در قسمت سوم مقالات باززنده سازی ساختمان ها قدیمی با رویکرد بهرهوری انرژی به جزییات تکمیلی در مورد مرمت خواهیم پرداخت. با مازستا همراه باشید.
مرمت
مرمت به فرآیند حفظ و باززنده سازی ساختمان ها یا سازههای موجود با اهمیت تاریخی، فرهنگی یا معماری اشاره دارد. هدف اصلی ترمیم افزایش عمر یک ساختمان یا سازه با جلوگیری از فرسودگی، آسیب یا تخریب آن است. این شامل بررسی و ارزیابی دقیق مصالح، ساختار و بافت تاریخی ساختمان برای تعیین مناسبترین و پایدارترین راه ها برای تعمیر یا بازسازی آن است.
همانطور که شهرهای باستانی در طول صدها سال رشد کرده و تغییر کرده اند – مانند مورد ابوظبی – برخی از ساختمان های با ارزش تاریخی بالا در بافت شهری غوطه ور شده اند. این مورد مربوط به قلعه قصر الحسن، قدیمی ترین و مهم ترین ساختمان شهر است که در سال ۱۷۶۰ به عنوان برج مراقبت برای محافظت از تنها چاه آب شیرین در جزیره ابوظبی ساخته شد و بعدها گسترش یافت و به کاخ تبدیل شد.
به عنوان بخشی از طرح جامع الحسن، این ساختمان با هدف بازگرداندن قلعه به عنوان قلب فرهنگی شهر، ترکیب شده با نوع جدیدی از منظر شهری با ریشه های محلی، همزیستی میکند. برای حفظ قصرالحسن، از یک پوشش گچ مصنوعی بسیار انعطاف پذیر و مقاوم در برابر ترک استفاده شده است که از زیبایی شناسی اصلی ساختمان تقلید میکند و با مادی بودن طرح جامع ترکیب میشود به طوری که با مقاومت در برابر هوا و در عین حال بخار بودن، یکپارچگی خود را حفظ میکند.
در این زمینه، مقاومسازی پرانرژی فراتر از ساختمانهای اجدادی است. یک نمونه برجسته کتابخانه دانشگاه گراتس است که شامل بازسازی یک ساختمان قرن نوزدهمی همراه با یک توسعه ابتکاری است. تلاشهای مرمت، جذابیت تاریخی کتابخانه را حفظ میکند، در حالی که یک سکوی چشمگیر دو طبقه با نمای شیشهای به زیبایی از بالای اتاق مطالعه تاریخی بیرون زده است. یکی از قابل توجه ترین ویژگی های این سکوی دو طبقه، پتانسیل آن برای ایجاد پوشش برای مردم در راه پله و نمای تاریخی زیر، به لطف کنسول است. علاوه بر این، گرافیتو روی زیرانداز، تأثیر بصری این عنصر را افزایش میدهد و به عنوان ارتباطی بین گذشته و آینده عمل میکند. این ادغام عناصر قدیمی و جدید نشان دهنده تعهد کتابخانه به بهره وری انرژی و طراحی معماری مدرن است.
نتیجه این پروژه ترکیبی هماهنگ از تضادها است، زیرا ساختمان فهرست شده موجود به طور یکپارچه با ساخت و ساز جدید ادغام می شود تا یک واحد منسجم را تشکیل دهد. صرف نظر از نوع شناسی ساختمان، این کتابخانه به عنوان نمونه ای از این که چگونه سازههای تاریخی میتوانند نماهای اصلی خود را حفظ کنند، عمل میکند. از طریق اجرای روکشهای آبگریز، نماها را میتوان در برابر عناصر محافظت کرد، در حالی که گچ های سفارشی، بافت های پرداخت اصلی را تکرار میکنند. علاوه بر این، در مورد پسوندهایی مانند این پروژه، ادغام سیستمهای نمای تهویهشده با پانل، عایق حرارتی کارآمد را ممکن میسازد، و به طور موثر بهترین ویژگیهای هر گونهشناسی معماری را ترکیب میکند. بنابراین، بیایید در مرحله کارل الفانت تجدید نظر کنیم. “پایدارترین ساختمان، ساختمانی است که از قبل ساخته شده باشد.” با این حال، چرا آن را در موارد خاص با استفاده از استراتژی های ترکیبی تقویت نکنید؟
مقاوم سازی پرانرژی نقش مهمی در بهبود بهرهوری انرژی و ایجاد ساختمانهای پایدار در انواع مختلف دارد. این رویکرد با استفاده از طیف متنوعی از مصالح و سیستمها، ساختمانهایی با وجدان و راهحلهای عملی را در اولویت قرار میدهد که عملکرد کلی ساختمانها را افزایش میدهد و در عین حال راحتی را بهبود میبخشد. این رویکرد با هدف ایجاد ساختمانهای با انرژی کارآمدتر و پایدارتر، به دنبال دستیابی به هدف دوگانه کاهش مصرف انرژی و به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی است.