گرافیکی و مخصوصا افتر افکت بدست آورید. برای نصب جدیدترین درایورها به این لینک مراجعه نمایید.
توجه داشته باشید که بسیاری از خطاها و باگ های نرم افزاری در درایورهای جدید مرتفع شده است و بروز رسانی مداوم این درایورها هم در زمینه درایور کارت گرافیکی و هم در زمینه درایور چیپست های مادربرد بسیار اهمیت دارد.
حافظه RAM، نفس افتر افکت
افتر افکت هر چه نخواهد، قاتل RAM است. شما هر چه بیشتر حافظه اصلی در اختیار افتر افکت قرار دهید، جای تنفس بیشتری به آن میدهید. هر چه اندازه تصاویر کاری شما بیشتر باشد، هر چه افکت ها و لایه های کاری شما بیشتر باشد، After Effects به حافظه RAM بیبشتری نیاز خواهد داشت تا بتواند در محیط کاری روان تر و سریعتر کار کند.
امروزه دیگر حداقل حافظه استاندارد برای اجرای افتر افکت 32 گیگابایت است. این به آن معنا نیست که شما با حافظه کمتر از 32 گیگابایت نمیتوانید کار کنید، بله سرعت اجرای پروژه های شما در حافظه های کمتر از 32 گیگ بسیار کم خواهد شد. این میزان رم، برای پروژه های Full HD میتواند به حداقل 16 گیگابایت نیز کاهش یابد، اما توصیه اکید ما حداقل 32 گیگابایت حافظه برای این بخش و 64 گیگابایت حافظه برای تصاویر 4K به بالاست.
متاسفانه با قیمت های بسیار بالای قطعات سخت افزاری، ما مجبور هستیم که در بسیاری از سیستم ها با حداقل 16 گیگابایت حافظه رم کار کنیم که در این صورت باید شرایط مساعدتری را برای برنامه افتر افکت مهیا کنید تا افزایش سرعت رندر افتر افکت برای شما بیشتر و بیشتر شود.
وقتی حافظه رم شما کم است، بهتر است که در زمان اجرای برنامه After Effects، برنامه دیگری باز نباشد. توصیه میکنم اگر پروژه شما سنگین است و برنامه کند شده است، قبل از اجرای افتر افکت، حتما یکبار سیستم را ریستارت نمایید و بعد از لودینگ ویندوز، افتر افکت را باز کنید و سعی نمایید تا پایان کار، برنامه دیگری همزمان با افتر افکت باز نباشد.
هارد یا SSD، مساله این است !
اگر میخواهید در زمان کار با افتر افکت اعصابتان آرام باشد، حتما از حافظه های SSD M.2 Nvme استفاده نمایید. در این خصوص راهنمای خرید سیستم افتر افکت را مطالعه کنید که ایده های مناسبی در این خصوص به شما بدهد.
امروزه دیگر نمیتوانید به فکر افزایش سرعت رندر افتر افکت باشید، اما حافظه های اس اس دی M.2 nvme را دوست نداشته باشید. این حافظه ها بسیار سریعتر از هارد دیسک ها و حافظه های اس اس دی Sata هستند.
سرعت لودینگ فایل های ویدیویی در حافظه های SSD M.2 Nvme بسیار بالاست و هر چه از نسل های جدیدتر آن استفاده نمایید، سرعت بیشتری را تجربه خواهید کرد. با توجه به حجم راش پروژه ها و کلیپ ها و تصاویرتان، حافظه مناسب را تهیه و در سیستم خود نصب نمایید. برای این منظور میتوانید از مشاوره رایگان مازستا نیز استفاده نمایید.
اگر حافظه M.2 دارید توابع Trim را به درستی ست کنید تا بازده مناسب و طول عمر مفید قطعات خود را تضمین نمایید. اما اگر نمیتوانید حافظه اس اس دی بخرید، حتما هارد دیسک های خود را یا Raid 0 نمایید یا اگر از یک هارد دیسک استفاده میکنید حتما به صورت متوالی آن را defragment نمایید.
افزایش سرعت رندر افتر افکت
بعد از رعایت پیش نیاز های اولیه، حال نوبت آن است که در خود برنامه افتر افکت بخش هایی را به منظور افزایش بازده و سرعت رندرینگ تغییر دهیم.
کاهش کیفیت پیش نمایش : افزایش سرعت
یکی از ساده ترین و راحت ترین کارهایی که میتوانید برای افزایش سرعت رندرینگ و بهبود Playback Ram Preview انجام دهید ، کاهش کیفیتPreview می باشد. این کار به افتر افکت اعلام میکند که نیازی نیست آنچه به صورت پیش نمایش از رندر نهایی نشان میدهی، با بالاترین کیفیت ویدیوی خروجی باشد.
این کار تغییری در کیفیت و کیفیت نهایی رندر ایجاد نمیکند، بلکه فقط پیش نمایش آن را با اندازه کوچک تر نمایش می دهد که این کار باعث می شود سرعت اجرا و رندرینگ Preview بسیار سریعتر شود. این کار یکی از ابتدایی ترین و موثرترین روشهای افزایش سرعت رندر پیش نمایش افتر افکت می باشد.
پیش نمایش همه فریم ها غیر ضروری است
شما میتوانید با یک حرکت هوشمندانه، سرعت رندرینگ پیش نمایش پروژه خود را در After Effects افزایش دهید. در اینجا شما به افتر افکت اعلام می نمایید که بجای پیش نمایش تمام فریم ها، چند فریم از آنها را در نظر نگرفته و از هر چند فریم تعدادی از فریم های را Skip کند. در نتیجه مثلا به جای نمایش 30 فریم در Preview، با انتخاب عدد 1 Preview Skip Frames، به ازای هر فریم یک فریم بعدی را نه رندر میکند و نه نمایش می دهد. یعنی یکی در میان فریم های را رندر خواهد کرد. اگر عدد 2 را انتخاب کنید یک فریم را رندر و دو فریم بعدی را در نظر نمیگیرید و عددهای بالاتر هم به همین صورت.
این کار نیز تاثیری در کیفیت و رندر نهایی نداشته و فقط سرعت اجرای کار شما در RAM Preview را افزایش میدهد. این عامل یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید در افزایش سرعت افتر افکت در نظر بگیرید.
تنظیم درست Disk Cache
یکی از مهمترین بخش هایی که عموما در نرم افزار افتر افکت به آن توجه خاصی نمی شود، بخش حافظه موقتی است. Disk Cache، محلی برای ذخیره و نگه داری داده هایی است که قرار است خوانده یا ذخیره شوند. در دیسک کش، داده های مورد نیاز افتر افکت ذخیره می شوند تا در موقع نیاز، آنها را برای نمایش در اختیار بگیرد. در حقیقت افتر افکت فریم های رندر شده در Ram Preview را در این محل ذخیره میکند تا هر زمان که نیاز با Playback باشد، از Disk Cache فراخوانی کند.
هرچقدر که این فضا یعنی محل ذخیره Disk Cache سریعتر و بزرگتر باشد، سرعت عمل و میزان Ram Preview بیشتری را میتواند در خود ذخیره کند. در بهترین حالت، شما می بایست که یک حافظه بسیار سریع مانند SSD M.2 برای Disk Cache در نظر بگیرید. اینکار به افتر افکت اجازه میدهد سرعت عمل و فضای بیشتری برای ذخیره فریم های رندر شده داشته باشد.
سعی کنید به صورت مدام این حافظه را از درون برنامه افتر افکت خالی و در اختیار فضای رندرینگ پروژه قرار دهید. با خالی کردن Disk Cache به صورت مداوم، میتوانید افزایش سرعت رندرینگ افترافکت را در زمان کار و پیش نمایش به خوبی بهبود دهید. توجه داشته باشید که در زمان کار هم حجم کش و هم سرعت محل ذخیره سازی آن در کنار هم اهمیت دارد.
در صورتی که فضای کش افتر افکت محدود باشد یا پر شده باشد ، به راحتی میتوانید در تنظیمات کش آن را پاک کرده و خالی نمایید.
تعیین میزان حافظه RAM قابل دسترس
در منوی After Effects>Preferences>Memory ، میتوانید در زیر گروه Memory، میزان حافظه مورد نیاز افتر افکت را به خوبی تعیین کنید. توجه داشته باشید که این میزان حافظه باید به صورت درستی بین افتر افکت و دیگر برنامه های باز و در حال اجرا تقسیم شود. توصیه می شود که این فضا به صورت اختصاصی به افتر افکت داده شود تا بتواند به خوبی از تمام حجم RAM برای پیش نمایش و رندرینگ پروژه استفاده نماید.
آگر سیستم شما حافظه RAM کمی دارید حتما گزینه REDUCE CACHE SIZE WHEN SYSTEM IS LOW ON MEMORY را غیر فعال کنید
توضیحات تکمیلی در این خصوص در ویدیوی این مطلب داده شده است تا بتوانید افزایش سرعت رندر افتر افکت را به صورت مطلوبی کنترل نمایید.
تنظیمات Project Playback
در صورتی که از کارت های گرافیک مناسب که در ویدیو به آنها اشاره شد در افتر افکت استفاده میکنید، میتوانید در زمان رندرینگ پیش نمایش، از توانایی های این کارت های گرافیک به منظور افزایش سرعت رندرینگ افتر افکت استفاده نمایید.
برای این منظور کافی است که ابتدا کارت گرافیک را منوی Edit > Preferences > Previews > GPU Information ، با حداکثر میزان رم ممکن انتخاب نمایید. در صورتی که کارت گرافیک شما به صورت ذاتی در نسخه افتر افکت شما قابل شناسایی نیست، میتوانید نام کارت گرافیک خود را به صورت دستی به لیست کارت های گرافیک مورد قبول افتر افکت در raytraced در محل نصب برنامه After effects وارد نمایید. بعد از وارد نمودن نام فایل، افتر افکت را باز کرده و در بخش Edit > Preferences > Previews > GPU Information، بعد از انتخاب کارت گرافیک خود، حداکثر میزان رم ممکن کارت گرافیک را تعیین و تنظیمات را ذخیره کنید و افتر افکت را ببندید و دوباره باز نمایید تا تغییرات اعمال شود.
حال کافی است که به منوی فایل گزینه Project Setting رفته و بر اساس نوع کار گرافیک خود Mercury Engine را تعیین نمایید. در صورت انتخاب گزینه Mercury Engine Software Only، تمام بار رندرینگ و پرزداش به عهده CPU شما خواهد بود. برای کارت های گرافیک Nvidia از گزینه Mercury Engine Cuda Acceleration و برای کارت های گرافیک AMD از OpenCL استفاده نمایید. در صورتی که در سیستم عامل اپل کار میکنید، میتوانید بر حسب گرافیک انتخابی از گزینه Metal استفاده کنید.
همیشه در روی یک پاشنه نمی چرخد
بعضی از وقتها، ممکن است مجبور شوید کیفیت پیش نمایش را بیش از حد پایین بیاورید تا بتوانید با سرعت بیشتری نتیجه کار خود را مشاهده نمایید. در این صورت توصیه میکنم بجای Preview از Render نهایی استفاده کنید.
یعنی به جای اینکه Playback در محیط افتر افکت داشته باشید، بخش مورد نظرتان را رندر کنید و نتیجه را ببنید. در سیستم های قدیمی کم سرعت، این گزینه انتخاب بهتری نسبت به رندر پیش نمایش است.
متاسفانه خرید قطعات سریع و قدرتمند از توان همه کاربران خارج است و یا حتی شما دلیلی برای ارتقا سیستم خود ندارید و به صورت موردی قرار است با سیستم کار کنید. در غیر اینصورت بهتر است که اگر منبع درآمد شما از راه اجرای پروژه های ویدیویی است، حتما سیستم خود را به صورت منطقی ارتقا دهید که در این خصوص از کارشناسان مازستا میتوانید به صورت رایگان مشاوره بگیرید.