کمبود کارت های گرافیک در دو سال گذشته اساسا غوغا کرده است! از افزایش قیمت شدید تا کمبود موجودی. آیا فکر کرده اید که سازندگان تولید کارتهای گرافیک خود را افزایش دهند؟
جهان با مشکل کمبود تراشه های نیمه هادی روبرو است. بر اساس گزارش Jon Peddie Research (JPR) با توجه به فروش کارت های گرافیک، وضعیت بازار از نظر قیمتی هیچ تکانی نخورده و همچنان قیمت ها بسیار بالاتر از نرخ های اعلامی هستند. اما به نظر می رسد که در پشت صحنه تغییراتی زیادی صورت گرفته است. به گزارش موسسه Jon Peddie Research (JPR) تولید کارت گرافیک در سراسر جهان تا 25 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش تولید کارت های گرافیک در سال 2021 به نسبت سال 2020 تا 25 درصد افزایش یافته است. تولید کنندگان تراشه بدون شک ظرفیت تولید خود را شدیدا بالا برده اند؛ اما متاسفانه حتی افزایش 25 درصدی تولید کارت های گرافیک هم نتوانسته است این وضعیت را بهبود ببخشد.
در سه ماهه سوم سال 2021 بازهم شاهد افزایش قیمت کارت های گرافیک بودیم. به گفته موسسه JPR، یکی از دلایل کمبود کارت های گرافیک با وجود تولید بیشتر، ماینرها هستند. آنها مهم ترین علت کمبود و افزایش قیمت این سخت افزار مهم هستند.
استخراج رمزارزهایی که با تکیه بر GPU صورت می گیرند، متاسفانه به بزرگ ترین عامل کمبود تراشه های گرافیکی منجر شده است. رمزارزهایی مانند اتریوم. با وجود آنکه استخراج رمزارزها در کشورهای زیادی مانند بخش اعظم چین ممنوع شده است، اما همچنان ماینرهای بسیاری در گوشه کنار جهان به استخراج رمزارزها می پردازند.
Related posts:
- فسقلی سریع: کارت گرافیک MSI GeForce RTX 3060 AERO ITX 12G OC معرفی شد
- نگاهی به ابزار جدید iClone 8 که در سال ۲۰۲۲ توسط Reallusion منتشر خواهد شد
- کالرفول کارتهای گرافیک حرفهای Vulcan White Limited Edition را به CES 2023 آورد
- کارت گرافیک MSI Radeon RX 7900 XTX Gaming Trio در CES 2023 رونمایی شد
- مقایسه نرم افزارهای Lumion و Sketchup
- AMD پردازندههای جدید AM4 را در CES 2024 رونمایی کرد
از سوی دیگر JPR بار دیگر ربات های خرید آنلاین یا همان اسکالپینگ ها را یکی از عوامل مخرب در بازار سخت افزارها معرفی می کند. شاید تصور کنید که این عوامل تنها برای دنیای خارج از ایران هستند؛ اما تاثیر عملکرد آنها مستقیما در ایران و دیگر کشورهای جهان تاثیر می گذارد. اسکالپینگ و افراد سودجو با خرید انبوه کارت های گرافیک از وب سایت های فروش آنلاین، آنها را با قیمت بالا و به صورت قطره چکانی وارد بازار می کنند. به تازگی اقدامات زیادی برای جلوگیری از این کار در دست اجرا است.