در قسمت دوم این مقاله، با مازستا همراه باشید تا با جزییات بیشتر بگوییم قوس در طراحی داخلی چیست و چه تاثیری بر معماری دارد.
قوس در طراحی داخلی چیست و چه تاثیری بر معماری دارد؟ (بخش اول)
قوس در طراحی داخلی
دیوار/ پارتیشین
راه دیگری که معماران و طراحان برای اجرای قوس در طرح های خود استفاده می کنند، دیوارهای داخلی قوسی و پارتیشن است. همانطور که قبلا ذکر شد، قوس ها دارای ویژگی های باربری بالایی هستند، بنابراین داشتن دیوارهای داخلی قوسی و پارتیشن ها هیچ گونه محدودیت ساختاری ایجاد نمی کند. در عوض، طراحی به عنوان یک مداخله نرم عمل می کند که خیلی تحمیل کننده یا مخل فضا نیست، دو فضا را با هم باز می کند و در عین حال مرزهای مربوطه را حفظ می کند.
نشانههای روی دیوار
در پروژه هایی که فضا محدود است، طراحان یک “دیوار کاذب” اضافی را درست در مقابل دیوار موجود اضافه می کنند تا توهم فضای دوگانه و عمق ایجاد کنند. اغلب، این دیوارهای کاذب در مقیاس و پرداخت متفاوت هستند تا تضاد بین هر دو را برجسته کنند. با این حال، در این مورد، این نقوش مسئولیتی در تحمل وزن سقف بالای خود ندارند، زیرا عمدتاً برای اهداف تزئینی یا مفهومی استفاده می شوند.
تاسیسات
نصب ها همه در مورد اولین برداشت هستند، بنابراین استفاده از نصب های قوسی شکل تصادفی است. علاوه بر مفاهیم طراحی از پیش طراحی شده و دلایل ذکر شده در مقاله، این تاسیسات به عنوان سازه های دعوت کننده در نظر گرفته می شوند که تداوم بصری را ایجاد می کنند و حس جهت را برای بازدیدکنندگان خود ایجاد می کنند. اگرچه قوس های نوک تیز به عنوان امتداد عمودی دیده می شوند که چشم را به سمت بالا هدایت می کنند، بازدیدکنندگان هنوز احساس می کنند که سازه آن ها را در آغوش گرفته است.
مبلمان و لوازم جانبی
وقتی صحبت از مبلمان، لوازم جانبی و زیور آلات می شود، طراحان تمام ویژگی های قوس های ذکر شده در مقاله را با هم ترکیب کرده و آنها را در مقیاس های کوچکتر به کار گرفته اند. خواه به خاطر ثبات ساختاری یا حس نظم باشد، طراحان از طریق کوچکترین ویژگی های طراحی به معماری تاریخی ادای احترام کرده اند و طرح های داخلی جاودانه را خلق کرده اند.
معماری
یکی دیگر از روشهایی که از طاقها در معماری معاصر استفاده شده است، فرم کل پروژه است و این مقاله بدون بررسی این پروژهها و تأثیر آنها بر فضای داخلی کامل نمیشود. استفاده از این طاقهای کشیده و طاقهای بشکهای فضای داخلی را مانند تونلها، پیوسته و کشیده جلوه میدهد و در نتیجه چشماندازی بدون وقفه از داخل ایجاد میکند و آن را با منظره یا مناظر بیرونی مرتبط میکند. علاوه بر این، از معماریهای قوسی برای اهداف تهویه استفاده میشد، زیرا اجازه میدهد هوا آزادانهتر و فراوانتر در فضا گردش کند. در پروژه های خاص، آنها به عنوان یک ارجاع مفهومی به عناصر دیگر، مانند کلیساها و کلیساهای تاریخی یا تقلید از “تجربه بصری و صوتی حرکت امواج” استفاده می شدند.