در میان هیاهوی این روزهای دنیای سخت افزار و کامپیوتر، انویدیا بدون سر و صدا، یک کارت گرافیک GeForce RTX 3050 دیگر، با مشخصاتی متفاوت را وارد بازار کرده است که حتی به طور رسمی اعلام نشده و به درج در وب سایت بسنده شده است. آیا باید نگران خرید RTX 3050 باشیم؟ با مازستا همراه باشید.
کارت گرافیک انویدیا GeForce RTX 3050 ارزان ترین کارت گرافیک سری آمپر، دارای طرفداران بسیار زیادی است. این کارت گرافیک با 8 گیگابایت حافظه گرافیکی همراه بوده و تمامی رقبا از AMD را شکست داده است. اما باید گفت که اینک یک اشتباه استراتژیک از سوی انویدیا، کاربران را در زمینه خرید RTX 3050 دودل خواهد کرد.
در روزهای اخیر کاربران و رسانه ها از منابعی دریافتند که انویدیا یک GeForce RTX 3050 دیگر را هم تولید کرده است. با مراجعه به وب سایت سازنده متوجه شدند که این داستان صحت دارد.
GeForce RTX 3050 اصلی و استاندارد که توسط برندهایی مانند ایسوس، گیگابایت، ام اس آی و … تولید شده و می شود، دارای 2560 هسته CUDA است.
اما نسخه جدید این کارت گرافیک دارای 2304 هسته CUDA بوده و حتی فرکانس کاری اش نیز مقداری کمتر از GeForce RTX 3050 اصلی و اولیه، با 2560 هسته است.
بدون شک کاهش فرکانس کاری و تعداد هسته های CUDA، عملکرد RTX 3050 را به شکلی ملموس کاهش می دهد. البته باید اضافه کرد که انویدیا از تغییر نام و یا ایجاد پسوند برای GeForce RTX 3050 جدید اجتناب کرده است.
Related posts:
- تاریخ عرضه و مشخصات GeForce RTX 3050 هم لو رفت؛ ارزان قیمت با 8 گیگابایت حافظه
- خوشبختانه عملکرد کارت گرافیک GeForce RTX 3050 در استخراج رمزارزها افتضاح است!
- اولین مقایسه RTX 3050 با RX 6500 XT؛ ارزان قیمتها چه در چنته دارند؟
- قیمت اولین نمونه سفارشی از GeForce RTX 3050 دیده شد؛ گرانتر از چیزی که تصور میشد!
- بررسی عملکرد کارت گرافیک GeForce RTX 3050 در اجرای بازیها
- کاهش قیمتی جذاب برای کارت گرافیک اقتصادی GeForce RTX 3050
به گفته این منابع انویدیا قصد ندارد تا GeForce RTX 3050 جدید با 2304 هسته CUDA و فرکانس پایینتر را راهی بازار کند؛ انویدیا این کارت گرافیک را در اختیار سازندگان کامپیوترهای آماده قرار می دهد تا در سیستم های گیمینگ، ایستگاه کاری و … خود نصب کرده و راهی بازار سازند.
اما در اینجا باید گفت که در حق کاربران اجحاف می شود چرا که آنها در مشخصات نام RTX 3050 را می بینید اما در عمل کارت گرافیکی کمی ضغیف تر را در سیستم آماده خود تحویل می گیرند!
تنها استفاده از نرم افزارهای مشخصات فنی مانند GPU-Z و یا انجام بنچمارک هاست که می تواند تعداد واقعی هسته ها و فرکانس کاری را نمایش دهد.