مودو نرم افزار قدرتمندی از شرکت Foundry در زمینه مدلسازی سه بعدی، تکسچرینگ، انیمیشن و رندرینگ می باشد. Modo یکی از نرم افزارهایی است که در بخش مدلسازی بسیار قدرتمند عمل کرده است و بیشترین مانور تیم توسعه دهنده آن بروی بخش 3d Modeling این نرم افزار صورت میگیرد.
Modo Modeling
مدلسازی به روش سریع، یکی از قابلیت های اصلی مودو می باشد. ابزار انحصاری Modo برای این بخش ابزار MeshFusion می باشد که در زمینه مدلسازی بسیار سریع، قدرتمند و بدون خطا ظاهر شده است. شما هر جایی که نام این نرم افزار را ببنید، حتما نشانه ای از MeshFusion در آن خواهید دید.
همچنین با توجه به اینکه مدلسازی Sculpting در Modo همانند نرم افزار Blender به عنوان بخشی از محیط برنامه قابل استفاده است، میتوانید از ترکیب MeshFusion و Sculpting، مدل های بسیار پیچیده سه بعدی را تهیه کنید. شرکت Foundry توسعه دهنده این نرم افزار مدعی است که مدلسازی در مودو قابل مقایسه با هیچ نرم افزاری نیست. قطعا وقتی صحبت از اسکاپلتینگ می شود، باید توابع ریتوپولوژی را نیز در برنامه شاهد باشیم. از این حیث، مودو امکانات کاملی از retopology را در برنامه دارد که به شما اجازه میدهد مدل پیکر تراشی شده را به صورت بهینه بازسازی کنید.
در بخش UV، وقتی که صحبت از یک نرم افزار قدرتمند می شود که پشتوانه ای به نام Nuke دارد، انتظارات از آن بسیار بالا خواهد بود. قطعا یکی از توابع بسیار مهم در زمینه پروژه های بزرگ UDIM می باشد که Modo از آن بخوبی پشتیبانی میکند. همچنین تکنیک ها و روشهای بسیار متنوع و کارآمدی برای UV Mapping و UV Unwrapping دارد که میتوانید در بخش های مختلف از آن استفاده کنید.
Modo Shading/Rendering
Modo در بخش شیدینگ، با استفاده از سیستم Node-Based و Layer-Based خود امکان طراحی و توسعه شیدرهای بسیار پیچیده را فراهم آورده است. این نرم افزار از متریال های فیزیکی یا PBR به خوبی پشتیبانی کرده و میتوانید علاوه بر تولید انواع متریال، از کتابخانه عظیم آن در زمینه متریال های آماده استفاده نمایید.
موتور رندرینگ داخلی Modo میتواند تمام نیاز شما را برای پروژه های بزرگ و کوچک مرتفع کند. اما نمیتوان گفت که موتوری بدون عیب و جذاب است. این موتور امکان رندرینگ photorealistic را فراهم کرده است و از آنجایی که physically-based renderer است، کیفیت بسیار خوبی و قابل قبولی را ارائه میدهد. همچنین سرعت مناسبی هم در رندرینگ از خود نشان خواهد داد. اما بیشتر کاربران آن از موتور V-Ray برای رندرینگ در این نرم افزار استفاده میکنند.
با استفاده از V-Ray کنترل کامل تری بر فرایند lighting, shading و Rendering خواهید داشت و عملا نتیجه بهتری نیز از آن خواهید گرفت. به نظر میرسد که خود توسعه دهندگان Modo نیز تمایل زیادی به کار بروی موتور رندرینگ خود ندارند و در صفحه اصلی وبسایت خود، موتور V-Ray را برای رندرینگ پیشنهاد میدهند. شاید به جرات بتوان گفت که این شرکت، جز معدود نرم افزارهایی هست که در صفحه اول معرفی محصول خود، موتور رندرینگ دیگری را تبلیغ میکند.
به منظور استفاده در موارد RealTime مانند ایجاد محیط های بازی های رایانه ای، شبیه سازی و واقعیت مجازی (VR)، Modo به شما امکانات کاملی از Texture Baking ارائه میدهد. دقت Baking در مودو بسیار بالاست و البته لازم به ذکر است که در صحنه های سنگین، کمی با کندی انجام خواهد گرفت.
Modo Rigging/Animation
مودو در زمینه انیمیشن هم به خوبی جوابگوی نیازهای شما خواهد بود. توابع و ابزار non-destructive, non-linear و روش توسعه و متحرک سازی کاملا پارامتریک و ماژولار در این نرم افزار و امکان استفاده از سیستم ریگ Node-Based که در نوع خود بسیار شبیه به Blender می باشد، امکانات کاملی در متحرک سازی، ویرایش و مدیریک کاراکترها و موضوعات مختلف در اختیار شما قرار میدهد.
Simulation /VFX
در زمینه شبیه سازی و افکت ، دست شما کاملا در Modo باز است. از شبیه سازی فیزیکی rigid و soft bodies و سیستم های ذره ای تا شبیه سازی فیزیکی دینامیکی، همگی در مودو قابل پیاده سازی است. شما میتوانید از ابزارهای شبیه سازی گرافیکی مانند Particle Systems برای پیاده سازی افکت های پیچیده استفاده نمایید. همچنین امکان شبیه سازی Hair / Fur برای اجرای مو و پشم، چمن و گیاهان، فرش و بافت های مشابه به خوبی استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که از آنجایی که بیشتر کاربران Modo از V-Ray برای رندرینگ استفاده میکنند، قطعا از شیدر Hair در ویری برای اینکار استفاده خواهند کرد.
در Modo میتوانید از قابلیت camera creation و Camera projection و matte painting برای مدیریت پروژه های خود استفاده کنید. همچنین امکان تولید ویدیوهایی 360° توسط لنزهای فیزیکال کروی مهیا بوده و میتوانید برای مصارف VR از آنها استفاده نمایید.
Modo چه زمانی که توسط Luxury توسعه داده میشد و چه زمانی که توسط Foundry خریداری شد و توسعه داده شد، هیچگاه به عنوان یک نرم افزار درجه یک شناخته نمیشد. هم اکنون هم اصولا تیم های توسعه بزرگ و حتی شرکت ها و استودیوها علاقه چندانی به استفاده از آن ندارند و ترجیح می دهند که از نرم افزارهایی چون Maya , 3ds Max , Houdini , Cinema4d و حتی Blender استفاده کنند.