نگهداری اطلاعات در ذخیره سازهای گوناگون به مدت زمان طولانی، یکی از نیازهای دنیای دیجیتال از دیرهنگام بوده است. با این وجود تعداد محدودی از ذخیره سازها وجود دارند که بتوانند داده ها را بیش از 100 سال درون خود حفظ کنند. اما حالا زمان آن رسیده است که دستاورد جدید دنیای سخت افزار، امکان ذخیره سازی 500 ترابایت داده را برای سالیان سال حفظ کرد.
موسسه Optica به تازگی از آخرین دستاورد خود در صنعت ذخیره سازها پرده برداری کرده است. محققان به تازگی موفق شده اند 500 ترابایت داده را در یک دیسک شیشه ای به اندازه CD ذخیره کنند. برای این منظور از تکنیک 5 بعدی استفاده شده و با اکوسیستم لیزرهای بسیار سریع توسعه یافته است. Optica که سابق بر این تحت نام OSA شناخته می شد، تایید کرده است که این تکنیک از سرعت نوشتن سریعتر استفاده میکند.
Optica امیدوار است تا این فناوری برای مواردی از جمله بایگانی، ذخیره سازی داده های مهم و … مورد استفاده قرار گیرد. با سیستم ذخیره سازی نوری 5 بعدی، دیتاها بر روی سه لایه در مقیاس نانو، یکی پس از دیگری ذخیره می شوند.
این 5 بعد از جهت، ابعاد و پوزیشن های سه بعدی تشکیل می شوند که تفاوت هایی بین آنها وجود دارد. این سیستم با تکیه بر یک میکروسکوپ مخصوص و همچنین لایه پلاریزه کننده، می تواند نقاط قطبی نوری که از طریق دیسک گذرانده می شوند را برای خواندن توسط کامپیوتر تغییر دهد.
Related posts:
- ایسوس مانیتور گیمینگ ROG Strix XG279Q را معرفی کرد؛ جذابتر از جذاب!
- با PC Building Simulator سیستم رویایی خود را بسازید!
- آپدیت ویندوز 11 مشکل CPU های AMD Ryzen در ویندوز 11 را حتی بدتر کرد!
- مقایسه کارت گرافیک ورک استیشن RTX 4000 Ada با RTX 3060 Ti
- گیگابایت کارت گرافیک اکسترنال AORUS RTX 4090 GAMING BOX را معرفی کرد
- شرکت Pixar نسخهی جدید رندر انیمیشن RenderMan 25.1 را منتشر کرد
پیش از این نیز ذخیره سازی بر روی دیسک های شیشه ای 5 بعدی صورت گرفته بود؛ با این وجود این بار داستان بسیار متفاوت است چرا که تراکم بسیار بالاتر بوده و سرعت خواندن و نوشتن نیز به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. برای رفع مشکل سرعت و تراکم مناسب، محققان از لیزر فمتوثانیهای با سرعت تکرار بالا برای ایجاد حفرههای کوچک حاوی یک ساختار نانولاملا مانند با ابعاد تنها 500 در 50 نانومتر استفاده کردند.
به جای استفاده از لیزر فمتوثانیه برای نوشتن مستقیم روی شیشه، محققان از نور برای تولید یک پدیده نوری به نام بهبود میدان نزدیک استفاده کردند که در آن ساختاری شبیه نانولاملا توسط چند پالس نور ضعیف از یک نانوویید همسانگرد ایجاد میشود. اینک می تواند روی یک لایه به ضخامت و ابعاد یک CD، تا 500 ترابایت داده را ذخیره کرد. در صورت در معرض قرار دادن این تکنولوژی در اختیار بازار، انقلابی بزرگ را شاهد خواهیم بود!